background img
banner
banner

Εκδήλωση για τον Γιάννη Κουστοχέρα

ΑΠΟ ΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Ημερίδα για τον Γιάννη Κουτσοχέρα, τον Άνθρωπο, τον Ποιητή, τον Πολιτικό, τον Οραματιστή, πραγματοποιεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίού, στις 10.30π.μ. η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8 και Ακαδημίας), στην Αθήνα.

Χαιρετίζουν: Κώστας Καρούσος, Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ., Παύλος Ναθαναήλ, τ. πρόεδρος και νυν Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Λ., Ανδρέας Δρίτσας, Πρόεδρος του Ομίλου Εξυπηρετητών, Παναγιώτης Καραφωτιάς, Πανεπιστημιακός, πρ. Διευθυντής του γραφείου του Ο.Η.Ε. στην Ελλάδα, Γιώργος Λαζουράς, Δήμαρχος Καλαβρύτων, Φοίβη Στεφανοπούλου Μπαλατσούρα, Διευθύντρια του περιοδικού «νέα σκέψη». Εισαγωγή: Από την Λέτα Κουτσοχέρα, Πρόεδρο του «Διεθνούς Ιδρύματος Γιάννη και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα», Ποιήτρια – Εικαστικό και μέλος της Ε.Ε.Λ. Ομιλίες: «Ο Γιάννης Κουτσοχέρας μέσα από την Λογοτεχνία και τους Αγώνες του», Φαίδρα Ζαμπαθά Παγουλάτου, Ποιήτρια, Δοκιμιογράφος, πρ. Γ. Γ. Ε.Ε.Λ. «Ποίηση και πολιτική – Ο Γιάννης Κουτσοχέρας και οι νέοι», Γιώργος Ανωμερίτης, Οικονομολόγος, πρ. Υπουργός, Ποιητής. «Το Ανθρωπιστικό στοιχείο στην ποίηση του Γιάννη Κουτσοχέρα», Βάνα Μπεντεβή, Πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α. (Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Αιγίου), Ιστορικός, Κριτικός Λογοτεχνίας. «Εμβάθυνση στο ποίημα ΕΝΥΠΑΡΧΩ του Γιάννη Κουτσοχέρα», σύμφωνα με την ανάλυση του Δημήτρη Κακαλίόη στο βιβλίο του «Η Σοφία του Ποιήματος», Παρασκευή Κωστοπέτρου Ποιήτρια, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Εξυπηρετητών.

Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από το Ακροατήριο, ενώ τέλος από την Λέτα Κουτσοχέρα θα γίνει Αναφορά στην ποίηση του Γ. Κουτσοχέρα και στο έργο του «Διεθνούς Ιδρύματος Γιάννη και Λένας Στρέφη Κουτσοχέρα». Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα ακουστεί μελοποιημένη ποίηση του Γιάννη Κουτσοχέρα. Συντονίζουν: Παύλος Ναθαναήλ – Λέτα Κουτσοχέρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr