background img
banner
banner

Ο δήμος φόρεσε τα γιορτινά του!

ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΚΟΣΜΟΥΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Με πραγματικό… στολίδι μοιάζει τις τελευταίες μέρες το Αίγιο. Πολύχρωμα λαμπιόνια, καλαίσθητες συνθέσεις από φώτα και νέος εορταστικός στολισμός, έχουν βάλει τον κόσμο για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων. Ο στόχος του δήμου δεν είναι άλλος από το να ανεβάσει λίγο το ηθικό του των δημοτών και να τους ωθήσει να βγουν από τα σπίτια τους για να περάσουν όμορφα τις γιορτές αυτές.

Κάπως έτσι, οι τεχνικοί του δήμου ξεκίνησαν φέτος από πολύ νωρίς την τοποθέτηση του εορταστικού στολισμού, δίνοντας έμφαση στους εμπορικούς δρόμους και την αγορά τού Αιγίου. Ιδιαίτερα θετικά είναι τα σχόλια των πολιτών για τον φωτισμό τής οδού Μητροπόλεως με κόκκινα, χρυσά και γαλάζια φωτάκια να δίνουν την αίσθηση… κυμάτων που είναι σαν να αιωρούνται πάνω από τον δρόμο! Νέος στολισμός όμως τοποθετήθηκε και στην οδό Ρήγα Φεραίου σε όλο το μήκος της, εντυπωσιάζοντας ντόπιους και επισκέπτες.

΄΄Προμηθευτήκαμε φέτος κάποια νέα στολίδια, για να αναπληρώσουμε τα παλιά που είχαν χαλάσει. Σιγά – σιγά αποσύρουμε τα φθαρμένα και καμένα στολίδια και τα αντικαθιστούμε με νέα. Όσα είναι μεμονωμένα και λειτουργούν, τα τοποθετούμε σποραδικά. Δίνουμε έμφαση στο κέντρο της πόλης και την αγορά, φροντίζοντας όμως να στολιστούν και οι υπόλοιπες περιοχές του δήμου, ανάλογα με τα στολίδια που διαθέτουμε. Προχωρούμε σταδιακά στον στολισμό, δεδομένου ότι ο δήμος μας έχει μόνο ένα καλαθοφόρο, το οποίο χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και για βλάβες΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη.

Β. Ψυχράμη: «Αυτές τις γιορτές να δώσουμε μία επιπλέον λάμψη στην περιοχή μας»

Σε ό,τι αφορά τον εορταστικό στολισμό της αγοράς του Αιγίου, η αντιδήμαρχος τόνισε: ΄΄Φέτος κάναμε μία προσπάθεια να στολίσουμε κάθε γωνιά της τοπικής αγοράς για να υπάρχει παντού εορταστικό κλίμα΄΄. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σαββατοκύριακο στολίστηκαν και τα σημεία εκείνα της αγοράς που είχαν απομείνει, όπως για παράδειγμα η οδός Ερμού.

Ερωτηθείσα για το κόστος του νέου στολισμού, η κ. Ψυχράμη, ανέφερε: ΄΄Είναι αλήθεια ότι βιώνουμε δύσκολες εποχές οικονομικά όλοι οι δημότες και ο δήμος μας. Με σωστή διαχείριση όμως, κι όταν υπάρχει σύνεση και γίνεται οικονομία, μπορείς να προσφέρεις και κάτι στην πόλη. Με την λογική ότι πρέπει αυτές τις γιορτές να δώσουμε μία επιπλέον λάμψη στην περιοχή μας, φωτίζοντας τις γκρίζες μέρες μας, προχωρήσαμε στη προμήθεια και το τοποθέτηση νέου στολισμού. Να σημειώσουμε εδώ ότι τα στολίδια που αντικαταστήσαμε ήταν πάρα πολύ παλιά. Το κόστος των νέων στολιδιών ανήλθε σε 12.000 ευρώ΄΄.

Όπως και να έχει, το Αίγιο φορά τα γιορτινά του. Το κλίμα είναι εορταστικό σε συνδυασμό και με τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Πάρκο των Χριστουγέννων, και όλοι ευελπιστούν σε πιο όμορφες ημέρες και σε χαρούμενες γιορτές!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr