background img
banner
banner

Β’ γύρος την Κυριακή για την Κεντροαριστερά

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ 1056 ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ Ά ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Με την ελπίδα ότι θα επαναληφθεί η ίδια προσέλευση στην κάλπη, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή ο δεύτερος γύρος για την εκλογή αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Μονομάχοι αυτή τη φορά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η κ. Γεννηματά που επισκέφθηκε το Αίγιο στις 23 Σεπτεμβρίου, ήρθε πρώτη στον Α’ Γύρο την περασμένη Κυριακή, ενώ στην περιοχή σημείωσε πολύ υψηλό ποσοστό, 51,6% (545 ψήφοι).
Από την άλλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης που ήρθε στο Αίγιο την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου πήρε το 25,5% (270 ψήφοι). Από τους 1.056 που κατάφεραν και ψήφισαν την περασμένη Κυριακή, οι 241 επέλεξαν άλλον υποψήφιο και ίσως να μην προσέλθουν όλοι την Κυριακή στα δύο εκλογικά κέντρα (Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου – ΚΕΠ Ακράτας).

Από την άλλη, το μεγάλο ποσοστό που σημείωσε η Φώφη Γεννηματά στην περιοχή, ίσως καθησυχάσει τους ψηφοφόρους της από την μια και από την άλλη κάνει τους ψηφοφόρους του Νίκου Ανδρουλάκη, να χάσουν το ενδιαφέρον τους. «Στοίχημα» λοιπόν για όσους «τρέχουν» τις υποψηφιότητες των δύο μονομάχων στην Αιγιάλεια, να φέρουν τον κόσμο που χρειάζεται παρακίνηση, να ψηφίσει. Αξίζει να σημειωθεί ως υπενθύμιση, ότι δικαίωμα ψήφου την Κυριακή έχουν όσοι και όσες ψήφισαν την προηγούμενη, καταβάλλοντας το αντίτιμο των 3 €. Σε επίπεδο Αχαΐας τώρα, η Φώφη Γεννηματά σε σύνολο 6.711, πήρε 3.365 ψήφους και ο Νίκος Ανδρουλάκης 1.556.

Εν τω μεταξύ δεν ήταν λίγοι οι Νεοδημοκράτες που πήγαν και ψήφισαν για τον νέο Φορέα στην Κεντροαριστερά, είτε γιατί κινήθηκαν από τοπικά «λόμπι», είτε γιατί θεώρησαν ότι αυτό συμφέρει τη Νέα Δημοκρατία. Στο «Ποτάμι» πάντως σε επίπεδο Αιγιάλειας τέσσερα μέλη της παράταξης διαφώνησαν με τον αρχηγό τους και δεν θέλουν να συνταχθούν κάτω από τον νέο Φορέα. Ο Ανδρέας Κοντόπουλος, ο Νίκος Κόρδας, η Ελένη Παπαδοπούλου και η Αναστασία Πετρίδη, υπέγραψαν την επιστολή των 59 που ζητούν αυτόνομη πορεία του «Ποταμιού».

Όπως έχουν τα πράγματα η προσέλευση της Κυριακής θα κρίνει και την ενότητα, που δεν είναι δεδομένη, παρά τις εξαγγελίες των πρωταγωνιστών της προσπάθειας για την ενοποίηση του χώρου της Κεντροαριστεράς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr