background img
banner
banner

Το ΚΚΕ και οι άλλοι….

-ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, Συντονιστής Π.Ε. ΛΑΕ Αιγιαλείας-

Την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη μετά από κινητοποίηση των δυνάμεων του ΚΚΕ της ΛΑΕ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ και του ΕΠΑΜ και άλλων αριστερών παρατάξεων και κομμάτων, απετράπη στα δικαστήρια του Αιγίου πλειστηριασμός που θα έβγαζε το σπίτι ενός συμπολίτη μας στη δημοπρασία και πιθανώς να το έχανε και να έμενε στο δρόμο.

Με αφορμή το γεγονός αυτό θέλω να τονίσω πόσο σημαντική είναι η σημασία της συμμετοχής των μελών των οπαδών του ΠΑΜΕ και άλλων δυνάμεων του ΚΚΕ σε τέτοιες κινητοποιήσεις και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην ψυχολογία των ανθρώπων που παίρνουν μέρος σε τέτοιες κινητοποιήσεις να βλέπουν την ηγεμονούσα δύναμη στο χώρο της Αριστεράς να πρωταγωνιστεί σε τέτοιες κινητοποιήσεις.

Το ΚΚΕ σήμερα έχει ιστορικό καθήκον να συσπειρώσει όλους εκείνους που βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης, των μνημονίων και των σκληρών και απάνθρωπων μέτρων που εφαρμόζονται εις βάρος του ελληνικού λαού και συμβάλλουν στην παραπέρα φτωχοποίηση και εξαθλίωσή του.

Είναι η δύναμη της αριστεράς που πρέπει να συγκεντρώσει τις λαϊκές εκείνες δυνάμεις που δεν έχουν την απαιτούμενη πολιτική πείρα και βρίσκονται κάτω από την επιρροή άλλων ιδεολογικοπολιτικών αντιλήψεων των αστικών κομμάτων και να τις κινητοποιήσει ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα και μέσα από αυτή τη διαδικασία να διαμορφώσει συνειδήσεις που να αναζητούν πράγματι σε κάθε τους βήμα και μέσα από τους αγώνες τους τη λαϊκή εξουσία και το Σοσιαλισμό.

Θα πρέπει τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ να καταλάβουν επίσης ότι και ο κόσμος των άλλων μικρότερων δυνάμεων της αριστεράς θέλει να παλέψει μαζί τους να αγωνιστεί για τις όποιες μικρές κατακτήσεις μπορεί να επιτευχθούν σήμερα κάτω από τη λαίλαπα της χειρότερης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Άλλωστε από πού θα οικοδομηθεί η κοινή δράση για την επίτευξη της λαϊκής συμμαχίας όπως προβλέπεται και στις αποφάσεις του συνεδρίου του;

Θα πρέπει τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ να αντιληφθούν ότι όλοι εκείνοι που συμμετέχουν σε άλλους μικρότερους σχηματισμούς της αριστεράς δεν είναι αντικομουνιστέςούτε στις προθέσεις τους είναι να διαβάλουν να λασπώσουν ή να συκοφαντήσουν το κόμμα.

Πολλοί δε απ΄ αυτούς θεωρούν το ΚΚΕ σαν την μόνη ελπίδα που υπάρχει για όποια πολιτική αλλαγή μπορεί να γίνει τόσο στη Ελλάδα όσο και στον κόσμο ολόκληρο.

Το να συμμετέχει το ΚΚΕ και με άλλους αγωνιστές της Αριστεράς σε πορείες συγκεντρώσεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίες κλπ. δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του, την οργανωτική ή την ιδεολογική του αυτοτέλεια, αντιθέτως θα δημιουργήσει γόνιμο έδαφος ώστε να κοινωνήσει τις θέσεις του μέσα από συζητήσεις και άλλες διεργασίες που θα το βοηθήσουν να ενισχύσει περαιτέρω τις δυνάμεις του.

Τέλος πιστεύω ότι το ΚΚΕ θα πρέπει να ανοίξει τα φτερά του, να αγκαλιάσει όλες τις δυνάμεις εκείνες που αγωνίζονται ενάντια στις σημερινές πολιτικές που εφαρμόζονται από τους ντόπιους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους.

Πρέπει να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη συνεργασία των μικρότερων δυνάμεων της αριστεράς και να δημιουργήσει ένα μέτωπο πάλης, μια λαϊκή συμμαχία που θα ενθουσιάσει και θα ξεσηκώσει τον κόσμο της δουλειάς και θα τους παρακινήσει να αγωνιστούν για τα συμφέροντά τους για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος για την τελική νίκη, τη δημοκρατία και τον Σοσιαλισμό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr