background img
banner
banner

Διευκρινήσεις για το πρόγραμμα καθιέρωσης σχολικών γευμάτων

ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Απαντήσεις και διευκρινήσεις αναφορικά με την καθιέρωση σχολικών γευμάτων σε σχολεία, θα ζητήσουν οι διευθυντές σχολείων της Αιγιάλειας από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας Ευάγγελο Πασσά, ο οποίος θα βρεθεί αύριο στην περιοχή, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας.

Ως γνωστόν, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και μέσω της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, οι εκπαιδευτικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, δεδομένου ότι δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις, τονίζοντας πως η μόνη εμπλοκή τους μπορεί να αφορά μόνο στην καταμέτρηση του αριθμού των παραδιδόμενων γευμάτων. Η Δ.Ο.Ε., που προχωράει σε σειρά νομικού χαρακτήρα ενεργειών με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών, έχει ζητήσει από τους Συλλόγους Διδασκόντων κάθε σχολείου να μην αναλάβουν σε καμία περίπτωση το έργο του ποιοτικού ελέγχου των γευμάτων, ενώ και στην περιοχή κάποιοι σύλλογοι έχουν συμπληρώσει την σχετική φόρμα ότι δεν αναλαμβάνουν, ζητώντας τα γεύματα των μαθητών που δεν παραμένουν στο ολοήμερο να τους δίνονται κατά την αποχώρησή τους ώστε να τα πάρουν στο σπίτι τους.

Είναι γεγονός ότι οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. και οι σύλλογοι διδασκόντων των σχολικών μονάδων, έχουν αναδείξει το τεράστιας σημασίας ζήτημα του υποσιτισμού των μαθητών και έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, καταγγέλλοντας την πολιτεία, ότι όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζει το ζήτημα αποσπασματικά. Ξεκαθαρίζουν ωστόσο ότι οι εκπαιδευτικοί, επιστήμονες παιδαγωγοί, είναι επιφορτισμένοι με το κομβικής σημασίας έργο της αγωγής και εκπαίδευσης των μαθητών και δεν είναι τραπεζοκόμοι, ούτε έχουν τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για τον έλεγχο της ποιότητας των γευμάτων.

Επιπλέον, όπως ανέφερε στο “protionline.gr” η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας Αθηνά Σκανδάμη, εκτός όλων των άλλων διευκρινήσεων, θα ερωτηθεί ο διευθυντής Εκπαίδευσης σχετικά με το τι θα γίνει με τα σχολικά γεύματα στην περίπτωση των σχολείων που συστεγάζονται π.χ. Δημοτικό – Νηπιαγωγείο και είναι μόνο το ένα ενταγμένο στο πρόγραμμα…

Επίσκεψη στο Νηπιαγωγείο Διακοπτού και το κτιριακό πρόβλημα

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, όπως έκανε γνωστό η κ. Σκανδάμη, ότι με αφορμή την επίσκεψη του κ. Πασσά, έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο και επίσκεψή του στο Νηπιαγωγείο Διακοπτού το οποίο – ως γνωστόν – αντιμετωπίζει κτιριακό πρόβλημα, αφού ελλείψει χώρων, οι μαθητές προαυλίζονται σε άλλο σχολείο και αφού προηγουμένως περάσουν τον δρόμο που τα χωρίζει…

Κινητοποίηση την Παρασκευή για δίχρονη δημόσια δωρεάν υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε. που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στη 1:30 μ.μ. στο υπουργείο Παιδείας. Η κινητοποίηση διοργανώνεται για να γίνει πράξη η θεσμοθέτηση της δίχρονης δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, αλλά και για να εκφραστεί η αντίθεση στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των ΑΤΕΙ με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr