background img
banner
banner

Τρίτη δημοπρασία για τον Πύργο των Υψηλών Αλωνίων μέσα στον Νοέμβριο

«ΦΩΣ» ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΤΥΠΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Στην… σέντρα βρίσκεται ξανά ο δήμος Αιγιαλείας για την επαναδημοπράτηση του Πύργου των Υψηλών Αλωνίων, με σκοπό να λειτουργήσει ως κυλικείο – παραδοσιακό καφενείο.

Μετά από μία μίσθωση που διεκόπη και μία άγονη δημοπρασία, ο δήμος εγκαταλείπει την σκέψη της αξιοποίησης του ιστορικού Πύργου ως κέντρου πληροφορικών και εκδηλώσεων και επανέρχεται στην λειτουργία του αναψυκτηρίου, έχοντας ήδη εισπράξει άτυπο ενδιαφέρον από επαγγελματίες που επιθυμούν να λειτουργήσουν τον Πύργο ως κυλικείο.

Μιλώντας στo “protionline.gr”, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι επίκειται επαναδημοπράτηση, διαδικασία που, όπως ανέφερε, θα γίνει μέσα στον Νοέμβριο. Όπως έκανε γνωστό, ΄΄το διάστημα αυτό βγαίνουν οι όροι διακήρυξης και αμέσως μετά θα γίνει η δημοπρασία΄΄. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου, έχει ήδη εκφραστεί προφορικώς ενδιαφέρον από 3 – 4 επαγγελματίες που θέλουν να δώσουν ξανά «ζωή» στον Πύργο.

Θα ξεκινήσει με ελάχιστο τίμημα 250 ευρώ/μήνα

΄΄Θα ξεκινήσουμε με χαμηλό τίμημα, δηλαδή με 250 ευρώ τον μήνα, ποσό βέβαια που δεν αποκλείεται να αυξηθεί εάν υπάρξει ενδιαφέρον από περισσότερους του ενός΄΄, επισήμανε ο δήμαρχος, ενώ μέγα ζητούμενο είναι στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες να λειτουργήσει ως βιώσιμη επιχείρηση διότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα εγκαταλειφθεί ξανά…

Σημειώνεται πάντως ότι οι απαιτήσεις του δήμου μειώνονται αισθητά, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι η μίσθωση που διεκόπη ήταν για 720 ευρώ το μήνα! Μέχρι στιγμής, αυτό που έχει κάνει πολλούς επαγγελματίες να… κάνουν πίσω, είναι τα λιγοστά τετραγωνικά μέτρα που είναι ωφέλιμα στο εσωτερικό του Πύργου, γεγονός που οδήγησε την δημοτική αρχή στην αναζήτηση λύσεων, όμως, η οποιαδήποτε σκέψη επέκτασης «σκοντάφτει» στον χαρακτηρισμό του κτίσματος ως διατηρητέου μνημείου αλλά και στο γεγονός ότι κανείς δεν επιθυμεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του Πύργου που εδώ και τόσα χρόνια αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Αιγίου. Πρόβλεψη για τον Πύργο πάντως, υπάρχει και στις 15 προτάσεις των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών, για τις οποίες ο δήμος θα συστήσει επιτροπή ούτως ώστε να διαπιστωθεί πώς και πόσα από αυτά που περιλαμβάνουν, μπορούν να γίνουν στην πράξη.

Αναφορικά με την χρήση του πάντως, σε περίπτωση που και η τρίτη απόπειρα δημοπρασίας πέσει στο κενό, δεν αποκλείεται να ξαναέρθει προς συζήτηση η πρόταση για λειτουργία του ιστορικού κτίσματος ως χώρου πληροφορικών και εκδηλώσεων, την οποία είχε υποστηρίξει και η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης. Όπως και να ‘χει, η ανάγκη αξιοποίησης του Πύργου είναι επιβεβλημένη, αφού η μη χρήση του τον τελευταίο καιρό, επέτρεψε σε Ρομά να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου και να εγκατασταθούν, περνώντας μάλιστα εκεί κάποιες νύχτες, μέχρι τουλάχιστον να ειδοποιηθεί η Αστυνομία και να τους απομακρύνει…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr