background img
banner
banner

Παραβάσεις σε σχολικά λεωφορεία

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Ιδιαίτερη έμφαση στη διενέργεια τροχονομικών ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία έδωσε η Τροχαία στη Δυτική Ελλάδα και σε ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στη διάρκεια ενός μήνα, από τις 11 Σεπτεμβρίου ως τις 11 Οκτωβρίου έγιναν 5.826 έλεγχοι από τη Διεύθυνση Τροχαίας και βεβαιώθηκαν 317 παραβάσεις. Οι περισσότερες αφορούν παραβίαση ορίου ταχύτητας, ταχογράφους και μη χρήση ζωνών ασφαλείας.

Αναλυτικά, οι παραβάσεις, σύμφωνα με την Τροχαία, ήταν οι εξής: Παραβίαση ορίου ταχύτητας 63, ταχογράφος 47, μη χρήση ζωνών ασφαλείας 37, έλλειψη πυροσβεστήρα 16, φθαρμένα ελαστικά 11, στέρηση δελτίου τεχνικού ελέγχου 11, στέρηση προβλεπόμενης άδειας οδήγησης 7, έλλειψη φαρμακείου 7, βιβλίο ρεπό 7, μη αναγραφή ορίων ταχύτητας 6, έλλειψη ζωνών ασφαλείας 3, μεταφορά υπεράριθμων μαθητών 1, παραβίαση σημάνσεων 1, κίνηση σε αντίθετο ρεύμα 1, έλλειψη συνοδού 1 και λοιπές παραβάσεις 98.

Και στη Δυτική Ελλάδα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, έδωσε ειδικές κατευθύνσεις στις υπηρεσίες Τροχαίας της Περιφέρειας (αφορά τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας) προγραμματίζοντας και υλοποιώντας στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους, κατά τον πρώτο μήνα της νέας σχολικής χρονιάς, σε σχολικά λεωφορεία. Συγκεκριμένα, από εξειδικευμένα συνεργεία των Υπηρεσιών Τροχαίας σε όλη την Περιφέρεια, κατά το διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου έως 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν 256 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν τέσσερις παραβάσεις. Οι παραβάσεις που σημειώθηκαν στην Αχαΐα αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση, μία παραβίαση πινακίδας ενώ σε μια περίπτωση ο οδηγός δεν είχε μαζί του τα χαρτιά του.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση σημειώνεται ότι, “για την ασφαλή μετακίνηση και προστασία των μαθητών από τροχαία ατυχήματα, εφαρμόζεται από τις υπηρεσίες τροχαίας μας ενισχυμένο πρόγραμμα τροχονομικής αστυνόμευσης, το οποίο αναπροσαρμόζεται κάθε σχολική χρονιά και η υλοποίηση του θα συνεχιστεί αμείωτα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Παράλληλα, όπως και κάθε χρονιά, έτσι και φέτος είμαστε σε στενή συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ώστε και τη νέα σχολική χρονιά να πραγματοποιηθούν σε μαθητές και φοιτητές πολλές τροχονομικες προληπτικές δράσεις με παρουσία αστυνομικών σε σχολεία όλης της Περιφέρειας μας”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr