background img
banner
banner

Ουσιαστικά συμπεράσματα από την ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας

ΜΕ ΘΕΜΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ»

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών του Σχολείου, πλήθους εκπαιδευτικών από τα σχολεία της Αιγιάλειας καθώς και πολλών γονέων, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα «Οικογένεια και σχολείο-σύγχρονες προκλήσεις» στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας.

Η ημερίδα οργανώθηκε από τον Διευθυντή και τους Εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας σε συνεργασία με την 7η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Π.Ε. Αχαΐας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας και νυν Δ/ντής του 3ου Δ.Σ. Αιγίου κ. Τριαντάφυλλος Κιντής, ο αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, ο αντιδήμαρχος ανατολικής Αιγιάλειας κ. Γιώργος Γιοβάς , ο πατήρ Χαράλαμπος Καρούζος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αιγείρας κ. Αγγέλα Καρραβά, η Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου Ακράτας κ. Αγγελική Αδαμοπούλου, η Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ακράτας κ. Γεωργία Ρόζου, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αιγείρας κ. Μαρία Τσώνη, ο ταμίας του Αιμοδοτικού Συλλόγου «Δεσμός» κ. Παναγιώτης Σταθακόπουλος, η Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια παιδιών-εφήβων-ενηλίκων κ. Αμαλία Παπαδημητροπούλου-Καίτσα και η Λογοθεραπεύτρια κ. Αγγελική Μαλαχάτη.

Η συντονίστρια της βραδιάς κ. Βασιλική Φελούκα, Σχολική Σύμβουλος της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Ν. Αχαΐας, αφού καλωσόρισε το ακροατήριο παρουσίασε τους δύο κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης κάνοντας εκτεταμένη αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό τους δίνοντας στη συνέχεια το λόγο στους ομιλητές. Ο πρώτος ομιλητής, κ. Ιωάννης Καραντζής, τ. Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών, ανέπτυξε το θέμα «Η δυσλεξία: Έννοια, αιτιολογία, γενικά χαρακτηριστικά, υποστήριξη μαθητών από τους γονείς» με απλά λόγια, κυρίως μέσα από εικόνες και πολλά παραδείγματα.  Ο δεύτερος ομιλητής, κ. Νικόλαος Μάνεσης, Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δ.Ε. Ν. Αχαΐας, εστίασε στη «Συναισθηματική Παιδεία και Ανάπτυξη των Παιδιών» συνδέοντας το θέμα ιδιαίτερα με τους μαθητές που έχουν γενικότερα μαθησιακές δυσκολίες συμπεριλαμβανομένης και της δυσλεξίας.

Ερωτήματα και προβληματισμός από τους γονείς

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, την οποία συντόνισε η κ. Φελούκα, η οποία τόνισε ότι για να είναι επιτυχημένη η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να συνεργάζονται με απόλυτη σύμπνοια, οι τρείς βασικοί πυλώνες της: παιδί, εκπαιδευτικός και οικογένεια. Τέθηκαν ενδιαφέροντα ερωτήματα, ενώ κατατέθηκαν και προβληματισμοί των γονέων για τα θέματα που αναπτύχθηκαν στα οποία τοποθετήθηκαν οι κεντρικοί ομιλητές και η συντονίστρια της εκδήλωσης.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, Αργύρης Νικολόπουλος, επισημαίνει: ΄΄Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Ιωάννη Καραντζή, για την απλότητα, τις γνώσεις αλλά και τις εμπειρίες που μοιράστηκε μαζί μας, τον κ. Νικόλαο Μάνεση, για την παραστατική παρουσίαση του θέματος με σαφήνεια και απλότητα, την κ. Βασιλική Φελούκα για το συντονισμό της συζήτησης και τις εύστοχες παρεμβάσεις της σε ερωτήματα που τέθηκαν, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Σ. Αιγείρας που ετοίμασαν ένα πλούσιο μπουφέ με κέικ, πορτοκαλόπιτα, μπισκότα, αλλά και την κ. Ασπασία Γληγόρη για τον καφέ, μα πιο πολύ όλους εσάς που με την παρουσία σας μάς δίνετε δύναμη να συνεχίζουμε… και δεσμευόμαστε για τη συνέχεια παρόμοιων δράσεων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr