background img
banner
banner

Σε εποχές κρίσης η Π.Ε.Σ. επενδύει στην έρευνα και δικαιώνεται!

ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

Το συμπέρασμα ότι σε εποχές κρίσης η επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία είναι ο πιο δύσκολος αλλά ο καλύτερος… δρόμος, εξήχθη στην καθ’ όλα επιτυχημένη Ημερίδα Επιστημονικών Θεμάτων που διοργάνωσε την περασμένη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, στον χώρο της, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών.

Η παρουσία καταξιωμένων πανεπιστημιακών καθηγητών – ερευνητών και τα όσα ανέφεραν για την κορυφαία συνεταιριστική εταιρεία τής Αιγιάλειας, όσο και τα μέχρι τώρα εμπορικά αποτελέσματα που επιτυγχάνει, δικαιώνουν στο έπακρο την στρατηγική τής διοίκησης της Π.Ε.Σ. να δώσει μεγάλη έμφαση στην έρευνα, με στόχο την μακροημέρευση των προϊόντων της.
Στην ημερίδα, πήραν μέρος και κατέθεσαν τις γνώσεις τους πάνω στο αντικείμενο της επιστημονικής έρευνας στον τομέα των τροφίμων και εν προκειμένω της μαύρης κορινθιακής σταφίδας και του ελαιολάδου, καθηγητές από τέσσερα Πανεπιστήμια με τις ερευνητικές τους ομάδες, από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας ο αντιπρύτανης Δρ. Δημοσθένης Πολύζος και άλλοι καθηγητές με πολυπληθείς ερευνητικές ομάδες από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, από το Χαροκόπειο, αλλά και από το Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών, ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Επίσης, παρευρέθησαν επιστήμονες από το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε., καθώς και ο ελληνικής καταγωγής, διεθνούς κύρους καθηγητής του Χάρβαρντ Δρ. Χρήστος Μαντζώρος, που έρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο στην Π.Ε.Σ. και είναι πλέον επιστημονικός συνεργάτης της.

Ανάδειξη της διατροφικής αξίας της κορινθιακής σταφίδας και του ελαιολάδου

Η Ημερίδα άνοιξε με τον χαιρετισμό τού προέδρου της Ένωσης Θανάση Σωτηρόπουλου, που αναφέρθηκε στο τι έχει πράξει μέχρι σήμερα η Παναιγιάλειος για την ανάδειξη της διατροφικής αξίας, πρωτίστως της κορινθιακής σταφίδας και δευτερευόντως του ελαιολάδου, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, ο γενικός διευθυντής της Μίλτος Σταυρόπουλος προχώρησε σε σύντομη παρουσίαση της μεγάλης συνεταιριστικής εταιρείας, αναφερόμενος και στις νέες στοχεύσεις της. Όπως τόνισαν οι οικοδεσπότες τής εκδήλωσης, ΄΄ έχουμε αφιερώσει πολλά χρόνια συμμετέχοντας σε συνεργασίες με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και συνεχίζουμε με πιο ενισχυμένες εργασίες, γιατί θεωρούμε ότι ακόμη πολλά μπορούν να προκύψουν. Κανείς δεν περίμενε ότι έχουμε φτάσει σε αυτό τον βαθμό έρευνας και ενδιαφέροντος για τα προϊόντα μας, όμως τα βήματα που έχουμε κάνει χρόνια τώρα, μας δικαιώνουν. Διότι γνωρίζουμε ότι είναι πιο εύκολο ο καθένας απλώς να εμπορεύεται ένα προϊόν, ωστόσο, εμείς επιλέξαμε τον πιο δύσκολο δρόμο που είναι και η μακροημέρευση του προϊόντος. Κι αυτό γιατί, σήμερα, στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον που ζούμε, τα προϊόντα, μέσω της έρευνας και της καινοτομίας κερδίζουν μία προστιθέμενη αξία. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τα προϊόντα αυτά υπερτερούν γιατί έχουν την υψηλή διατροφική αξία. Έτσι, ο καταναλωτής προτιμά να πληρώνει κάτι παραπάνω προκειμένου να απολαύσει ένα προϊόν που θα του προσφέρει στην διατήρηση της καλής του υγείας. Τα πλεονεκτήματα αυτά τα έχουν τα προϊόντα μας και τα αναδεικνύουμε διαμέσου της συνεχούς έρευνας΄΄.

Σημείωσαν ακόμη πως ΄΄δίνουμε έμφαση στην έρευνα για την ανάδειξη της διατροφικής αξίας γιατί δεν μας ενδιαφέρει μόνο να προωθήσουμε το προϊόν σήμερα, αλλά πρωτίστως μας ενδιαφέρει να παραμένει αυτό το προϊόν στην καλλιέργεια, ή δυνατόν να επεκταθεί κι άλλο και ο παραγωγός να απολαύσει καλύτερη τιμή, η οποία βεβαίως θα έρθει μόνο μέσα από αυτή την διαδικασία. Γιατί έτσι έκαναν όλες οι προηγμένες χώρες στα δικά τους αγροτικά προϊόντα. Και στην Αμερική, η πιο αποδοτική επένδυση είναι στην έρευνα. Έτσι βγάζουν αποτελέσματα που τα μετουσιώνουν σε προϊόντα και αποδίδουν τεράστια αξία΄΄. Παράλληλα, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι με τα αποτελέσματα που έχει η Π.Ε.Σ. μέχρι σήμερα, αλλά και με αυτά που προσδοκούν να αναδείξουν στο μέλλον, είναι εφικτός ο στόχος ο παραγωγός να απολαμβάνει καλύτερη τιμή. ΄΄Αυτό είναι μία πράξη ευθύνης, γιατί σε μία εποχή οικονομικής κρίσης, ελάχιστες εταιρείες διαθέτουν κονδύλια για την έρευνα και την ανάπτυξη. Εμείς θέλουμε όχι μόνο να εμπορευόμαστε το προϊόν, αλλά να παίρνουμε από την αγορά υψηλότερη τιμή και αυτό θα το κατορθώσουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Για την μακροημέρευση του προϊόντος και την παραμονή του παραγωγού στην καλλιέργεια. Το θεωρούμε πραγματική επένδυση στην έρευνα και την καινοτομία΄΄, πρόσθεσαν ακόμη.

Συνέχεια παραλαβής σταφίδας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η διαδικασία παραλαβής σταφίδας από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών. Όπως ανέφερε στo “protionline.gr” ο πρόεδρός της κ. Σωτηρόπουλος, ΄΄η συγκέντρωση σταφίδας συνεχίζεται απρόσκοπτα και πηγαίνει πολύ καλά παρότι η παραγωγή φέτος ήταν μειωμένη. Ο κόσμος εμπιστεύεται για άλλη μία χρονιά την Ένωση κι αυτό είναι το θετικό στοιχείο που βγαίνει μέχρι σήμερα. Μάλιστα, η Ένωσή μας έχει παραλάβει ως τώρα συνολικά πολύ μεγαλύτερες ποσότητες όχι μόνο στην Αιγιάλεια αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο. Οι παραγωγοί επιλέγουν ως αξιόπιστη οργάνωση την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών και πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ότι αυτό θα επιβεβαιωθεί για άλλη μία χρονιά και με την καλύτερη τιμή που θα λάβουν. Η παραλαβή θα συνεχιστεί και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι παραγωγοί θα πρέπει να έχουν παραδώσει το προϊόν τους, προκειμένου να λάβουν και την συνδεδεμένη ενίσχυση, όπως προβλέπεται από την καινούρια υπουργική απόφαση΄΄.

΄΄Συνεχίζουμε γιατί θέλουμε να διευρύνουμε τον εμπορικό κύκλο εργασιών μας και υποσχόμεθα στον παραγωγό ότι θα απολαύσει από την Ένωση την υψηλότερη τιμή στην σταφίδα, για άλλη μία χρονιά΄΄, συμπλήρωσε ο γενικός διευθυντής της Π.Ε.Σ. κ. Σταυρόπουλος.

Παρούσα στην διεθνή έκθεση «SIAL ANUGA» της Κολωνίας

Εν τω μεταξύ, η Π.Ε.Σ. συνεχίζοντας την εξωστρεφή πολιτική της και με στόχο την διεύρυνση του εξαγωγικού της κύκλου, θα συμμετάσχει σε μία ακόμη έκθεση στο τέλος της εβδομάδας. Συγκεκριμένα, θα είναι παρούσα με δικό της περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών για το 2017, κορυφαίο εμπορικό γεγονός στην Ευρώπη, την «SIAL ANUGA», που διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας, από το Σάββατο 7 ως την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr