background img
banner
banner

Ένα «στολίδι» για την Παρασκευή

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΤΟΞΩΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΧΘΕΣ Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ

Την πρόθεσή της να γίνουν από τον δήμο τα ανθρωπίνως δυνατά έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα προέδρων και πολιτών σε χωριά του δήμου, εξέφρασε η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, η οποία χθες πραγματοποίησε αυτοψία σε τέσσερα χωριά, προκειμένου να κάνει μία καταγραφή των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν.

Πρώτος «σταθμός» της αντιδημάρχου, ήταν η ορεινή κοινότητα Παρασκευής, εκεί όπου, χάρη στην θέληση του προέδρου Π. Καρανικόλα και την έμπρακτη προσφορά κατοίκων και ανθρώπων που αγαπούν το χωριό, έχουν γίνει μία σειρά από παρεμβάσεις που έχουν αναβαθμίσει τον τόπο και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων του. Η κ. Ψυχράμη με τους συνεργάτες της επισκέφθηκαν, μαζί με τον πρόεδρο του χωριού και ανθρώπους του Φιλοπροοδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής το παλαιό πέτρινο τοξωτό γεφύρι που αποκαταστάθηκε πρόσφατα καθώς και το παλαιό μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό, το οποίο αναβαθμίστηκε μέσω του προγράμματος «Leader». Το έργο είχε προϋπολογισμό 38.400 ευρώ και ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο, ωστόσο, όπως τόνισαν στην αντιδήμαρχοι οι τοπικοί φορείς, χρειάζονται ακόμη κάποιες μικροπαρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, εκκρεμότητες που διαπίστωσε και η ίδια η κ. Ψυχράμη. ΄΄Το έργο έχει ολοκληρωθεί, το γεφύρι είναι επισκέψιμο και αποτελεί «στολίδι» για το χωριό. Πράγματι, υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καλυφθούν άμεσα΄΄, ανέφερε στo “protionline.gr”, ερωτηθείσα σχετικώς, η αντιδήμαρχος.

Επίσης, επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο κτίριο του παλιού σχολείου του χωριού, που έχει ανακαινιστεί πλήρως χωρίς να αλλοιωθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του, χάρη στην εθελοντική εργασία και οικονομική συνεισφορά του Φιλοπροοδευτικού και Μορφωτικού Συλλόγου, και με την διάθεση υλικών από τον δήμο Αιγιαλείας. Για άλλη μία φορά, η κ. Ψυχράμη επαίνεσε τις προσπάθειες των ανθρώπων του Συλλόγου, χαρακτηρίζοντάς τους παράδειγμα προς μίμηση, τονίζοντας πως ΄΄ενεργοί πολίτες, μαζί με τον δήμο, παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο, μπορούν να επιτύχουν… θαύματα. Μάλιστα, για το σχολείο, στο οποίο εκκρεμεί ταβάνωμα αλλά και ο εξοπλισμός, ζητήθηκαν από τον δήμο επιπλέον υλικά. Επιπλέον, οι άνθρωποι της Παρασκευής οδήγησαν την αντιδήμαρχο και τις υπέδειξαν και κάποια άλλα σημεία του χωριού, όπως το Κεραμιδάκι, το μονοπάτι Ραμπαβίλα, το τοιχίο της πλατείας και τον δασικό δρόμο και όλοι μαζί προσπάθησαν να βρουν λύσεις για την βελτίωσή τους.

Εκκρεμότητες σε δρόμους και πλατείες

Στις Δάφνες, η αντιδήμαρχος επισκέφθηκε δρόμο που χρειάζεται αποκατάσταση, ενώ στην συνέχεια περνώντας από την κοινότητα Κούμαρη, επισκέφθηκε την πλατεία στην οποία χρειάζονται κάποιες πλάκες για να ολοκληρωθεί, μετά τις πρόσφατες εργασίες που εκτελέστηκαν.

Τέλος, η κ. Ψυχράμη επισκέφθηκε την Τ.Κ. Ριζομύλου όπου ο πρόεδρος της υπέδειξε τον δρόμο που έχει υποστεί φθορές από την εταιρεία που κατασκευάζει την νέα εθνική οδό, από την οποία υπάρχει πάντως η δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr