background img
banner
banner

Γιόρτασαν την ανάπλαση στον Πλάτανο | ΦΩΤΟ

ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, αλλά και με την ικανοποίηση ότι το έργο της ανάπλασης στον Πλάτανο ολοκληρώθηκε, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Ανδρέας Ρεκούτης, υποδέχθηκε την Κυριακή 19 Νοεμβρίου το μεσημέρι, τους εκλεκτούς καλεσμένους του.

Ο ίδιος και το Τοπικό Συμβούλιο, καθώς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Πήγασος” είχαν ετοιμάσει λαμπρή τελετή εγκαινίων στην πλατεία του χωριού, που άλλαξε όψη.

Πρόκειται για ένα έργο που ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την Τοπική Κοινότητα με την αρχική μελέτη να ξεκινάει το 2003 επί προεδρίας Διονύση Χασάπη για παρεμβάσεις στην κεντρική πλατεία, στην είσοδο του οικισμού, επισκευή του Κοινοτικού Καταστήματος και ανάπλαση της περιοχής του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα και κάτω Βρυσών.

Το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση 10 χρόνια αργότερα, επί δημαρχίας Στάθη Θεοδωρακόπουλου στο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ, όταν πρόεδρος ήταν η κόρη του Διονύση Χασάπη, Μπέτυ.

Δημοπρατήθηκε τον Μάρτιο του 2015 επί δημαρχίας Θανάση Παναγόπουλου και προέδρου Ανδρέα Ρεκούτη, αλλά οι μεγάλες εκπτώσεις και οι ενστάσεις μεταξύ των εργολάβων καθυστέρησαν την ανάπλαση για 2,5 χρόνια, η οποία ολοκληρώθηκε με κόστος 470.000 ευρώ.

Στην τελετή εγκαινίων, παραβρέθηκαν με αρκετούς εκπροσώπους τους οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις του δήμου Αιγιαλείας, με τη δημοτική αρχή να εκπροσωπείται από τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργο Γιοβά, τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Βασίλη Χριστόπουλο, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Περικλή Παπαγιαννακόπουλο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αιγιάλειας Δημήτρη Μπούνια, τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Ντίνο, Φάνη Σταυρόπουλο και Διαμάντω Βασιλακοπούλου και τον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Χρήστο Σπηλιωτόπουλο.

Από την άλλη, τη μείζονα αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο ίδιος ο αρχηγός Στάθης Θεοδωρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον Χρήστο Γούτο, τον Βασίλη Φιλιππόπουλο, τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, και τους Βασίλη Ανδρουτσόπουλο και Βασίλη Τομαρά.

Την πολιτική ηγεσία εκπροσώπησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Ανδρέας Ριζούλης, και από τη Νέα Δημοκρατία ο βουλευτής Ιάσων Φωτήλας και ο πολιτευτής Άγγελος Τσιγκρής.

Το παρών μεταξύ άλλων, έδωσαν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Παραλίας Πλατάνου, Καλαμιά, και Κραθίου και από τη Δ.Κ. Αιγίου η κ. Γιώτα Γκρέμου.

Στον αγιασμό ο πατέρας Νηφώνας συνεπικουρούμενος από τους πατέρες Σπύρο, Πλάτανο και Παναγιώτη, ευλόγησαν το έργο και σύσσωμο το χωριό έδωσε το παρών στην εκδήλωση.

Μάλιστα, ο πρώτος μίλησε για τη λαμπρή ιστορία του Πλατάνου και δώρισε εικόνες στους δημοτικούς άρχοντες. Ακολούθησε δεξίωση στη σεισμόπληκτη αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου με τον Ανδρέα Ρεκούτη γεμάτο συγκίνηση να αναφέρει τα εξής:

“Η σημερινή ημέρα των εγκαινίων του έργου “Ανάπλαση πλατείας, κεντρικού δρόμου και πεζόδρομων”, είναι σταθμός στην ιστορία του τόπου μας. Εγκαινιάζεται ένα έργο που καθιστά τον Πλάτανο στολίδι της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας.

Το έργο χρειάστηκε περίπου 12 χρόνια για να υλοποιηθεί. Σε αυτή τη μακρόχρονη πορεία του, υπήρξαν άνθρωποι που το πίστεψαν, το στήριξαν και το προώθησαν με όσα μέσα διέθεταν. Το έργο ξεκίνησε σαν όραμα επί προεδρίας Σωτήρη Σακελλαρόπουλου και Δήμαρχο τον Παναγιώτη Μελή. Τότε έγιναν οι πρώτες μελέτες.

Τη σκυτάλη πήρε ο Ανδρέας Σμυρνιώτης που έβαλε και αυτός το λιθαράκι του. Επι προεδρίας Μπέτυ Χασάπη, και με δήμαρχο τον Στάθη Θεοδωρακόπουλο, έγιναν τα σχέδια και η ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής” με δικαιούχο το Δήμο Αιγιάλειας.

Σε μένα έλαχε ο κλήρος, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αιγιάλειας και τους φορείς να αγωνιστώ για τη διεκπεραίωσή του. Κάθε κυβόλιθος και κάθε πέτρα, κρύβει και ένα δικό μου καημό και σας διαβεβαιώνων ότι κανείς από εσάς δε θα ήθελε να βρίσκεται στη θέση ενός ανθρώπου που έπρεπε να βιώνει ένα καθημερινό άλγος επί σειρά μηνών, με τεράστιες αγωνίες και άγχος, παράλληλα με παράπονα, κατακρίσεις  και αντιρρήσεις κάποιων κακοπροαίρετων.

Η σημερινή μέρα λοιπόν, είναι απάντηση σε όλους αυτούς, αλλά ταυτόχρονα μέρα ικανοποίησης και χαράς σε όλους όσοι στήριξαν ηθικά την προσπάθειά μου, ακόμα και με τις καλοδεχούμενες υποδείξεις του και τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Το έργο αν και με κάποιες ελλείψεις ακόμα, τελικά ολοκληρώθηκε, έλαβε σάρκα και οστά και καθιστά τον Πλάτανο πόλο έλξης με τη διατήρηση του τοπικού χρώματος και της γραφικότητας του χωριού μας.

Η αναμορφωμένη πλατεία μας, ο κεντρικός δρόμος, το σοκάκι με τα φαρδιά σκαλοπάτια που οδηγεί στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, το μονοπάτι και η περιοχή της Κάτω Βρύσης συνδυάζουν σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία αρχιτεκτονικής εξωτερικού χώρου.

Επιτέλους μετά από καιρό θα λειτουργήσει το ιατρείο στο κτίριο του ανακαινισμένου κοινοτικού καταστήματος.

Ταυτόχρονα, στο υπόγειο του κτιρίου, το χωριό μας αποκτά πλέον τη δυνατότητα δημιουργίας κλειστού χώρου εκγύμνασης με χρήση κατάλληλων γυμναστικών οργάνων, ο οποίος θα λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ανάπλαση του Πλατάνου παραδίδεται σαν ένα σύνθετο και πολυμορφικό έργο. Ανήκει σε όλους μας, κατοίκους και επισκέπτες. Είναι χρέος μας λοιπόν, να το προστατεύσουμε και να το διαφυλάξουμε, για να το χαιρόμαστε και να  απολαμβάνουμε τη λειτουργικότητα και την ομορφιά του.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς, όλους όσοι συνέβαλαν είτε υλικά είτε με την προσωπική τους εργασία στη διοργάνωση αυτής της σημαντικής γιορτής.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Γιοβάς που ανέλυσε τις δυσκολίες να ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης.

Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς απο το “Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου”.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr