background img
banner
banner

Επιφυλάσσονται να απαντήσουν για την μείωση των διοδίων

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Το αίτημα ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας για μείωση του τέλους των διοδίων στον σταθμό του Ελαιώνα αλλά και για έκπτωση στις μετακινήσεις εντός νομού, προωθεί ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, έχοντας προγραμματίσει μία σειρά από επαφές, τόσο με τους εκπροσώπους της Ολυμπίας Οδού, όσο και με το υπουργείο Υποδομών. Σήμερα, το θέμα συζήτησαν με τον δήμαρχο άνθρωποι της Ολυμπίας Οδού που βρέθηκαν στο Αίγιο, υποσχόμενοι να το εξετάσουν ενδελεχώς.

Συγκεκριμένα, τον δήμαρχο επισκέφθηκαν και συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας και η υπεύθυνη Τύπου Σοφία  Στάμου, με κύριο αντικείμενο συζήτησης, την μείωση της τιμής των διοδίων του Ελαιώνα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και αφορά την ενδοδημοτική μετακίνηση. Στη συνάντηση ετέθησαν τα ζητήματα και μεταφέρθηκε η όλη συζήτηση που έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ από τον κ. Παναγόπουλο δόθηκε στους εκπροσώπους της Ολυμπίας Οδού η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα αιτήματα της Αιγιάλειας, που ψηφίστηκε μετά από εισήγηση του δημάρχου.

΄΄Η συνάντηση διεξήχθη σε εποικοδομητικό πνεύμα, αναγνωρίστηκε το δίκαιο του αιτήματός μας με την εταιρεία να επιφυλάσσεται να απαντήσει με την αιτιολογία ότι θα πρέπει να εξετάσει το θέμα ενδελεχώς΄΄, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο δημάρχου όπου γίνεται ακόμη γνωστό πως για το ίδιο αντικείμενο θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση μέσα στο πρώτο τριήμερο του Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος θα επιδιώξει να δει και τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη στον οποίο θα διαμαρτυρηθεί, για το γεγονός ότι ο Σταθμός Ελαιώνα τέμνει τον δήμο στη μέση και καθιστά απαγορευτική την ενδοδημοτική επικοινωνία. Ήδη πάντως, προ ημερών έθεσε ξανά το θέμα στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιώργο Δέδε, χωρίς να λάβει συγκεκριμένη απάντηση.

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου – Σωματείου Φορτηγών Δ.Χ.

Εν τω μεταξύ, σε επίπεδο Συλλόγων συνεχίζονται οι προσπάθειες δημοσιοποίησης του προβλήματος και άσκησης πιέσεων για την μείωση των διοδίων. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο Αιγιαλείας με τον Πρόεδρο του Σωματείου Φορτηγών Δ.Χ. «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» Γιώργο Σταματόπουλο με κύριο θέμα τα διόδια. Από τον Εμπορικό Σύλλογο παρέστησαν ο πρόεδρος Λάμπης Παπαδόπουλος, η αντιπρόεδρος Ντία Παναγοπούλου, ο ταμίας Κώστας Μπρούμας και το μέλος Δημήτρης Ντερντές. Η συνάντηση, που διήρκησε τρεις ώρες, είχε σαν σκοπό την ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα μέλη και των δύο συλλόγων στην Ν.Ε.Ο καθώς και στην Π.Ε.Ο. ΄΄Μετά τον ουσιαστικό διάλογο που πραγματοποιήθηκε ψηφίστηκε από κοινού ότι τα διόδια της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών είναι απλησίαστα και άδικα για τους εμπόρους, τους ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ, καθώς και για όλους τους συμπολίτες μας΄΄, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου που γίνεται γνωστό ότι το Σωματείο Φ.Δ.Χ. «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» συνυπογράφει δια του προέδρου του, το αρχικό ψήφισμα των 6 για τον αγώνα μείωσης του κόστους των διοδίων και των άδικων και παράνομων μέτρων, προαναγγέλλοντας συνέχεια με δυναμικές κινητοποιήσεις…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr