background img
banner
banner

Τελευταία ημέρα εκλογών σήμερα στο Επιμελητήριο

1.550 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ 320 ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΕΧΟΥΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Σε αυξημένη προσέλευση εκλογέων σήμερα Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας για την εκλογή νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Αχαΐας, προσβλέπουν οι υποψήφιοι και τα στελέχη των παρατάξεων.

Οι δύο προηγούμενες ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο, κύλησαν ομαλά, με την συμμετοχή να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, δεδομένου βέβαια ότι έχει μειωθεί και ο αριθμός των μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου. Σήμερα, η κάλπη πρόκειται να κλείσει στις 6.00 το απόγευμα (δόθηκε παράταση μιας ώρας με απόφαση της εκλογικής επιτροπής) και οι επικεφαλής των παρατάξεων καλούν τα μέλη του φορέα, να προσέλθουν στα δύο εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτές τις εκλογές, το εκλογικό Σώμα είναι λιγότερο κατά 40% σε σχέση με το 2011 και οι έχοντες δικαίωμα ψήφου είναι σημαντικά λιγότεροι, περίπου 8.100 άτομα. Σύμφωνα με στοιχεία από την Εφορευτική Επιτροπή και τις δύο ημέρες διεξαγωγής των εκλογών στην Πάτρα ψήφισαν 1.550 άτομα και στο Αίγιο 320. Δηλαδή, συνολικά και τις δύο ημέρες, έχουν ψηφίσει 1.870 άτομα. Το Σάββατο, στην Πάτρα ψήφισαν 546 μέλη του Επιμελητηρίου και στο Αίγιο 130, ενώ χθες Κυριακή, στην Πάτρα προσήλθαν στις κάλπες 1.004 άτομα και 190 στο Αίγιο, στα γραφεία του Παραρτήματος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, εκεί όπου διεξάγεται η ψηφοφορία.

Μέγα ζητούμενο αποτελεί η συμμετοχή, που εάν ξεπεράσει τους 3.500 εκλογείς, τότε θα δώσει ώθηση στα μεγαλύτερα ψηφοδέλτια με αυτό του Πλάτωνα Μαρλαφέκα (177 υποψήφιοι) να αποκτά πλεονέκτημα. Εάν όμως η προσέλευση δεν ξεπεράσει τους 2.500 ψηφοφόρους τότε είναι πολύ δύσκολο να γίνει πρόβλεψη. Όπως και να έχει, ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων (426 συνολικά) είναι αυτός που θα φέρει κόσμο στις… κάλπες, έστω και σήμερα, την τελευταία στιγμή των εκλογών, με το ενδιαφέρον να συνεχίζεται και να κορυφώνεται απόψε το βράδυ οπότε και θα γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα, τουλάχιστον για το ποιες παρατάξεις βγάζουν τις 31 έδρες (11 τμήμα υπηρεσιών, 11 τμήμα Εμπορίου και 9 Τμήμα Μεταποίησης). Σημειώνεται πάντως ότι για τον σχηματισμό διοίκησης απαιτούνται τουλάχιστον 16 έδρες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, οι εκλογές είχαν γίνει 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου (Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα). Συνολικά, στην Πάτρα είχαν ψηφίσει 3.975 και 1.036 στο Αίγιο. Ωστόσο, δικαίωμα ψήφου είχαν περίπου 14.000 άτομα. Δηλαδή το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές είχε κυμανθεί στο 36%.

Κάλεσμα για συμμετοχή

Στο εκλογικό τμήμα του Αιγίου πάντως, η μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρήθηκε χθες το πρωί, χωρίς βέβαια να υπάρχει αναμονή, καθώς τα πάντα λειτουργούν «ρολόι». Ο επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης Αρίστος Τηλιγάδης, που ψήφισε χθες το μεσημέρι, απηύθυνε, μέσω της «Π», κάλεσμα στα μέλη του φορέα από την περιοχή, να συμμετάσχουν στην διαδικασία, ενισχύοντας την «φωνή» της Αιγιάλειας στο Επιμελητήριο.

Κάλεσμα στους μικρομεσαίους της Αχαΐας να στηρίξουν με την ψήφο τους τον επιμελητηριακό θεσμό, απηύθυναν και οι 177 υποψήφιοι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Επιμελητηριακής Πρωτοβουλίας (ΑΕΕΠ), με επικεφαλής τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, λίγο μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης μέρας της εκλογικής διαδικασίας.

«Η ψήφος σας δίνει δύναμη στο Επιμελητήριο. Σας ζητώ από κοινού με τους 177 άξιους συναδέλφους που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΑΕΕΠ να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα, όποια κι αν είναι η επιλογή σας» είναι το προσωπικό μήνυμα που έδωσε ο Πλ. Μαρλαφέκας ενόψει της σημερινής τρίτης και τελευταίας ημέρας των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Αχαΐας. «Αν μας κάνετε την τιμή και επιλέξετε την παράταξή μας, να είστε σίγουροι ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις και στη νέα επιμελητηριακή θητεία» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της ΑΕΕΠ ζήτησε από τον επιχειρηματικό κόσμο που δεν έχει κάνει ακόμα την επιλογή του, να το κάνει με βασικά κριτήρια: τα πρόσωπα που μπορούν να διεκδικήσουν λύσεις για τα προβλήματα των μικρομεσαίων και τις προγραμματικές θέσεις κάθε συνδυασμού. Επανέλαβε ότι την τελευταία εξαετία παράχθηκε ένα έργο με αξία που θα πρέπει να συνεχιστεί και στην επόμενη περίοδο. Ένα έργο που αναγνωρίζεται έξω –και– από τα διοικητικά όρια της Αχαΐας, επιβεβαιώνοντας ότι οι δράσεις που ανέλαβε και υλοποίησε η διοίκηση ήταν εξωστρεφείς και φέρνουν προστιθέμενη αξία στην τοπική και περιφερειακή οικονομία. «Αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες και δημιουργήσαμε θεσμούς που προτείνονται πανελλαδικά σαν καλές πρακτικές» ανέφερε ο κ. Μαρλαφέκας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr