background img
banner
banner

Στα… μαχαίρια οι Τοπικές ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Απάντηση σε… σκληρό ύφος στην ανακοίνωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Ν.Δ. Αιγιαλείας, δίνει μέσω ανακοίνωσής του το συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας, τονίζοντας πως τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. πιάστηκαν… αδιάβαστα…

Επιπλέον, κριτική ασκεί και στα όσα ανέφερε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτρέποντας τα στελέχη της Ν.Δ. να… κοιταχθούν στον καθρέφτη για να δουν τους… πραγματικούς ψεύτες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει!

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, η Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Αιγιαλείας, με ανακοίνωσή της, μετέφερε τα όσα συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίασή της για τον Σεπτέμβριο, διαπιστώνοντας την επιτυχημένη παρουσία Μητσοτάκη στην Δ.Ε.Θ. τονίζοντας πως ΄΄παρουσιάστηκαν με απόλυτη σαφήνεια οι θέσεις της Ν.Δ. σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τον ελληνικό λαό, αλλά και με ατράνταχτα επιχειρήματα αποδομήθηκε πλήρως η επικίνδυνη και τραγικά αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ΄΄. Σημείωνε ακόμη πως ΄΄οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος ματαιοπονούν, όταν προσπαθούν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι η πολιτική τους άνοδος στηρίχθηκε στο ψέμα και στην εξαπάτηση των πολιτών΄΄, τονίζοντας πως ΄΄οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 δεν έκλεισαν τον κύκλο των ψεμάτων, αλλά άνοιξαν ένα νέο. Το “όχι νέα μέτρα” έγινε η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στην ελληνική ιστορία. Οι υποσχέσεις για “δίκαιη ανάπτυξη”, έμειναν κούφια συνθήματα, καθώς η πολιτική της Κυβέρνησης έκανε τους φτωχούς, φτωχότερους. Το παλαιό μεγάλο ψέμα για σκίσιμο των Μνημονίων διαδέχθηκε το νέο για δήθεν έξοδο από αυτά, καθώς η Κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα λιτότητας έως το 2022. Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος ανέβηκαν με ψέματα και προσπαθούν να κρατηθούν με ψέματα΄΄.

Τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Απαντώντας, το συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας, επισημαίνει: ΄΄Μάλλον αδιάβαστα πιάστηκαν τα τοπικά στελέχη της Ν.Δ. ή δεν παρακολούθησαν την ομιλία του αρχηγού τους στη ΔΕΘ, που εξήγγειλε στυγνό νεοφιλελευθερισμό, νέο μνημόνιο, με επικίνδυνες ασάφειες και απραγματοποίητες υποσχέσεις΄΄. Σε ό,τι αφορά τα λεγόμενα Μητσοτάκη, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι πρεσβεύει θέση απόλυτα ακροδεξιά και ταυτόσημη των θέσεων της Χ.Α.! Συγεκριμένα, αναφέρει: ΄΄Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης για την υγεία; «Όταν μιλώ για πολιτική υγείας έχω στον νου μου τον συνεπή ασφαλισμένο». Δηλαδή μόνο οι ασφαλισμένοι και μάλιστα αυτοί που είναι συνεπείς θα έχουν πρόσβαση στην υγεία. Οι υπόλοιποι μπορούν να ριχτούν στον καιάδα. Τι είπε για την παιδεία; «Ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο». Δηλαδή οι καλύτεροι μαθητές πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία. Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα θα φτιαχτούν πρότυπα σχολεία και οι υπόλοιποι σε δημόσια σχολεία – αποθήκες. Τι είπε για τους εργαζόμενους; «Οι συμβάσεις που καταρτίζονται στο επίπεδο της επιχείρησης υπερισχύουν των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων…». Δηλαδή απόλυτη στήριξη των θέσεων του ΔΝΤ. Και το χειρότερο: «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση και όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα». Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης πρεσβεύει σε μια κοινωνία ζούγκλα, θέση απόλυτα ακροδεξιά και ταυτόσημη των θέσεων της Χ.Α.΄΄.

Το έργο τής κυβέρνησης

Επιπλέον, το Συντονιστικό του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει το έργο της κυβέρνησης, λέγοντας: ΄΄Δυστυχώς για σας κύριοι της ΝΔ, ο Ελληνικός λαός και οι συμπολίτες μας και μνήμη έχουν και γνώση. Γνωρίζουν ποιοι δημιούργησαν την κρίση. Γνωρίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση, αντιμετώπισε πρωτίστως την ανθρωπιστική κρίση. Έδωσε την δυνατότητα σε 2,5 εκ. ανασφάλιστους να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία και στα φάρμακα. Εφάρμοσε το κοινωνικό τιμολόγια στη ΔΕΗ. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να σταματήσουμε να βλέπουμε συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια. Λειτούργησε από την πρώτη ημέρα τα σχολεία, αλλά και τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Δίνονται 120.000 γεύματα σε δημοτικά σχολεία περιοχών πού βιώνουν έντονη την οικονομική κρίση. Ψήφισε την αξιολόγηση στον δημόσιο τομέα. Ψήφισε τους δασικούς χάρτες για να προστατεύσει τη δημόσια περιουσία. Ολοκλήρωσε τους εθνικούς δρόμους για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των πολιτών, που κάποιοι άλλοι είχαν ξεκινήσει εδώ και 25 χρόνια αλλά δεν παρέδωσαν ποτέ. Μείωσε την ανεργία΄΄.

Τέλος, σημειώνει και τα ακόλουθα: ΄΄Αυτή η κυβέρνηση λοιπόν, αγωνίστηκε και συνεχίζει να αγωνίζεται να βγάλει τη χώρα από την επιτροπεία (τον Αύγουστο του 2018) και να αντιμετωπίσει την κρίση με την κοινωνία όρθια. Μπορεί να έγιναν λάθη, μπορεί να ειπώθηκαν υπερβολές, αλλά ψέματα συνειδητά δεν ειπώθηκαν ποτέ. Το δάχτυλο στο μέλι δεν το άπλωσε ούτε θα το απλώσει κανείς. Άλλοι είναι αυτοί που υπόσχονται «συμφωνία αλήθειας» με τον λαό, αλλά έχουν ξεχάσει να πουν την αλήθεια για τις ρεμούλες και τις μίζες των εξοπλιστικών, της Siemens, της υγείας, τα δάνεια των κομμάτων τους κ.λπ. Πείτε κύριοι την αλήθεια στο λαό για το πως τον φτάσατε στη φτωχοποίηση όταν κάποιοι πλούτιζαν! Ποιοι έφεραν τα μνημόνια! Ποιοι έφτασαν την ανεργία στο 26%! Ποιοι εξαθλίωσαν την υγεία, την παιδεία, τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις! Ποιοι μιλούν για απολύσεις! Πάντως όχι αυτή η κυβέρνηση. Δεν δικαιούστε κύριοι της Ν.Δ. να μας κουνάτε το δάχτυλο. Καλύτερα κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας, για να δείτε τους πραγματικούς ψεύτες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr