background img
banner
banner

Ενδιαφέρον σεμινάριο για εκπαιδευτικούς της Αιγιάλειας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΚΟΥΛΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τη μείωση της πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό κόλπο, ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο Αρίων», η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.), και οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Αχαΐας/Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, διοργανώνουν βιωματικό, επιμορφωτικό σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Αιγιάλειας.

Το σεμινάριο, με θεματικό περιεχόμενο τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στον Κορινθιακό κόλπο, θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και ώρα 16.30 έως τις 20.30 στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Στόχος είναι η ολοκληρωμένη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, ώστε να υλοποιηθούν περισσότερα και αποτελεσματικότερα σχολικά προγράμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς πάνω στο ζήτημα της μείωσης της πλαστικής σακούλας.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, διάρκειας τεσσάρων ωρών, θα πραγματοποιηθούν, θεωρητικές προσεγγίσεις, βιωματικά εργαστήρια καθώς και παρουσίαση σχετικού εκπαιδευτικού πακέτου ανάλογου των αναγκών του προγράμματος, το οποίο σχεδιάστηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου LIFE DEBAG (LIFE14 GIE/GR/001127) «Ολοκληρωμένη Εκστρατεία Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τη Μείωση της Πλαστικής Σακούλας στο Θαλάσσιο Περιβάλλον».

Στο τέλος του σεμιναρίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς Βεβαίωση Συμμετοχής, μία τσάντα πολλών χρήσεων, καθώς και ειδικό CD με: α) όλες τις εισηγήσεις, β) το εκπαιδευτικό πακέτο με τίτλο «Λέμε αντίο στην πλαστική σακούλα!», γ) το πλήρες Report του LIFE DEBAG για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στην Ελλάδα, δ) αντίγραφο του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο Πλαστικός Παράδεισος», και ε) περαιτέρω σχετικό πληροφοριακό και οπτικό υλικό.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση ανοίγοντας τον σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/ufTicdQ4ZFRUWlpe2. Επίσης, το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε επόμενη φάση στην Πάτρα για τους εκπαιδευτικούς των υπολοίπων σχολείων της Αχαΐας


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr