background img
banner
banner

«Κάστρο» για την Φώφη, η Αιγιάλεια

ΠΗΡΕ ΤΟ 51,6% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙ 25,5% ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Σε μαραθώνιο εξελίχθηκε η προχθεσινή εκλογική διαδικασία στην Αιγιάλεια για τον αρχηγό του νέου φορέα της κεντροαριστεράς με τις κάλπες ν’ ανοίγουν στις 8 το πρωί της Κυριακής και να κλείνουν στις 9:15 το βράδυ. Σε μαραθώνιο εξελίχθηκε η προχθεσινή εκλογική διαδικασία στην Αιγιάλεια για τον αρχηγό του νέου φορέα της κεντροαριστεράς με τις κάλπες ν’ ανοίγουν στις 8 το πρωί της Κυριακής και να κλείνουν στις 9:15 το βράδυ.

Πολύ γρήγορα φάνηκε η διάθεση του κόσμου, που παρά την ταλαιπωρία στο Πολιτιστικό Κέντρο έμεινε και περίμενε στην ουρά για να ψηφίσει.

Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα στην Ακράτα, δείχνοντας ουσιαστικά τι πρόκειται ν’ ακολουθήσει και στο Αίγιο. Οι άνθρωποι της Φώφης Γεννηματά στην Αιγιάλεια έκαναν καλή δουλειά και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε από τους 1056 που ψήφισαν, τους 545 σταυρούς, ποσοστό 51,6%, δηλαδή πάνω από το ποσοστό που πήρε πανελλαδικά.

Η κ. Γεννηματά που επισκέφτηκε την πόλη μας προεκλογικά στηρίχθηκε στο μηχανισμό που έχει το ΠΑΣΟΚ στην περιοχή και ελέγχει η ίδια. Σχεδόν σύσσωμη η Τοπική Οργάνωση με την υποστήριξη δύο σημαντικών παραγόντων της Αιγιάλειας, του Γ.Γ. του Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου και του προέδρου της ΠΕΣ, Θανάση Σωτηρόπουλου, δούλεψαν για το μεγάλο αποτέλεσμα.

Από την άλλη ο δεύτερος της αναμέτρησης Νίκος Ανδρουλάκης βρήκε συμμάχους στην Αιγιάλεια τον πρώην Υφυπουργό Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλο και τους συν’ αυτώ, που έτρεξαν την υποψηφιότητα του αλλά όπως φάνηκε αυτό δεν ήταν αρκετό. Ωστόσο οι 270 ψήφοι που πήρε, ποσοστό 25,5% ήταν πολύ καλό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο τρίτος, Γιώργος Καμίνης πήρε 110 ψήφους δηλαδή λιγότερο από τους μισούς του Ανδρουλάκη.

Εξάλλου από τη στιγμή που ο Σπηλιόπουλος πήγε με τον Ανδρουλάκη φάνηκε από νωρίς ότι θα είχαμε ένα άτυπο ντέρμπι με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο που στήριξε την Γεννηματά. Τώρα όλα θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή αν και η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων, στην Αιγιάλεια τουλάχιστον, είναι δύσκολο ν’ ανατραπεί.

Τα τελικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Αποτελέσματα στο εκλογικό κέντρο Αιγίου (Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου)

  1. Φώφη Γεννηματά 394
  2. Νίκος Ανδρουλάκης 208
  3. Γιώργος Καμίνης 86
  4. Σταύρος Θεοδωράκης 43
  5. Γιάννης Μανιάτης 25
  6. Γιάννης Ραγκούσης 9
  7. Γάτσιος Κωνσταντίνος 9
  8. Άκυρα 6
  9. Λευκά 3

Αποτελέσματα στο εκλογικό κέντρο Ακράτας (ΚΕΠ Ακράτας)

  1. Φώφη Γεννηματά 151
  2. Νίκος Ανδρουλάκης 62
  3. Γιώργος Καμίνης 24
  4. Σταύρος Θεοδωράκης 17
  5. Γιάννης Μανιάτης 17
  6. Γιάννης Ραγκούσης 2

Ψηφοδέλτια

Αεικίνητη επί της διαδικασίας η πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ, Μαρία Παπαγεωργίου, κατάλαβε γρήγορα πως τα 400 ψηφοδέλτια που είχε προμηθευτεί αρχικά δεν θα φτάσουν. Φρόντισε λοιπόν να πάρει «πράσινο» από την Επιτροπή Δεοντολογίας και φωτοτύπησε τα υπάρχοντα, ενώ έδωσε λύση με την λειτουργία του δεύτερου τάμπλετ, ώστε ο κόσμος να εξυπηρετηθεί καλύτερα στο Πολιτιστικό.

Αισιόδοξος

Στις 11:20 το πρωί της Κυριακής, έφτασε στο Πολιτιστικό Κέντρο ο Κώστας Σπηλιόπουλος για να ψηφίσει, αλλά έπεσε σε ώρα αιχμής και προτίμησε να μείνει στον προαύλιο χώρο για να χαιρετήσει τον δικό του κόσμο. Τελικά ψήφισε στις 6 το απόγευμα, αισιόδοξος ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα καταφέρει να κόψει πρώτος το νήμα. Τώρα ελπίζει την δεύτερη Κυριακή!

Γραμμή

Ο Δημήτρης Καλογερόπουλος έφτασε στις 2 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο, πλήρωσε τα τρία ευρώ της συμμετοχής και κάθισε υπομονετικά, περιμένοντας να ψηφίσει. Όταν μάλιστα κάποιος δικός του διαμαρτυρήθηκε στην Εφορευτική Επιτροπή, σηκώθηκε να τον ηρεμήσει. Σε όποιον τον ρωτούσε τι να ψηφίσει, έλεγε «αυτή τη φορά θα ψηφίσουμε γυναίκα» εννοώντας βέβαια την Φώφη Γεννηματά.

Επόπτης

Ο δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας, Βασίλης Φιλιππόπουλος, είχε οριστεί επόπτης της διαδικασίας αλλά όταν η μία Εφορευτική Επιτροπή δεν λειτουργούσε δεν επέτρεψε επιτάχυνση των διαδικασιών από την άλλη, για αποφυγή διπλοεγγραφών. Ο Βασίλης που ήταν αντιπρόσωπος του Νίκου Ανδρουλάκη, έχουν δει πολλά τα μάτια του και ήταν αυστηρός, ζητώντας από τον Γιώργο Παλαιολογόπουλο που έγραφε τους ψηφίσαντες να τηρήσει το πρωτόκολλο.

Αντιπρόσωποι

Συνόδευσαν τον Γιώργο Καμίνη στο δημαρχείο της προάλλες, όταν ο δήμαρχος Αθηναίων επισκέφτηκε τον δικό μας, αλλά στην κάλπη ήταν χώρια. Ο Άγγελος Ρούβαλης ήταν αντιπρόσωπος του Σταύρου Θεοδωράκη και ο Γιώργος Σκανδάμης αντιπρόσωπος του Γιώργου Καμίνη. Μάλιστα όσοι από το «Ποτάμι» είδαν τον Άγγελο να συνοδεύει τον δήμαρχο Αθηναίων, «του έβαλαν χέρι», αλλά ο Ρούβαλης δεν αλλάζει τον Σταύρο. Όσο για τον Σκανδάμη έτρεξε για τον Καμίνη όσο μπορούσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr