background img
banner
banner

Βροχή καταγγελιών για απλήρωτη εργασία…

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Διαστάσεις… επιδημίας αρχίζει να λαμβάνει και στην περιοχή η απλήρωτη εργασία, καθώς δεκάδες εργαζόμενοι στην Αιγιάλεια είτε έχουν μήνες να πληρωθούν είτε λαμβάνουν έναντι… Οι φετινές γιορτές θα είναι πιο «φτωχές» για περισσότερους εργαζόμενους, ενώ οι καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο Αιγίου, αρχίζουν πλέον να παίρνουν μορφή… χιονοστιβάδας.

Η εποχή που πολλοί εργοδότες χρησιμοποιούσαν ως πρόσχημα την κρίση και άφηναν απλήρωτους εργαζόμενους, φαίνεται πως έχει περάσει, αφού πλέον υπάρχει η παντελής αδυναμία εξόφλησης του προσωπικού σε πολλές επιχειρήσεις. Σύνηθες, επίσης, έχει γίνει και το φαινόμενο της απασχόλησης χωρίς ένσημα και ασφάλιση, λόγω και της απουσίας ελεγκτικών μηχανισμών. Ο εργασιακός Μεσαίωνας «ζει και βασιλεύει», ενώ συνολικά 1,5 εκατ. εργαζόμενοι στην Ελλάδα δουλεύουν απλήρωτοι για διάστημα από έναν έως έξι μήνες…

΄΄Δυστυχώς, το εργατικό δίκαιο καταπατείται και το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας έχει κάνει αισθητή την… παρουσία του και στην περιοχή μας΄΄, επισήμανε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, με το Ε.Κ.Α. μαζί με τα σωματεία εργαζομένων να βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» σε κάθε κινητοποίηση. Κι αν μέχρι πρότινος ο αριθμός αυτών που προέβαιναν σε επώνυμες καταγγελίες, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, δεν ήταν μεγάλος, πλέον ο ένας μετά τον άλλο οι απλήρωτοι εργαζόμενοι προχωρούν σε καταγγελίες διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεωργόπουλος, ΄΄σε καθημερινή βάση πλέον στο Εργατικό Κέντρο προσέρχονται εργαζόμενοι που έχουν να πληρωθούν από τρεις ως και περισσότερο από έξι μήνες. Τα περιστατικά είναι τόσα πολλά που γίνονται συνέχεια τριμερείς στην Επιθεώρηση Εργασίας΄΄.

Σημειώνεται ότι με την μεσολάβηση του Εργατικού Κέντρου πολύ συχνά εργαζόμενοι βρίσκονται ενώπιον των εργοδοτών στην Επιθεώρηση Εργασίας, εκεί όπου γίνεται διαπραγμάτευση και διακανονισμός για την εξόφληση των οφειλών. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να κινηθεί νομικά, ώστε να διεκδικήσει τα χρήματά του. ΄΄Τα αιτήματα για σύγκλιση της τριμερούς έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό. Δεκάδες εργαζόμενοι στην περιοχή μας βρίσκονται στα όρια της απελπισίας. Εμείς τους καλούμε να απευθύνονται στο Εργατικό Κέντρο, το οποίο θα τους στηρίξει΄΄, πρόσθεσε ακόμη ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr