background img
banner
banner

«Ξεκολλά» η ασφαλτόστρωση δημοτικών δρόμων σε Μαμουσιά- Άνω Διακοπτό

ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΧΕ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ

Ένα έργο ζωτικής σημασίας που είχε «παγώσει» για πολλά χρόνια χωρίς να συντρέχει ουσιαστικός λόγος, είναι διατεθειμένη να «ξεκολλήσει» η δημοτική αρχή, κινώντας τις διαδικασίες για την εκτέλεσή του.

Πρόκειται για την αποκατάσταση της βατότητας στις πυρόπληκτες Τοπικές Κοινότητες της Δ.Ε. Διακοπτού, για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των κατοίκων.
Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, το έργο κρίνεται απαραίτητο για την βελτίωση της προσβασιμότητας στις γεωργικές καλλιέργειες και την ασφάλεια της κυκλοφορίας καθώς την χειμερινή περίοδο η προσπέλαση των οδών με τα οχήματα γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη.

«Πράσινο φως» από την Αρχαιολογική Υπηρεσία

Σημειώνεται ότι το έργο δεν προχώρησε διότι υπήρχε η εσφαλμένη εντύπωση ότι η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν το επιτρέπει λόγω του αρχαιολογικού χώρου που βρίσκεται πλησίον σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στην Τ.Κ. Μαμουσιάς. Όμως, ο δήμος απευθύνθηκε στο Τμήμα Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιολογικών χώρων, Αρχαιολογικής Έρευνας και Μουσείων, απ’ όπου έλαβε έγγραφο με το οποίο δηλώνει πως συμφωνεί να γίνει η συγκεκριμένη παρέμβαση.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του δήμου προχώρησε σε επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης, προωθώντας την στην Περιφέρεια, ούτως ώστε να προχωρήσει η εκτέλεση του έργου. Σημειωτέον ότι η δαπάνη γι’ αυτό το σκοπό είναι εγκεκριμένη, δεδομένου ότι προέρχεται από το Πρόγραμμα Πυροπλήκτων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 250.000 ευρώ.

Τι περιλαμβάνει

Ειδικότερα, στην Μαμουσιά θα εκτελεστούν ασφαλτόστρωση τμήματος χωματόδρομου και επίστρωση με αμμοχάλικο 3Α δύο τμημάτων χωματόδρομου. μικρού βάθους εκσκαφές στο υφιστάμενο πλάτος των οδών για την εξασφάλιση σταθερής βάσης και δημιουργίας των ρήσεων, κατασκευή μικρών επιχωμάτων, βάση οδοστρωσίας στον αρχαιολογικό χώρο και βάση οδοστρωσίας με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας στο πρώτο τμήμα. Επίσης, για την προστασία του οδοστρώματος από την διάβρωση λόγω βροχοπτώσεων, θα κατασκευαστούν ρείθρα.

Επιπλέον, το έργο προβλέπει παρεμβάσεις και στο Άνω Διακοπτό και συγκεκριμένα, ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας σε υφιστάμενο τσιμεντόδρομο μήκους περίπου 65μ. ο οποίος έχει διαβρωθεί, αντικατάσταση σχάρας και αγωγού ομβρίων. Επίσης, στον κεντρικό δημοτικό δρόμο ο οποίος διέρχεται μέσα από τον οικισμό, στα σημεία που έχει παρουσιάσει καθιζήσεις, θα πραγματοποιηθούν γενικές εκσκαφές, αντικατάσταση διαβρωμένων ρείθρων κ.ά. Όλες οι προβλεπόμενες εργασίες βρίσκονται σε ακτίνα 800μ. των δύο οικισμών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr