background img
banner
banner

Ζητά ακριβή στοιχεία για την μείωση του τζίρου…

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ Η ΜΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥ

Το αίτημα μείωσης ή αν είναι δυνατόν και μη χρέωσης του τέλους χρήσης Αιγιαλού έτους 2017, λόγω του οικονομικού πλήγματος που υπέστησαν οι επαγγελματίες την θερινή περίοδο από την εμφάνιση των μεδουσών, επανέρχεται τώρα, μία ημέρα πριν την ψήφιση των δημοτικών τελών από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, τα οποία, ούτως ή άλλως, θα είναι μειωμένα κατά 10%.

Το αίτημα του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής δήμου Αιγιαλείας όπως είχε κατατεθεί το καλοκαίρι, εξακολουθεί να ισχύει, ενώ το θέμα έθιξε στον δήμαρχο Αιγιαλείας και ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, σε σύντομη συνάντησή τους.

Μάλιστα, κατά την επίσκεψη του προέδρου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας Γιώργου Κοτοπούλη την περασμένη εβδομάδα στο Δημαρχείο Αιγιαλείας, ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε να προσκομίσουν οι πληγέντες καταστηματάρχες πραγματικά στοιχεία μείωσης τζίρου. Το αίτημα που κατέθεσε ο Σύλλογος αφορούσε για μείωση τελών στις παραλίες του δήμου Αιγιαλείας που επλήγησαν από τις τσούχτρες και τις μέδουσες κατά τη θερινή περίοδο 2017, ενώ ανάλογο αίτημα έχει θέσει ο πρόεδρος του Συλλόγου τόσο στον δήμο Πατρέων όσο και Δυτικής Αχαΐας.

Πάντως, η γραμματεία του Συλλόγου κατέθεσε και στους τρεις δήμους, πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία και τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του ΣΚΕΑΝΑ με το Υπουργείο Οικονομικών, τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, την Κτηματική Υπηρεσία και τους Βουλευτές Αχαΐας, καθώς και τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους ίδιους τους Βουλευτές στη Βουλή, επικαλούμενη αποφάσεις άλλων ελληνικών δήμων οι οποίοι τροποποίησαν τις τιμές χρήσης αιγιαλού.

Ισχύει το αίτημα του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Αιγιάλειας

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας Στράτος Βαρδάκης, ο οποίος είναι τομεάρχης Αιγιάλειας του ΣΚΕΑΝΑ, το καλοκαίρι είχε αποστείλει έγγραφο στον αντιδήμαρχο Οικονομικών δήμου Αιγιαλείας, Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, ζητώντας την μη χρέωση του τέλους χρήσης Αιγιαλού έτους 2017, λόγω του οικονομικού πλήγματος που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες, από την εμφάνιση των μεδουσών. Στο αίτημα προς τον αντιδήμαρχο, αναφερόταν ότι ΄΄οι επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στις παραλίες του δήμου Αιγιαλείας, έχουν περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα. Η πτώση του τζίρου των καταστημάτων αυτών είναι κάθετη και το πρόβλημα επιδεινώνεται καθώς οι επιχειρηματίες είχαν επενδύσει για την θερινή περίοδο αλλά και στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και η μοναδική τους επαγγελματική ενασχόληση. Στα πλαίσια αυτά αιτούμαστε την λήψη απόφασης για την μη χρέωση του τέλους χρήσης Αιγιαλού για την περίοδο 2017, ως μέτρο ανακούφισης των πληγεισών επιχειρήσεων και μείωσης των τελών συνολικά. Θα πρέπει να επισημάνουμε πως η περιοχή δεν θεωρείται αμιγώς τουριστική με σημαντική επισκεψιμότητα και πως η χρήση που γίνεται σε ξαπλώστρες και ομπρέλες δεν επιβαρύνει τους τελικούς χρήστες από τους επαγγελματίες, στο σύνολο τους σχεδόν. Αυτό σημαίνει πως και τα τέλη χρήσης του Αιγιαλού θα πρέπει να είναι αντίστοιχα χαμηλά΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr