background img
banner
banner

Ο Φιλοζωικός ζητά επιχορήγηση από τον δήμο

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ

Δεν εγκαταλείπει την μάχη για την συγκέντρωση των χρημάτων που θα του επιτρέψουν την συνέχιση της λειτουργίας του, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

Μέλη έχουν επιδοθεί σε έναν πρωτόγνωρο αγώνα ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν τα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα χιλιάδες αδέσποτα σκυλιά τής περιοχής. Διαπιστώνοντας ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι οφειλές προς τους κτηνιάτρους (χρειάζονται 15.000 ευρώ), οι φιλόζωοι απευθύνονται πλέον στον δήμο, ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση ώστε να πληρωθούν υπηρεσίες που ήδη έχουν προσφερθεί σε αδέσποτα της Αιγιάλειας…

Η νέα κίνηση απόγνωσης έρχεται διότι από την προηγούμενη κινητοποίηση δεν συγκεντρώθηκε το ποσό, ενώ τα άτομα που ανταποκρίθηκαν δεν ξεπέρασαν τα 150. Παρά το γεγονός ότι η προσπάθεια του Φιλοζωικού βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή δεν μεταφράστηκε σε οικονομική συνδρομή. Προκειμένου να ενισχύσουν το αίτημά τους προς τον δήμο, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής το αίτημα για χρηματοδότηση έχει συναντήσει μόνο δυσκολίες, αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, από πλευράς δήμου τούς μεταφέρθηκε ότι δεν μπορούν να βρουν κωδικούς για να περάσουν τα χρήματα, τα μέλη του Φιλοζωικού συγκεντρώνουν υπογραφές. Μάλιστα, μεθαύριο Πέμπτη, την Παρασκευή από τις 6.00μ.μ. ως τις 10.00μ.μ. θα είναι στην πλατεία Αγ. Λαύρας, όπως και το Σάββατο 10.00π.μ. με 3.00μ.μ., ώστε να συλλέγουν υπογραφές.

Να σημειωθεί πως η αίτηση επιχορήγησης υπεβλήθη προς τον δήμο, από την στιγμή που το Δ.Σ. του Συλλόγου είδε πως έχουν δοθεί επιχορηγήσεις και σε άλλους Συλλόγους και μάλιστα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, θεωρώντας πως το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων είναι μείζονος σημασίας. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο καλούν τον δήμο να αναλάβει τις ευθύνες του, απέναντι σε ένα θέμα για το οποίο, βάσει του νόμου είναι αποκλειστικά αρμόδιος και ξεκαθαρίζοντας πως η δική τους συνδρομή είναι καθαρά εθελοντική.
Το περιεχόμενο της αίτησης προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο που υπογράφεται από την πρόεδρο του Συλλόγου Σία Σοφιανοπούλου και καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες, είναι το εξής: «Παρακαλούμε όπως εγκρίνεται επιχορήγηση στο Σύλλογό μας λόγω της αδυναμίας του Δήμου που οφείλεται σε γραφειοκρατικά κωλύματα να πληρώσει:
1.Την κτηνίατρο κ. Μπουρδάκου Ελένη, η οποία πραγματοποιεί όλα τα ορθοπεδικά χειρουργεία και πολύ σοβαρές επεμβάσεις του Δήμου Αιγιαλείας, με συνέπεια να είναι απλήρωτη από το 2014 εώς και σήμερα, και το ποσό να ανέρχεται στις 7.200€.

2. Τον κτηνίατρο κ. Παπαδημητρίου Μιχάλη, στον οποίο πηγαίνουν όλα τα αδέσποτα του Δήμου Αιγιαλείας για νοσηλεία (άρρωστα), εμβόλια (κουτάβια), αποπαρασιτώσεις (όπως ορίζει ο νόμος 4039/12), και το ποσό μέχρι σήμερα ανέρχεται στις 7.500€.

Εκτός των ποσών αυτών που χρωστάει ο Δήμος στους δύο κτηνιάτρους, ο Φιλοζωικός Σύλλογος δίνει κάθε χρόνο δίνει 3.000-4.000 στον καθένα από τους παραπάνω κτηνιάτρους (υπάρχουν αποδείξεις), χωρίς ποτέ να έχει επιχορηγηθεί από το Δήμο όπως άλλοι Σύλλογοι.

Ως εκ τούτου, και κατόπιν συζητήσεως στην Πενταμελή Επιτροπή του Δήμου για τη Διαχείριση των Αδέσποτων, ο μόνος τρόπος να πληρωθούν οι κτηνίατροι και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν περιστατικά, είναι να επιχορηγήσετε τον Σύλλογό μας και τα χρήματα αυτά να δοθούν σε αυτό το χρέος του Δήμου».

Κάλεσμα για επίσκεψη στο καταφύγιο

Εν τω μεταξύ, από την μέριμνα των ανθρώπων του Φιλοζωικού δεν λείπει και το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στην Ακράτα. Έτσι, για την μεθεπόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου, έχουν προγραμματίσει επίσκεψη στο καταφύγιο με σκοπό να βελτιώσουν τις συνθήκες του. Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, ΄΄θα μαζέψουμε σκουπίδια που έχουν μαζευτεί, θα πλύνουμε μπολ τροφής και κουβάδες νερού, θα φτιάξουμε πράγματα που έχουν χαλάσει, θα μπαλώσουμε σύρματα, θα βοηθήσουμε να γίνει λίγο καλύτερο γενικά και θα βγάλουμε φωτογραφίες κάποια από τα σκυλιά που βρίσκονται εκεί για να τους βρούμε σπίτι πιο εύκολα. Όποιος έχει την καλή διάθεση να βοηθήσει, μπορεί να στείλει μήνυμα στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook. Θα ξεκινήσουμε γύρω στις 11 από Αίγιο. Κάθε βοήθεια είναι απαραίτητη, βρίσκονται πάνω από 200 ψυχές εκεί. Και για αυτούς που θέλουν να πάρουν μια μικρή λιχουδιά για αυτά τα πλασματάκια, η κ. Πόπη που τα ξέρει καλύτερα από όλους μας λέει πως τρελαίνονται για ψωμί του τοστ, ενώ υπάρχει κι ένας που έχει τρέλα με τις μπάλες! Μπορείτε να τα αφήσετε σε μας στην πλατεία, όταν έρθετε να υπογράψετε΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr