background img
banner
banner

Υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων

ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Υπό σκέψη για την υπογειοποίηση κάδων συλλογής οικιακών απορριμμάτων, δοκιμαστικά σε πρώτη φάση, σε αρκετά κεντρικά σημεία τού Αιγίου, βρίσκεται η δημοτική αρχή. Με το σύστημα αυτό αναβαθμίζεται η αισθητική εικόνα του χώρου χάρη στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων, εφαρμόζεται σε αρκετές πόλεις και εκτιμάται ότι στο Αίγιο θα είναι θετικά αποτελέσματα.
Μάλιστα, σε πολλά σημεία, κυρίως στο ιστορικό κέντρο του Αιγίου, σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, οι κάδοι δεν είναι ό,τι καλύτερο για την εικόνα τής πόλης και η ένταξη του δήμου σε πρόγραμμα για την χρηματοδότηση του συστήματος, θα ήταν ό,τι καλύτερο. Εκτός από κάδοι που μπορούν να τοποθετηθούν υπογείως, για την αποκομιδή των απορριμμάτων θα χρειαστεί βέβαια και γερανός που θα μπορεί να τοποθετηθεί σε απορριμματοφόρο, ώστε να αφαιρούνται τα απορρίμματα.

Άλλωστε, στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και η αρχή μπορεί να γίνει από το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης. Σε αυτό και γι’ αυτό το σκοπό, ο δήμαρχος Αιγιαλείας συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας πραγματοποίησαν μία πρώτη αυτοψία, εντοπίζοντας τα σημεία εκείνα που σε πρώτη φάση θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι υπόγειοι κάδοι!

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται και από το Πράσινο Ταμείο» από το οποίο έχει εξασφαλιστεί κονδύλι για τον δήμο Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr