background img
banner
banner

Συνεχίζουν το ψάξιμο του θησαυρού στον Κολοκοτρώνη

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΤΩΝ ΑΧΟΥΡΙΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

Συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς οι έρευνες από τους Καναδούς και Έλληνες χρυσοθήρες στα Αχούρια του Δήμου Αιγιαλείας, στους πρόποδες του Κολοκοτρώνη, μετά τη 10ήμερη παράταση που έλαβαν την περασμένη Δευτέρα από τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στις ανασκαφές.

Κτηματική Υπηρεσία, Αρχαιολογία, Δασαρχείο, Αστυνομία και λοιπές «δυνάμεις», έχουν εγκατασταθεί εδώ και ένα μήνα στο βουνό παρακολουθώντας από κοντά την ανασκαφή για τον πολύτιμο θησαυρό.

Είχε προηγηθεί ο στρατός ο οποίος για τρεις εβδομάδες έψαξε εξονυχιστικά την περιοχή χωρίς όμως να βρει κάτι, ανοίγοντας το δρόμο στους χρυσοθήρες να σκάψουν με ασφάλεια. Γιατί όμως κλήθηκε ο στρατός και τι πιστεύουν ότι υπάρχει εκεί; Όπως είχε δηλώσει στο “protionline.gr” άνθρωπος που εμπλέκεται στη διαδικασία, «υπάρχει περίπτωση η τοποθεσία να είναι ναρκοθετημένη», έτσι παρότι οι φήμες μιλούσαν αρχικά για μυθικό παλάτι με θησαυρούς και χάρτη που έδειχνε την περιοχή, η παρουσία του στρατού «μύριζε» Κατοχή.

Οργιάζουν οι φήμες για τον θησαυρό

To “protionline.gr” επισκέφτηκε την περασμένη εβδομάδα, για δεύτερη φορά το σημείο των ανασκαφών και συνομίλησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς οι οποίοι όμως ήταν φειδωλοί στις δηλώσεις τους, αφού η έρευνα είναι μυστική, όπως είπαν. Το θέμα της ανασκαφής έγινε viral στην τοπική κοινωνία, αφού οι φήμες δίνουν και παίρνουν. 3,5 τρις ευρώ υπολογίζουν την αξία του χρυσού, εκεί είναι θαμμένος κώνος χρυσού που βρισκόταν στο κέντρο της πλατείας της Αρχαίας Κερύνειας, βρέθηκαν όπλα και οβίδες λένε άλλοι. Αν βγουν αληθινά τα μισά, θα ξεχρεώσει η χώρα!

Τελικά τι είναι αυτό που ψάχνουν οι χρυσοθήρες των Αχουρίων και έχουν μπει σε τέτοιες δαπάνες, ενώ είχαν προσπαθήσει και κατά το παρελθόν να βρουν θησαυρό στην περιοχή; Ανανέωσαν την άδεια τους για 7η φορά τα τελευταία 2 χρόνια. Άνθρωπος που γνωρίζει, γιατί ασχολείται με το σπορ, μας λέει πως δεν θα βρουν τίποτα, σ’ εκείνο το σημείο. Το ίδιο αρχίζει να πιστεύει πλέον και η κοινή γνώμη αφού οι διατρήσεις στο βουνό, βάθους έως 15 μέτρα και όχι σκάψιμο, δεν έχουν δείξει μέχρι σήμερα τίποτα ή έχουν δείξει αλλά είναι καλά θαμμένο και θα χρειαστούν μήνες ανασκαφών για να βρεθεί.

Αποθήκη των Γερμανών

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του “protionline.gr”, που όμως δεν διασταυρώνονται αλλά ταιριάζουν απόλυτα με το σκηνικό που έχει στηθεί στον Κολοκοτρώνη, όλα έχουν να κάνουν με την περίοδο της Κατοχής. Εκεί λοιπόν υπήρχε σπηλιά όπου οι Γερμανοί αποθήκευαν πολεμοφόδια αλλά και ράβδους χρυσού. Όταν έφυγαν άρον – άρον από την Ελλάδα, ανατίναξαν τη σπηλιά για να μην βρεθούν όσα αυτή έκρυβε μέσα της.

Έφτιαξαν προφανώς ένα χάρτη ελπίζοντας ότι κάποτε θα γυρνούσαν στο σημείο. Αυτός ο χάρτης βρέθηκε στην κατοχή Αιγιώτη ο οποίος κάλεσε τους έμπειρους Καναδούς να ξεθάψουν τον Κατοχικό θησαυρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του οικισμού των Αχουρίων είχε βρεθεί τύμβος παλαιότερα, που είχε συληθεί κατά το παρελθόν, αφήνοντας στους τότε επίδοξους χρυσοθήρες, κάποια λίγα μάρμαρα. Αυτός ο τύμβος μπορεί να είναι η πόρτα για κάτι μεγαλύτερο, μας λέει ο Αιγιώτης χρυσοθήρας που έχει αναζητήσει θησαυρό στο σημείο.

Αυτά λένε οι πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα το “protionline.gr” και τώρα μένει να δούμε αν θα βγει η ιστορία αληθινή ή για άλλη μια φορά θ’ αποδειχθεί άνθρακας ο θησαυρός.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr