background img
banner
banner

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον για τις υποψηφιότητες

ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

Πάνω από τέσσερις θα είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι συνδυασμοί που θα ριχτούν στην… μάχη των επιμελητηριακών αλλαγών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας προετοιμάζει το ψηφοδέλτιο της Ανανεωτικής Πρωτοβουλίας, την ώρα που η αιγιώτικη Π.Α.Ε.Κ. του Αρίστου Τηλιγάδη απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή και στήριξη. Στην Πάτρα, ο Γιάννης Πετράτος παίρνει την «σκυτάλη» από τον Τρύφωνα Φωτόπουλο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για την διαμόρφωση κομματικού ψηφοδελτίου. Άγνωστο παραμένει ακόμη τι θα πράξουν οι Γιώργος Ρώρος και Αμβρόσιος Μεντζελόπουλος που είχαν συμμετάσχει με δικούς τους συνδυασμούς, στην περασμένη εκλογική αναμέτρηση.

Με πλούσιο απολογισμό δηλώνει «παρούσα» Ανανεωτική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία

Σε μακροσκελή της ανακοίνωσή της, η Παράταξης Ανανεωτική Επιχειρηματική Πρωτοβουλία του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, δηλώνει κάθοδο στις επιμελητηριακές εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Μαζί με τους συμβούλους της παράταξης, απαντούν στην ουσία σε άλλες πρωτοβουλίες που φέρεται να έχουν αναληφθεί το προηγούμενο διάστημα, παραθέτοντας το έργο της διοίκησης από το 2012. Μεταξύ άλλων, αναφέρονται στο πώς ξεκίνησε η προσπάθειά τους το 2012, τονίζοντας πως ΄΄παρά τα εμπόδια, που κυρίως προήλθαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που έπληξε ιδιαίτερα την περιοχή μας, βάλαμε ισχυρά θεμέλια για ένα Επιμελητήριο ισχυρό, παρεμβατικό, αξιόπιστο με Εθνική και Διεθνή παρουσία΄΄. Στον απολογισμό τους, επισημαίνουν πως κατάφεραν, σε μικρό χρονικό διάστημα να κάνουν το Επιμελητήριο ισότιμο και να γίνουν επίσημοι συνομιλητές σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, συνεργάσθηκαν με τα παραγωγικά υπουργεία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τους δήμους, επιτυγχάνοντας σημαντικά οφέλη για την επιχειρηματικότητα της περιοχής, αναφέροντας πως με βάση την προεργασία που έχει γίνει αναμένουν ακόμα περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Αναφορά γίνεται στην προεδρία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπου –όπως τονίζεται- κατάφεραν να υλοποιήσουν με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ στην περιοχή ευθύνης του φορέα και να εξασφαλίσουν την διαχείριση του επόμενου προγράμματος, με βασικό γνώμονα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να σχεδιάζουν και να αναλαμβάνουν την ευθύνη της διαμόρφωσης του ζωτικού χώρου για την ανάπτυξή τους. Προαναγγέλλουν μάλιστα και ανοιχτή εκδήλωση στην οποία θα γίνει πλήρης και αναλυτικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των αποτελεσμάτων. Γνωστοποιούν τέλος την κάθοδο στις εκλογές του Δεκεμβρίου, τονίζοντας: ΄΄Το κάλεσμα επίσης αφορά τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που θα επιλέξουν, καθώς η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας θα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά και συνεργατικά. Τέλος, το κάλεσμα αφορά το σύνολο των επιχειρηματιών και επαγγελματιών για την καθολική συμμετοχή στην ψηφοφορία που θα γίνει στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017΄΄.

Κάλεσμα από τον επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης και απερχόμενος Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρίστος Τηλιγάδης καλώντας τα μέλη να συσπειρωθούν γύρω από το Επιμελητήριο και να στηρίξουν την Π.Α.Ε.Κ. Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής: ΄΄Οι Επιμελητηριακές Εκλογές, πραγματοποιούνται το τριήμερο 9-10-11 Δεκεμβρίου 2017 και όλοι εμείς στην οικογένεια της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, πιστεύουμε πως αξίζει να σταθούμε στο πραγματικό, στο ουσιαστικό, στο αληθινό διακύβευμα των καιρών, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την κρίση που μαστίζει την οικονομία και την κοινωνία, έτσι ώστε την επόμενη μέρα, να σταθούμε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις νέες προκλήσεις. Τα πάντα άλλαξαν και αλλάζουν ταχύτατα και έχει σημασία να μείνουμε συγκροτημένοι και να σκεφτούμε καθαρά, γιατί μαζί κατακτήσαμε αυτή την δυνατότητα.

Έχουμε κατοχυρώσει για τον τόπο μας πολλά και σημαντικά επιτεύγματα που οι περισσότεροι συνάδελφοι σε όλη την χώρα ακόμα προσπαθούν να προσεγγίσουν, τώρα που ο κάθε κλάδος μας και το κάθε μέλος μας, απαιτεί εξειδικευμένη και αποτελεσματική υποστήριξη. Η κρίση ανέδειξε με διαφορετικό τρόπο τα προβλήματα κάθε κλάδου. Άλλα για τους παρόχους υπηρεσιών και επαγγελματίες, άλλα για τους εμπόρους, άλλα για την βιοτεχνία και γενικότερα τη μεταποίηση. Για να κάνουμε κάτι για εμάς θα πρέπει πρώτα να το επιδιώξουμε, εμείς οι ίδιοι, με την Δύναμη του Ενεργού Μέλους, στο Επιμελητήριο Αχαΐας. Γι’ αυτό σας καλούμε όπως ρυθμίσετε την συνδρομή σας, προς το Επιμελητήριο Αχαϊας, ώστε να έχει νόημα η συμμετοχή σας και η ψήφος σας. Αγαπητέ Συνάδελφε, η Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση, θέλει την συμμετοχή σου, την συμπαράστασή σου, στην μεγάλη Συναδελφική αλυσίδα που θα προχωρήσει δυναμικά μπροστά, με το Κύρος και την Ισχύ της διαπραγμάτευσης από την ίδια την Φωνή σου. Για πληροφορίες απευθυνθείτε προσωπικά στο Παράρτημα του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Αίγιο, Ελίκης 24 και στα τηλέφωνα 26910 61965, 2610 277779, 6972557464΄΄.

Νέοι συνδυασμού στα «σκαριά»

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται στα… σκαριά ένα αμιγώς κομματικό ψηφοδέλτιο το οποίο επιχειρούν να συγκροτήσουν στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πατρινά μέσα, τις τελευταίες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέας Μαζαράκης και ο πρώην βουλευτής Θανάσης Νταβλούρος, προσεγγίζουν Πατρινούς επιχειρηματίες που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία και τους προτείνουν να ηγηθούν ενός κομματικού ψηφοδελτίου στις εκλογές που θα διεξαχθούν στο Επιμελητήριο. Υπενθυμίζεται πάντως ότι η ΝΟΔΕ Αχαΐας, είχε εκδώσει ανακοίνωση προ ημερών, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τις διεργασίες που γίνονται για τις επιμελητηριακές εκλογές και στις οποίες εμπλέκεται ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και συμμετείχε και το στέλεχος του κόμματος κ. Βλασταράς.

Ταυτόχρονα, ένας νέος ανεξάρτητος συνδυασμός φαίνεται πως λαμβάνει «σάρκα και οστά» με επικεφαλής γνωστό επιχειρηματία της Πάτρας και μέλη νέους και επιτυχημένους επιχειρηματίες απ’ όλους τους κλάδους. Ήδη μάλιστα, συγκροτείται και το πρόγραμμα της νέας παράταξης που περιλαμβάνεται ενεργή λειτουργία σε όλες τις πόλεις του νομού, καθώς και συνεργασίες με όλα τα επιμελητήρια και τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας.

Παραίτηση Κούστα από την θέση του ειδικού συμβούλου

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του ειδικού συμβούλου στο Επιμελητήριο Αχαΐας στις 30 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση ο Αθανάσιος Κούστας. Η απόφασή του, όπως αναφέρει, ελήφθη για λόγους δεοντολογίας, ενόψει των εκλογών του φορέα, καθώς ήταν υποψήφιος με την παράταξη Μαρλαφέκα. Ωστόσο, όπως αναφέρει θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικά ως άμισθος ειδικός σύμβουλος όταν αυτό του ζητείται και είναι αναγκαίο, όπως του ζητήθηκε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr