background img
banner
banner

Το πρώτο βήμα για την ισότητα, έγινε!

ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (ΔΕΠΙΣ) αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, μετά από αίτημα της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας- Παράρτημα Αιγίου.

Η Επιτροπή είναι επταμελής κι επειδή το θέμα της ισότητας δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, συμμετέχουν φυσικά ως μέλη και άνδρες. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν από την ΕΓΕ Αιγίου δύο μέλη τακτικά και δυο αναπληρωματικά.

΄΄Ελπίζουμε ότι θα λειτουργήσει άμεσα κι ότι μέσα από τις δράσεις της, η ισότητα στην πόλη μας και στην Αιγιάλεια θα προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Όπως ανέφερα στην τοποθέτησή μου, υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της συγκρότησής της και τη δικτύωση με κοινωνικούς φορείς και την ΠΕΠΙΣ (Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μπορούν να γίνουν αρκετές δράσεις μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ουσιαστική ισότητα ανδρών και γυναικών΄΄, επισημαίνει η κ. Λίτσα Γιαννοπούλου, Μέλος του Πανελλαδικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Γ.Ε. και Αντιπρόεδρος του τοπικού παραρτήματος.

Προγραμματισμός δράσεων

Παράλληλα, κάνει γνωστό ότι η πρώτη δράση θα γίνει σε συνεργασία με την ΠΕΠΙΣ, στα πλαίσια της παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου. Όπως τονίζει, ΄΄στις 31/8/17 αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΠΕΠΙΣ, όπου συμμετέχω ως μέλος, να γίνουν διάφορες δράσεις ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της βίας, στο Αίγιο, τη Ναύπακτο και την Αμαλιάδα, σε συνεργασία με τις ΔΕΠΙΣ των αντίστοιχων δήμων. Ευτυχώς ο δήμος μας, προς τιμήν του Δημάρχου μας κι όχι μόνο, ανταποκρίθηκε θετικά. Είναι πολύ θετικό επίσης το γεγονός ότι ο Δήμος Αιγιαλείας έχει υπογράψει την Χάρτα Ισότητας με την οποία δεσμεύεται να κάνει ενέργειες για την ένταξη της ισότητας των φύλων σε όλες τις πολιτικές του. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Για παράδειγμα, στην περίπτωση της αντιμετώπισης της βίας θα μπορούσε να εντάξει στα αναπτυξιακά του προγράμματα τον ηλεκτροφωτισμό κάθε σκοτεινού δρόμου, ώστε οι γυναίκες που κυκλοφορούν τη νύχτα να νιώθουν ασφάλεια. Παράλληλα η κοινωνικά υπηρεσία του δήμου, θα μπορούσε να συνεργάζεται με το Συμβουλευτικό Κέντρο κακοποιημένων γυναικών, που βρίσκεται στην Πάτρα και να κατευθύνει εκεί τις γυναίκες που έχουν ανάγκη για στήριξη ( νομική, ψυχολογική κ.λπ.) ή στον ξενώνα, για όσες χρειάζονται δωρεάν φιλοξενία ή απλά να ενημερώνει τις γυναίκες ότι μπορούν να καλούν τη γραμμή 15900 στην περίπτωση που υφίστανται ενδοοικογενειακή ή άλλης μορφής βία΄΄.

΄΄Σημασία έχει ότι το πρώτο βήμα από πλευράς Δήμου, έγινε ! Ευχαριστούμε το Δημοτικό μας Συμβούλιο που κατάλαβε την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας της ΔΕΠΙΣ κι αποφάσισε θετικά για τη συγκρότησή της με συγκεκριμένα άτομα και για τη δέσμευση πίστωσης στον προυπολογισμό του 2018. Κι εμείς υποσχόμαστε ότι θα διαθέσουμε το χρόνο, τις γνώσεις και την εμπειρία μας για να κάνουμε το καλύτερο για την πόλη μας!΄΄, καταλήγει η κ. Γιαννοπούλου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr