background img
banner
banner

Οικονομική ενίσχυση σε προνοιακά ιδρύματα της Αιγιάλειας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σημαντική οικονομική ενίσχυση θα δοθεί σε προνοιακά ιδρύματα της Δυτικής Ελλάδας, αποφασίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε την Παρασκευή και κατένειμε τα σχετικά κονδύλια που έχουν εξασφαλιστεί από το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεκριμένα για την αντιμετώπιση των λειτουργικών τους δαπανών, θα επιχορηγηθούν με ποσό 670.000 ευρώ (για το 2017) ιδρύματα της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας .

Για την δαπάνη υπάρχει αντίστοιχη πίστωση της Διεύθυνσης Οικονομικού – Δημοσιονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Θα βαρύνει δε τον εγκεκριμένο προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας τρέχοντος έτους. Συνολικά θα δοθούν σε ιδρύματα της Αχαΐας 318.000 ευρώ, της Αιτωλοακαρνανίας 277.000 ευρώ και της Ηλείας 75.000 ευρώ.

Στην Π.Ε Αχαΐας θα δοθούν 45.000 ευρώ στην Χριστιανική Εστία Πατρών «Η Αγία Σκέπη», 34.000 ευρώ στο Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων, 24.000 ευρώ στο «Αγάπης Μέλαθρον ΄΄Ο Άγιος Χαράλαμπος΄΄», 110.000 ευρώ στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρων Πατρών «Η Μέριμνα», 80.000 ευρώ στην Μ.Φ.Η. «Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας και Χρονίων Παθήσεων» και 25.000 ευρώ στο Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας ΑΜΕΑ “Ε.ΚΑ.ΜΕ. ΑΙΓΙΟΥ”

Έργα συντήρησης δρόμων από την Περιφέρεια

Σημαντικές αποφάσεις για έργα ασφάλειας και συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας έλαβε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, η οικονομική επιτροπή τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μεταξύ των αποφάσεων της Επιτροπής για την εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων, είναι και η έγκριση σχεδίου Διακήρυξης για τη διεξαγωγή δημοπρασίας του έργου: «Συντήρηση- Αποκατάσταση ζημιών, κοπή βλάστησης, καθαρισμοί τάφρων, πρανών ερεισμάτων στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο του Νομού Αχαΐας» προϋπολογισμού 810.000 €(ΣΑΕΠ501/2014ΕΠ50100004).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr