background img
banner
banner

Η Αχαΐα στις περιοχές με τις μεγαλύτερες τραπεζικές καταθέσεις

ΜΕΙΩΣΗ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ 50% ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΚΤΑΕΤΙΑ

Τα μεγάλα αστικά κέντρα και αρκετές νησιωτικές περιοχές συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο καταθέσεων από νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενώ ενδεικτικό των επιπτώσεων της αρνητικής πορείας της οικονομίας από το 2010 και μετά είναι ότι το συνολικό ύψος των αποταμιεύσεων έχει μειωθεί κατά 50% από τα υψηλά του, επιστρέφοντας στο 2002! Η Αχαΐα συγκαταλέγεται στις περιοχές με τον μεγαλύτερο όγκο καταθέσεων, ανά την χώρα.

Συγκεκριμένα, στον Νομό Αττικής-Πειραιώς συγκεντρώνεται παραπάνω από το μισό των καταθέσεων ολόκληρης της επικράτειας, ήτοι 62,532 δισ. ευρώ, και ακολουθούν οι Νομοί Θεσσαλονίκης με 10,642 δισ. ευρώ, Ηρακλείου με 2,655 δισ. ευρώ, Αχαΐας με 2.285 δισ. ευρώ και Λάρισας με 2,226 δισ. ευρώ.

Οι καταθέσεις… φαγώθηκαν και επέστρεψαν στα επίπεδα του 2002, όταν η χώρα εισήλθε στη ζώνη του ευρώ, έχουν μειωθεί οι καταθέσεις ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας για την πορεία της οικονομίας αλλά και των χρεών που αναγκάστηκαν να πληρώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, τραβώντας από τα… έτοιμα. Μέσα σε 8 χρόνια, οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 50% ως αποτέλεσμα της αυξημένης αβεβαιότητας για την πορεία της χώρας και το τραπεζικό σύστημα, αλλά και των αυξημένων υποχρεώσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πληρώνουν από τα… έτοιμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr