background img
banner
banner

Εμβολιασμός παιδιών Ρομά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων!

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Μία αξιόλογη πρωτοβουλία για τον εμβολιασμό παιδιών Ρομά και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, αξιοποιώντας την πρόταση της Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου Ροδοδάφνης κ. Ανδρουτσοπούλου. Σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, διοργανώνει τον εμβολιασμό την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, από τις 9.00π.μ.εως τις 3.00μ.μ. αποδεικνύοντας έμπρακτα την μέριμνα των εκπαιδευτικών για την κοινωνία και τα παιδιά.

Τον εμβολιασμό των παιδιών αναλαμβάνει η Αστική –μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας «Υγεία για όλους» (www.ygeiagiaolous.org), με έγκριση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα γίνουν τα εξής εμβόλια: MMR, Ηπατίτιδας Β, Synflorix (Πνευμονιόκοκκου), Εxavac(Εξαδύναμο). Ο εμβολιασμός αφορά τα παιδιά Ρομά και ευπαθών ομάδων έως 5 ετών αλλά και 5-12 ετών καθώς και τα παιδιά από το «Χαμόγελο του Παιδιού». Σημειώνεται ότι αν κάποιο παιδί δεν έχει βιβλιάριο εμβολίων, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγιάλειας έχει αναλάβει να προμηθευτεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση, οπότε ο εμβολιασμός του θα γίνει κανονικά.

Παρών στον εμβολιασμό εκτός από τους γιατρούς της Εταιρείας «Υγεία για όλους», θα είναι ο νέος Παιδίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) που ενώ μόλις ανέλαβε καθήκοντα, πρόθυμα δέχτηκε να βοηθήσει. Επίσης παρούσες θα είναι και δύο Νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Αιγίου. Υπεύθυνοι για την προσέλευση των παιδιών θα είναι οι γονείς και κηδεμόνες τους.

΄΄Έχουμε ζητήσει από τους συναδέλφους να κινητοποιήσουν τους γονείς ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, Αθηνά Σκανδάμη, μιλώντας για την όλη προσπάθεια. Επίσης, ο Σύλλογος έχει ζητήσει από τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής, να γνωστοποιήσουν αριθμό παιδιών από έως 5 ετών, ρωτώντας τις οικογένειες των φοιτούντων μαθητών.

Την Πέμπτη οι εκλογές στον Σύλλογο, μάλλον με δύο ψηφοδέλτια

Εν τω μεταξύ, με δύο υποψήφια ψηφοδέλτια θα διεξαχθούν, κατά πάσα πιθανότητα, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου. Υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι και την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα ψηφοδέλτια θα είναι δύο. Ένα κοινό στο οποίο ως τώρα συμμετέχουν 10 υποψήφιοι για το Δ.Σ. και 3 για την Ελεγκτική Επιτροπή και ένα από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Εκτός από την εκλογική διαδικασία, η γενική συνέλευση θα περιλαμβάνει την εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου, την κατάθεση δικαιολογητικών για κάρτα εισόδου στα μουσεία καθώς και προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου για την κατάσταση των σχολείων στην Αιγιάλεια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr