background img
banner
banner

Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας στο Κούμαρη

ΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ!

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την ανάπλαση της πλατείας στην κοινότητα Κούμαρη, που θα αναμορφώσει όλη την περιοχή και θα αποτελέσει χώρο αναψυχής και φιλοξενίας εκδηλώσεων. Νέες πλάκες, παρτέρια με άνθη, φωτισμός γκαζόν, θα συνθέσουν την καλαίσθητη εικόνα τής πλατείας, με δήμο και τοπική κοινότητα να… βάζουν τα δυνατά τους, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του μήνα…

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Κούμαρη Παναγιώτη Μαρκόπουλου, ΄΄ο στόχος είναι να διαμορφώσουμε έτσι την πλατεία ώστε να αποτελεί «στολίδι» για το χωριό μας και επιπλέον να παραδοθεί άμεσα, ούτως ώστε να προλάβουμε να στολίσουμε και να διοργανώσουμε και αυτές τις γιορτές, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας΄΄.

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες, σε όλο το μήκος της πλατείας βγήκαν από το έδαφος και απομακρύνθηκαν οι παλιές ρίζες των δέντρων που δημιουργούσαν πρόβλημα και ανασηκώνονταν οι πλάκες. Επίσης, απομακρύνθηκαν και οι κατεστραμμένες πλάκες. Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε σχέδιο για την εκ νέου διαμόρφωση της πλατείας, με πλακόστρωτους διαδρόμους, γκαζόν, αλλά και εξασφάλιση ελεύθερου χώρου για την διεξαγωγή εκδηλώσεων.

 

Αναφορικά με την πορεία των εργασιών, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε γνωστό πως ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση σωληνώσεων από υδραυλικούς του δήμου, έτσι ώστε να ποτίζεται το κάθε παρτέρι διαφορετικά, διότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπήρχε η πίεση που χρειάζεται για να ποτιστούν και τα πέντε παρτέρια. Επίσης, ηλεκτρολόγοι ξήλωσαν τον παλιό φωτισμό, ενώ σκάφθηκαν χαντάκια για να εγκατασταθούν βαθιά τα καλώδια και οι εργασίες θα τελειώσουν αυτές τις μέρες με την τοποθέτηση καλλωπιστικών φαναριών.

Ως προς την πλακόστρωση, ο πρόεδρος του χωριού ανέφερε πως ως τώρα οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία του δήμου, σε συνεργασία πάντα με την αντιδημαρχία Έργων, την κ. Ψυχράμη και την Τεχνική Υπηρεσία, ενώ το κόστος για την εγκατάσταση των πλακών θα το αναλάβει η τοπική κοινότητα, δεδομένου ότι ο χρόνος πιέζει και οι άνθρωποι του χωριού θέλουν να είναι όλα έτοιμα πριν τις γιορτές. ΄΄Κάνουμε μία προσπάθεια να προλάβουμε, ωστόσο ο στόχος είναι να γίνει η πλατεία όπως πρέπει, διότι τέτοια έργα δεν γίνονται κάθε μέρα για το χωριό μας. Το πόσο γρήγορα θα τελειώσει το έργο, θα εξαρτηθεί και από τον καιρό΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος του χωριού.

Στρώθηκαν αγροτικοί δρόμοι

Γενικότερα, πάντως, καταβάλλονται προσπάθειες για την βελτίωση του χωριού σε όλους τους τομείς ώστε να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτό. Μάλιστα, πρόσφατα, με μεσολάβηση του αντιδημάρχου Δυτ. Αιγιάλειας Μιχάλη Κυριακόπουλου, διατέθηκε στο χωριό τρίμμα ασφάλτου από την εταιρεία «Άκτωρ» που στρώθηκε για την καλύτερη χρήση αγροτικών δρόμων. Συνολικά, διατέθηκε υλικό 4-5 φορτηγών, κάνοντας τους δρόμους βατούς, βοηθώντας έτσι τους κατοίκους να μεταβαίνουν ομαλά στα κτήματά τους. ΄΄Ευχαριστούμε τον κ. Κυριακόπουλο για την βοήθεια, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την βελτίωση της καθημερινότητας των συγχωριανών μας΄΄, πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr