background img
banner
banner

Αυξημένες οι ανάγκες, καθηλωμένες οι κρατικές επιχορηγήσεις…

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι επιχορηγήσεις των Σχολικών Επιτροπών του δήμου, έκτακτες και τακτικές, απασχόλησαν, μεταξύ άλλων, την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων της Αιγιάλειας είναι μεγάλες, εν αντιθέσει με τις χρηματοδοτήσεις που παραμένουν… καθηλωμένες τα τελευταία χρόνια, με τις Σχολικές Επιτροπές να «παλεύουν» με ορθολογική διαχείριση, να αντεπεξέλθουν.

Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την έκτακτη οικονοµική ενίσχυση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, καθώς υπάρχουν αυξηµένες δαπάνες εξοπλισµού και ενίσχυσης των σχολικών µονάδων, µε βασική ανάγκη: 1) Την αντικατάσταση πεπαλαιωµένων ή και ολοσχερώς αχρήστων υπολογιστών, οι οποίοι χρησιµοποιούνται στα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων. 2) Την αντικατάσταση των κλασσικών µαυροπινάκων, παλιάς τεχνολογίας, οι οποίοι καθίσταται αναγκαίο, πρωτίστως για λόγους υγιεινής να αντικατασταθούν από νέους, µε χρήση µαρκαδόρων. 3) Την αντικατάσταση των υπολογιστών παλιάς τεχνολογίας στους χώρους εργασίας των καθηγητών, στη γραµµατεία των σχολείων και στα γραφεία των διευθυντών για την εύρυθµη λειτουργία των σχολείων. 4) Την δηµιουργία ανεξάρτητου εργαστηρίου πληροφορικής για το νεοϊδρυθέν Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την εισήγηση της αντιδημάρχου, προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βάσως Ψυχράμη, τα σχολεία πρέπει να εξοπλιστούν µε σύγχρονα βοηθήματα, τα οποία µπορούν να λειτουργήσουν και ως δανειστικά, κυρίως για µαθητές που αδυνατούν να τα αγοράσουν, καθώς και µε φορητούς υπολογιστές (laptop), γιατί το σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραµµα απαιτεί την κάλυψη των δηµιουργικών εργασιών αποκλειστικά στους σχολικούς χώρους.

Μάλιστα, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι η συµµετοχή της κρατικής επιχορήγησης σε σχέση µε το οικονοµικό έτος 2016 είναι µειωµένη, η κ. Ψυχράμη εισηγήθηκε προς το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Αιγιαλείας, να αποφασίσει την έγκριση της έκτακτης επιχορήγησης της Σχολικής Επιτροπής Β/θµιας Εκπ/σης ∆ήµου Αιγιαλείας, µε το ποσό των 15.000€, ώστε να καλυφθούν οι έκτακτες λειτουργικές δαπάνες των σχολικών µονάδων, προκειµένου να αναβαθµιστούν αισθητικά και ποιοτικά τα σχολεία και να τα καταστήσουν τεχνολογικά εξοπλισµένα. Να σημειωθεί ότι το Σώμα ενέκρινε την πρόταση και η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη.

Επίσης, το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την διάθεση ποσού 5.800€ στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας και αντίστοιχου ποσού στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από τον δηµοτικό προϋπολογισµό οικονομικού έτους 2017, για την εκτέλεση έργων επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων για την αντιµετώπιση επειγουσών επισκευαστικών αναγκών µικρής κλίµακας.

121.856,94 ευρώ η επιχορήγηση για τις δύο Σ.Ε.

Τέλος, το Συμβούλιο έκανε αποδοχή της τακτικής επιχορήγησης ύψους 121.856,94 ευρώ καθώς και την γ΄ κατανομή που έκανε στις 28 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ως εξής: Το ποσό των 67.734,12€ στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου Αιγιαλείας» για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών µονάδων Α/βάθµιας Εκπαίδευσης του ∆ήµου Αιγιαλείας. Στο αναφερόµενο ποσό συµπεριλαµβάνεται και η αποζηµίωση των σχολικών τροχονόµων που ανέρχεται στο ποσό των 1.584 € και αφορά το δεύτερο δεκαπενθήµερο του Σεπτεµβρίου 2017. Επίσης, το ποσό των 54.122,82 € στην Σχολική Επιτροπή ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης ∆ήµου Αιγιαλείας για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολικών µονάδων Β/βάθµιας Εκπαίδευσης του ∆ήµου Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr