background img
banner
banner

Με ενεργούς πολίτες, υπάρχει ελπίδα…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ… ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα των ενεργών πολιτών που εν μέσω κρίσης καταφέρνουν με εθελοντική προσπάθεια να κάνουν τον τόπο τους να ξεχωρίζει, αποτελούν κάτοικοι της ορεινής κοινότητας Παρασκευής.

Με… μπροστάρη τον Φιλοπροοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο, προχωρούν σε έργα και παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας για το χωριό τους, αναβαθμίζοντας την καθημερινότητα των κατοίκων και προσελκύοντας όλο και περισσότερους επισκέπτες.

Προχωρά το σχολείο, ετοιμάζεται πρόταση για το Leader

Ένα πολύ σημαντικό έργο βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα από τον Σύλλογο Παρασκευής. Πρόκειται για το παλιό πέτρινο Δημοτικό Σχολείο που έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο, ο οποίος κυριολεκτικά το έχει αναμορφώσει! Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό στo “protionline.gr” ο γραμματέας του Συλλόγου Γιάννης Κραουνάκης ερωτηθείς σχετικά, ΄΄έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στις εξωτερικές όψεις του κτιρίου και την μάντρα, οι τοίχοι αναπαλαιώθηκαν πάντα με το παραδοσιακό υλικό, την πέτρα, ενώ έχει αντικατασταθεί και η σκεπή΄΄. Κι όλα αυτά, σημειωτέον έχουν πραγματοποιηθεί με έξοδα του Συλλόγου και την βοήθεια του δήμου σε ορισμένα υλικά. Μάλιστα, χθες μεταφέρθηκε το λαμινέιτ που διατίθεται από τον δήμο Αιγιαλείας, το οποίο πρόκειται να στρωθεί στο έδαφος για την διαμόρφωση πατώματος, με τις εργασίες να καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τον Σύλλογο, είτε από τεχνίτες εθελοντές που διαμένουν ή κατάγονται από το χωριό, είτε από άλλους που πληρώνονται από τον Σύλλογο.

Το επόμενο βήμα θα είναι η ρίψη μπετόν στο δάπεδο του σχολείου και σε δρόμους πλησίον, ενώ αυτά που υπολείπονται είναι το ταβάνι το κτιρίου αλλά και ο εξοπλισμός, προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει. Μάλιστα, οι άνθρωποι του Συλλόγου προσανατολίζονται σε κατάθεση πρότασης στο πρόγραμμα Leader, προκειμένου να καταφέρουν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση που θα τους επιτρέψει να θέσουν άμεσα τα σχέδιά τους σε λειτουργία. Το παλιό σχολείο θα λειτουργήσει ως πνευματικό κέντρο και χώρος φιλοξενίας εκδηλώσεων.

Ξεκινά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Ένα άλλο σημαντικό έργο βρίσκεται πολύ κοντά στην έναρξή του στο ορεινό χωριό της Παρασκευής. Πρόκειται για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης από την ΔΕΥΑ. Με την παρότρυνση του Συλλόγου έχουν συγκεντρωθεί τα χρήματα που χρειάζονται από το 70% περίπου των κατοίκων και εκτιμάται ότι το έργο μπορεί να ξεκινήσει και μέσα στον Νοέμβριο. Επίσης, το επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί στο χωριό θραυστό υλικό για την επίστρωση του δασικού δρόμου που είναι γεμάτος λακκούβες, ενώ αυτές τις μέρες επισκευάστηκε η βλάβη στον ηλεκτροφωτισμό της Τροχαλιάς, γεγονός που ικανοποιεί τους κατοίκους. Παράλληλα, μπήκε στο πρόγραμμα το κλάδεμα των πλατάνων της πλατείας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του Συλλόγου, ο δήμος Αιγιαλείας ανταποκρίνεται σε ό,τι ζητήσουν στο μέτρο του δυνατού και αυτό είναι πολύ θετικό.

Η βοήθεια του δήμου

Μάλιστα, εκ μέρους του συλλόγου εκφράζονται ανοιχτά ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παρασκευής, προς τον δήμαρχο που υλοποίησε την περυσινή του υπόσχεση, προς την αντιδήμαρχο Βασιλική Ψυχράμη για την αμέριστη βοήθειά της, τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Κυριακόπουλο για την μεσολάβησή του στο θραυστό υλικό και τέλος όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και της ΔΕΥΑ για την συνδρομή τους.

Σχολιάζοντας την στάση των ανθρώπων του Συλλόγου, η κ. Ψυχράμη αναφέρει τα εξής: ΄΄Είναι τιμή και χαρά μου να συνεργάζομαι με δραστήριους και ενεργούς πολίτες σαν και εσάς. Οι στόχοι επιτυγχάνονται με τη συμμετοχή, τη συνεργασία και πάνω απ’ όλα με την καλοπροαίρετη διάθεση. Χαίρομαι που όλοι μαζί κατορθώνουμε αυτά που στις μέρες μας φαντάζουν ακατόρθωτα. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία, για την κατανόηση και προπάντων για την προσφορά σας στον τόπο. Με ενεργούς πολίτες σαν κι εσάς, υπάρχει ελπίδα!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr