background img
banner
banner

Αρωγός της κοινωνίας το Επιμελητήριο την τελευταία εξαετία

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, ως το συλλογικό όργανο της επιχειρηματικότητας του νομού, στηρίζει και προωθεί δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης τοπικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση δημιουργίας κοινωνικού κεφαλαίου προς όφελος των πολιτών της Αχαΐας.

Την τελευταία εξαετία το Επιμελητήριο στάθηκε αρωγός της κοινωνίας στην Αχαΐα μέσα από πολυποίκιλες δράσεις με πολύ μεγάλη ανταπόκριση.

Ενδεικτικά, η Ανεξάρτητη Ενωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, αναφέρει: ΄΄Την έκθεση με τις συλλεκτικές δάδες των Ολυμπιακών αγώνων από το 1936 έως το 2012. Την έκθεση με τα εκθέματα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Την έκθεση με το αφιέρωμα στον Σατυρικό τύπο της Πάτρας. Την έκθεση με την περιβαλλοντική ομάδα του 6ου Γενικού Λυκείου για την αντικατάσταση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης. Την έκθεση με τον Σύλλογο Σχολών Οδηγών και με την τροχαία με θέμα «κατανάλωση αλκοόλ από του νέους και οδήγηση» κ.ά. Το Λεύκωμα Πατρινού Καρναβαλιού: Το Επιμελητήριο Αχαΐας εκδίδει κάθε χρόνο το λεύκωμα του Πατρινού Καρναβαλιού, που αναφέρεται στο σύνολο των εκδηλώσεων του προηγούμενου έτους. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί τέσσερα λευκώματα με σαφή συμβολή στο πολιτιστικό απόθεμα και την προβολή του θεσμού παγκοσμίως΄΄.

Παράλληλα, όπως τονίζει, ΄΄το Επιμελητήριο Αχαΐας υλοποιεί μια σειρά δράσεων και στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που προωθούν την πολιτιστική, κοινωνική και αθλητική ανάπτυξη, ενώ αναμόρφωσε και άνοιξε την αίθουσα του Επιμελητηρίου σε δεκάδες πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου φιλοξενούνται περίπου 120 εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Επίσης, το Επιμελητήριο έδωσε το «παρών» σε όλες τις πρωτοβουλίες τοπικών φορέων. Υποστηρίξαμε ενεργά σημαντικές δράσεις που υλοποίησαν άλλοι φορείς όπως: WESTIA, ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΣ, P.I.C.K., ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ κ.ά.΄΄.

Καταλήγοντας, η παράταξη του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, επισημαίνει: ΄΄Σε πείσμα εκείνων που προτιμούν τις άναρθρες κραυγές και την εσωστρέφεια, εμείς θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι θα πάει μπροστά ο τόπος μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr