background img
banner
banner

Συντονισμός της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΧΑΪΑΣ «ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ»

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» συμμετέχει στην 11η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο από 18-21 Οκτωβρίου με θέμα: «Συμπλέοντας ξαναχτίζουμε κοινότητες». Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά γεγονότα στο χώρο της πρόληψης των εξαρτήσεων, το οποίο διοργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης “Θησέας Κυκλάδων”.

Στο Πανελλήνιο Δίκτυο συμμετέχουν όλοι οι αναγνωρισμένοι φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό, όπως ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τα Κέντρα Πρόληψης, το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), Κέντρο Ενημέρωσης και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Κ.ΕΝ.Θ.Ε.Α Κύπρου κ.ά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο δίκτυο φορέων συγκροτήθηκε το 1993 και στην δημιουργία του πρωτοστάτησε η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ», ένας από τους πρώτους φορείς πρόληψης στην Ελλάδα.

Στόχος της Πανελλήνιας Συνάντησης είναι η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών καθώς και η δικτύωση μεταξύ των φορέων για την προώθηση της πρωτογενούς πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στην Ελλάδα και την Κύπρο. Για τον λόγο αυτό στο πλαίσιο της συνάντησης πρόκειται να πραγματοποιηθούν ομιλίες, εργαστήρια, συζητήσεις, ομάδες εργασίας.

Το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις», με εκπρόσωπο την Επιστημονικά Υπεύθυνη κ. Γιάννα Ζορμπά – Κοινωνική Λειτουργό, τα τελευταία 4 χρόνια έχει τον συντονισμό του Πανελλήνιου Δικτύου. Παράλληλα στο πλαίσιο της συνάντησης το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας θα παρουσιάσει την δουλειά που κάνει με τα ζευγάρια στο επίπεδο της βελτίωσης της συντροφικής σχέσης, μέσα από ένα εργαστήρι με τίτλο: «Φροντίζουμε την συντροφική μας σχέση» το οποίο θα συντονίσει η κ. Θωμαΐς Σταύρου – Κοινωνική Λειτουργός.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την 11η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την σελίδα 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr