background img
banner
banner

Να παραχωρηθεί το κιόσκι της πλατείας στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Σε μία σειρά από σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη και γενικότερα την περιοχή, προχώρησε στην προχθεσινή τακτική συνεδρίασή του το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου. Εκτός των τεσσάρων θεμάτων που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη, τέθηκαν προς συζήτηση και ελήφθησαν αντίστοιχες αποφάσεις για ακόμη τρία θέματα.

Συγκεκριμένα, στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, ήρθε εκ νέου προς συζήτηση η αίτηση της Τράπεζας Πειραιώς (υποκατάστημα Αιγίου) για την τοποθέτηση ΑΤΜ στο κιόσκι της πλατείας Αγίας Λαύρας, το οποίο είχε δημιουργεί ως «info». Αφού υπήρξαν διάφορες τοποθετήσεις, τελικώς το συμβούλιο αποφάσισε να μην παραχωρηθεί το κιόσκι στην τράπεζα, απορρίπτοντας έτσι το αίτημά της. Αντιθέτως, έκρινε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί για τους λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε που δεν είναι άλλοι από ενημερωτικό τουριστικό περίπτερο για τα αξιοθέατα της περιοχής. Έτσι, η απόφαση που ελήφθη είναι να παραχωρηθεί στην Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αιγιαλείας με σκοπό την αξιοποίησή τους ως «info», με την όρο όμως, να το δημιουργήσει εντός εξαμήνου.

Επιπλέον, το Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας ασχολήθηκε με το θέμα του καθορισμού θέσεων υπαίθριου εμπορίου, λαμβάνοντας απόφαση να ισχύσουν οι ίδιες θέσεις.

Έγγραφο στην Τροχαία

Ακόμη, στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο στην Τροχαία για άμεση διαγράμμιση των οδό Κορίνθου, Ρήγα Φεραίου, καθώς και της Παλαιάς Εθνικής Οδού στα ανατολικά και δυτικά της πόλης. Παράλληλα, αποφασίστηκε η αποστολή εγγράφου για την αποκατάσταση του οδοστρώματος (λακκούβες, σαμαράκια) στην οδό Ρήγα Φεραίου, στο ύψος της Κλεομένους Οικονόμου.

Τέλος, το Συμβούλιο ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν: Χορήγηση θέσης στάθμευσης ατόμου με ποσοστό αναπηρίας, επί της οδού Μητροπόλεως, έγκριση άδειας εισόδου-εξόδου σε χώρο στάθμευσης, επί της οδού Διγελιωτίκων, μετακίνηση κάδων απορριμμάτων επί της οδού Μητροπόλεως στη συμβολή της οδού με την οδό Ρωμανιώλη και μετακίνηση κάδων απορριμμάτων επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr