background img
banner
banner

H Πολυφωνική στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη!

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ – ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

Η 40μελής Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ταξιδεύει το διήμερο 18 και 19 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη, όπου θα συμμετέχει μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Φιλαρμονικών – Χορωδιών Ελλάδος, σε Φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού (Τμήμα Μουσικής), την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλους Πολιτιστικούς και επιστημονικούς φορείς. Το Φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος τους στη Βόρειο Ελλάδα καθότι δίνει αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών.

Θα συμμετέχουν σχήματα από Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρωσία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Κύπρο και Ελλάδα. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.700 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα, πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών.

Τη Διεύθυνση της Χορωδίας Αιγιαλείας έχει η χαρισματική Αλίκη Ζαφείρη, στο πιάνο ο Αντρέας Αδαμόπουλος. Τη Χορωδιακή γραφή έχουν οι διακεκριμένοι μουσικοσυνθέτες Αντρέας και Λουκάς Αδαμόπουλος. Η Χορωδία Αιγιαλείας θα παρουσιάσει έργα μεγάλων Ελλήνων Συνθετών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr