background img
banner
banner

Αλλαγή στο σκηνικό με νέες συνεργασίες

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η Π.Α.Ε.Κ. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

Έντονη κινητικότητα και αυξημένο ενδιαφέρον για την διαμόρφωση των υποψήφιων συνδυασμών παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εν όψει των εκλογών που θα διεξαχθούν σε ενάμιση μήνα στο Επιμελητήριο Αχαΐας.

Διαφωνίες, επαφές, συνομιλίες, προτάσεις και… συμφωνίες χαρακτήρισαν το «σκηνικό» και στην Αιγιάλεια τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με την Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση να δείχνει να κινεί τα νήματα, έχοντας πλέον στο… πλευρό της και τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας!

Το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών σε επίπεδο Αιγιάλειας ήταν ίσως κάτι που κάποιοι δεν περίμεναν, υποκινήθηκε όμως από πολλά πρόσωπα και ανθρώπους του χώρου που έδειξαν αν όχι δυσαρεστημένοι, τουλάχιστον μη καλυμμένοι από τους χειρισμούς του επικεφαλής της παράταξης Αρίστου Τηλιγάδη, ο οποίος την τελευταία εξαετία ασκεί χρέη α΄ αντιπροέδρου του φορέα. Από την άλλη, στην πρώτη συνάντηση της παράταξης την περασμένη Δευτέρα, ήταν παρούσα η βάση της, δίνοντας… ψήφο εμπιστοσύνης στον επικεφαλής. Υπήρξαν όμως και εκλεγμένοι επιμελητηριακοί σύμβουλοι που… έλαμψαν δια της απουσίας τους, τους οποίους πληροφορίες ήθελαν να προσανατολίζονται στην δημιουργία νέας αιγιώτικης κίνησης για το Επιμελητήριο.

Ανακοίνωσαν κοινή πορεία

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κι ενώ στα μέσα της εβδομάδας η «επιμελητηριακή Αιγιάλεια» έμοιαζε χωρισμένη σε τρία στρατόπεδα, με τους διοικούντες του Εμπορικού Συλλόγου να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για το εάν θα πρέπει να υπάρχει επικεφαλής στην Π.Α.Ε.Κ., τελικώς, οι απανωτές συζητήσεις φαίνεται πως έπιασαν… τόπο. Το βράδυ της Παρασκευής, κατόπιν πρωτοβουλίας της αντιπρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ντίας Παναγοπούλου και της γεν. γραμματέως Μαίρης Χρονοπούλου, υπήρξε συνάντηση συνεργασίας με την Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση και τον επικεφαλής της κ. Τηλιγάδη, καθώς και τα μέλη Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο και Κωνσταντίνο Δεληγιάννη, με σκοπό την κοινή συμπόρευσή τους, στις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές. Στην συνάντηση παρέστησαν και τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας , Δημήτρης Ντερντές και Κωνσταντίνος Ζεντέφης, καθώς και ο ταμίας Κωνσταντίνος Μπρούμας, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Λάμπης Παπαδόπουλος, χαιρέτησε την απόφαση μέσω βιντεοκλήσης.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Με αυτή την συνεργασία ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μια κοινή πορεία, με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων των επιχειρήσεων, αλλά και την προώθηση των ευκαιριών που μπορεί να προκύψουν για την Αχαΐα και ειδικότερα για την ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων. Γι’ αυτό καλούμε όλο τον Εμπορικό, Βιοτεχνικό, Επαγγελματικό κόσμο, να δώσει δυναμικό «παρών», με την ψήφο και την συμμετοχή του, στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας».

Κάπως έτσι είναι πολύ πιθανό μέλη που δραστηριοποιούνται ενεργά με τον Εμπορικό Σύλλογο να είναι υποψήφια με την Π.Α.Ε.Κ. για το εμπορικό τμήμα του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Μιλώντας στο “protionline.gr” γι’ αυτή την εξέλιξη, ο κ. Τηλιγάδης αναφέρει πως η ενότητα είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, ιδίως στην παρούσα φάση που εκ των συνθηκών που είναι εις βάρος του επαγγελματικού, επιχειρηματικού και εμπορικού κόσμου, δεν υπάρχει το περιθώριο για γκρίνιες και συγκρούσεις. ΄΄Έχουμε κοινά προβλήματα με τους ανθρώπους του Εμπορικού Συλλόγου, ακολουθούμε κοινή γραμμή πλεύσης και συμπορευόμαστε προς τις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας για το καλό όλων των συναδέλφων και της Αιγιάλειας΄΄, σχολιάζει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως οι συζητήσεις συνεχίζονται ώστε η Π.Α.Ε.Κ. να κατέβει πιο δυνατή από ποτέ σε αυτές τις εκλογές. Ενωτικός, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις του οι οποίες, όπως ξεκαθαρίζει, προέρχονταν από τις ενστάσεις των εμπόρων και μόνο, εμφανίζεται ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, τονίζοντας πως λειτουργεί με γνώμονα την ενότητα για το καλό του εμπορικού κόσμου τής Αιγιάλειας.

Αμέτοχος ή τουλάχιστον χωρίς ενεργό ρόλο, παρουσιάζεται στην μέχρι τώρα προεκλογική δράση της Π.Α.Ε.Κ., ο απερχόμενος επιμελητηριακός σύμβουλος Στράτος Βαρδάκης. Ο ίδιος, ερωτηθείς από τo “protionline.gr” αρκέστηκε να πει πως τάσσεται υπέρ της ανανέωσης, δηλώνοντας ως τώρα… παρατηρητής των εξελίξεων.

Εντωμεταξύ μια άλλη κίνηση φαίνεται πως είναι στα σκαριά με νέους «παίκτες» από την Αιγιάλεια να μπαίνουν στο παιχνίδι, βλέποντας έδαφος για δεύτερο ψηφοδέλτιο στον Δήμο. Μάλιστα έχει γίνει κρούση σε ισχυρό όνομα της επιχειρηματικής ζωής του Αιγίου να ηγηθεί νέου συνδυασμού.

Συνεργασίες και διαφωνίες και στην Πάτρα

Την ίδια στιγμή, ανάλογο είναι το παρασκήνιο και στην Πάτρα εκεί όπου τα βλέμματα, ως ώρας, τραβούν περισσότερο οι κινήσεις της «Ανανεωτικής Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας» του απερχόμενου προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα και της νέας παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» του Παναγιώτη Κρίκη. Αίσθηση δημιούργησε η σύμπραξη των παρατάξεων Πλάτωνα Μαρλαφέκα και Γιάννη Πετράτου. Ο τελευταίος εκπροσωπούσε την παράταξη του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου Τρύφωνα Φωτόπουλου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε, διαχώρισε όμως την θέση του από την στάση Πετράτου τονίζοντας ότι «νομιμοποιείται να μιλά μόνο για τον εαυτό του».

Ερωτηθείς από τo “protionline.gr” για τις επιμελητηριακές εκλογές ο κ. Μαρλαφέκας εκφράζει την ικανοποίησή του για την συσπείρωση που υπάρχει γύρω από την παράταξή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ΄΄Ό,τι αξιοπρεπές υπάρχει, είναι μαζί μας΄΄… Αναφορικά με το εάν θα έχει υποψηφίους από το Αίγιο στο ψηφοδέλτιό του, σημειώνει: ΄΄Με την Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση είχαμε μία γόνιμη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και επιθυμούμε να συνεχιστεί. Δεν θα θέλαμε να πλήξουμε την Κίνηση, θέλουμε να δίνουμε βαρύτητα στα θέματα της Αιγιάλειας, θέλουμε τους ανθρώπους της ενεργούς΄΄.

Εν τω μεταξύ, η παράταξη Κρίκη συνεχίζει το… μπαράζ ανακοίνωσης ονομάτων σε μία προσπάθεια αποδυνάμωσης των εντυπώσεων για την σύμπραξη Μαρλαφέκα – Πετράτου, με τον επικεφαλής της παράταξης «Επιμελητήριο για όλους» να εμφανίζεται αισιόδοξος για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης.

Μέχρι την Πέμπτη τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι

Την ίδια στιγμή, θετικά φαίνονται τα μηνύματα ως προς την συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές, αφού καθημερινά όλο και περισσότερα μέλη τακτοποιούν τις οικονομικές εκκρεμότητές τους ώστε να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψηφιότητες κατατίθενται μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, ενώ όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές τους μέχρι και αυτή την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να φροντίσουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) για τα δύο έτη (2015-2016) καταβάλλοντας συνολικά 60 ευρώ (30 για το ένα έτος και 30 για το άλλο) και να ψηφίσουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ανεξάρτητα από το εάν θα πληρώσουν τα 12 ευρώ τον χρόνο που είναι η συνδρομή για το Επιμελητήριο.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι το 2011 οι εγγεγραμμένοι στο τμήμα Υπηρεσιών ήταν 8.743 ενώ σήμερα έχουν αυξηθεί σε 8.954. Στο τμήμα Εμπορίου από 7.851 που ήταν το 2011 σήμερα είναι 7.335, ενώ στην Μεταποίηση από 4.526 σήμερα πριν μία εξαετία, σήμερα είναι 3.884. Στην Αιγιάλεια είχαν ψηφίσει 340 άτομα στο Εμπορικό τμήμα, 233 στην Μεταποίηση και 240 στις Υπηρεσίες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr