background img
banner
banner

Είχε πάει για… περπάτημα και χάθηκε

ΔΩΔΕΚΑ ΩΡΕΣ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΕ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΚΡΑΤΑ

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, όταν το βράδυ της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου έλαβαν κλήση για αγνοούμενο άντρα στην περιοχή της ορεινής Ακράτας και συγκεκριμένα στο Αγρίδι. Την κλήση έστειλε ο  35χρονος φίλος του αγνοούμενου 33χρονου άντρα, και οι δύο από την Πάτρα, οι οποίοι σύμφωνα με τον πρώτο είχαν πάει για περπάτημα στην ορεινή κοινότητα.

Στο σημείο έφτασαν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, υπό τον διοικητή κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, όπου τους περίμενε ο 35χρονος μέσα σε ένα τζιπ μάρκας TOYOTA. Οι πυροσβέστες μαζί με τον Ερυθρό Σταυρό από την Πάτρα, συγγενείς του αγνοούμενου, εθελοντές και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ξεκίνησαν την αναζήτηση μέσα σε δύσβατο έδαφος, με τη βροχή να πέφτει αδιάκοπα και το βουνό να έχει σκεπαστεί από ομίχλη.

Ο αγνοούμενος είχε συνεχώς επαφή με τους διασώστες του μέσω του κινητού τηλεφώνου, αλλά χρειάστηκαν 12 ώρες για να βρεθεί και αυτό με την βοήθεια του αριθμού 112 που εντοπίζει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου.

Τελικά, το πρωί του Σαββάτου στις 8:30, ο αγνοούμενος που δήλωσε ότι είχε καταφύγει σε μια σπηλιά, έχοντας μαζί του έναν σκύλο, εμφανίστηκε σε ένα ξέφωτο στο χωριό. Ο 33χρονος περιπατητής βρέθηκε τελικά σώος και αβλαβής και επέστρεψε στην οικογένειά του.

Ωστόσο, η αναζήτηση του άφησε ερωτηματικά για την περιοχή που διάλεξε να περπατήσει, αλλά έδειξε και αδυναμίες των διασωστών γιατί αν υπήρχε ένα πιστόλι φωτοβολίδων ίσως τον έβρισκαν νωρίτερα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr