background img
banner
banner

Τον λόγο έχει (και πάλι) η Δικαιοσύνη…

ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ένας σύλλογος που δεν… λέει να ορθοποδήσει, άνθρωποι που αναλαμβάνουν με φιλοδοξίες, που ευαγγελίζονται την ενότητα, που αποσκοπούν στην κάθαρση, πολύ γρήγορα κατηγορούνται από «δικούς» τους για κακοδιαχείριση.

Λανθασμένοι χειρισμοί, προσωπικές φιλοδοξίες, ίντριγκες και κάθε νέο «σήριαλ» να καταλήγει στην Δικαιοσύνη. Τα παραπάνω συνθέτουν το σκηνικό των τελευταίων τριάμισι χρόνων στον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιάλειας, με τις αψιμαχίες, τις απειλές, τις ύβρεις και τις μηνύσεις να «ακυρώνουν» ό,τι καλό επιτεύχθηκε μέσα σε αυτό το διάστημα…

Δεν είναι δύο και τρεις. Στις 28 Μαρτίου του 2014 ο Σύλλογος άλλαξε εποχή, με τον Σπύρο Σπυρόπουλο να διαδέχεται τον επί σειρά ετών πρόεδρο Βαγγέλη Ευαγγελίου. Στις 11 Ιουνίου του 2015, η ανάδειξη της Μάρθας Σκούντζου στην προεδρία, προέκυψε από την εκλογική διαδικασία μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από την παραίτηση του προέδρου. Στις 13 Ιουνίου του 2016 εξελέγη πρόεδρος ο Φάνης Χριστοδουλόπουλος. Μετά την παραίτηση προέδρου, αντιπροέδρου, ταμία κι ενός μέλους, στις 9 Αυγούστου του 2016 ανέλαβε πρόεδρος ο Σωτήρης Μαμάσης. Έπειτα από νέες παραιτήσεις όμως, πραγματοποιούνται νέες εκλογές και στις 6 Φεβρουαρίου 2017 αναδεικνύεται πρόεδρος ο Λάμπης Παπαδόπουλος. Είναι επτά πρόεδροι, με το μέγα στοίχημα πλέον να μην είναι το πώς θα αντιμετωπίσει κανείς τα τεράστια προβλήματα του εμπορικού κόσμου, αλλά το πόσο θα καταφέρει να διατηρηθεί στην «ηλεκτρική» καρέκλα του προέδρου…

Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου το βράδυ τής Παρασκευής και την «καθαίρεση» του προέδρου Λάμπη Παπαδόπουλου, η μέχρι πρότινος γραμματέας Μαίρη Χρονοπούλου ανέλαβε την προεδρία τού Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Οι παλινωδίες, οι κλυδωνισμοί, η εσωστρέφεια των τελευταίων τριάμισι χρόνων, έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στον πολύπαθο Σύλλογο και μάλιστα σε ένα προεδρείο που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, που ήθελε να δείξει ως μία παρέα νέων ανθρώπων που επιθυμούν να ξαναφέρουν την ειρήνη και την δημιουργικότητα στον Σύλλογο. Και προσπάθησαν. Κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις για την εξυγίανση της λαϊκής αγοράς, διόδια, επαφές, συναντήσεις, ανάπλαση, έκφραση ανοιχτής στήριξης στις επιμελητηριακές εκλογές, εκπροσώπηση στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, «Black Friday» και κυρίως η «βαθιά ανάσα» με την διευθέτηση του θέματος με τα προγράμματα που διαχειρίζεται ο σύλλογος, είναι λίγες μόνο από τις ενέργειες του προεδρείου, με τον πρόεδρο όμως Λάμπη Παπαδόπουλο να χάνει την στήριξη της ομάδας του εδώ και περίπου ένα μήνα.

Το χρονικό της «καρατόμησης» Παπαδόπουλου

Από τότε ξεκίνησαν οι… ψίθυροι στην αγορά για την διαχείριση του Συλλόγου, προκαλώντας θλίψη και αγανάκτηση στους εμπόρους, αρκετοί από τους οποίους μάλιστα, έδωσαν το «παρών» στην συνεδρίαση της Παρασκευής και είχαν την… ατυχία να βιώσουν… τραγελαφικές καταστάσεις.. Ο Λάμπης Παπαδόπουλος «χάνει» τον έλεγχο της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης του συλλόγου, ενώ, όπως ο ίδιος αναφέρει, δεν ενημερώθηκε ποτέ για την επίσκεψη του προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Κροκίδη στο Αίγιο, περιμένοντάς τον στην Πάτρα, παρά το γεγονός ότι στην συνάντηση του Αιγίου που τον υποδέχθηκαν τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ήταν παρόντες ο δήμαρχος Θαν. Παναγόπουλος και ο επικεφαλής της ΠΑΕΚ Αρίστος Τηλιγάδης. Ο κ. Παπαδόπουλος κατηγόρησε ευθέως την κ. Χρονοπούλου για «βρόμικο» παιχνίδι εις βάρος του, παραλληλίζοντας την σημερινή κατάσταση με αυτή προηγούμενων διοικήσεων που ανάλογες κινήσεις οδήγησαν σε εκλογές και αλλαγή προσώπων. Κάπως έτσι, όλα προμήνυαν το τι θα ακολουθούσε…

Οι μηνύσεις

Ο μέχρι πρότινος ταμίας του συλλόγου Κώστας Μπρούμας, την περασμένη Δευτέρα πρωτοκόλλησε έκθεση στα γραφεία του συλλόγου μέσω της οποίας, κατηγορούσε τον Λάμπη Παπαδόπουλο για αντικαταστατικές διαδικασίες, αποφάσεις χωρίς την έγκριση των υπολοίπων μελών τού Δ.Σ., παρακράτηση του βιβλίου εσόδων – εξόδων, μη ενημέρωση των κωδικών του e-banking αλλά και χρήση δεύτερης σφραγίδας του συλλόγου. Προκειμένου να προφυλάξει την υπόληψή του, ο Λάμπης Παπαδόπουλος, προχώρησε στην κατάθεση μηνύσεων, κάνοντας λόγο για κακόβουλη και ανήθικη προσπάθεια υπονόμευσής του, λασπολογία και ανήθικο πόλεμο… Παράλληλα, έκανε λόγο για απουσία σφραγίδας και βιβλίων του συλλόγου από τα γραφεία για ένα εικοσαήμερο και εν συνεχεία για αλλοίωσή τους!

Συνεδρίαση σε κλίμα έντασης

Στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. οι κ. Χρονοπούλου, Παναγοπούλου, Μπρούμας, Ντερντές και Ζεντέφης, επικαλούμενοι κακοδιαχείριση ζήτησαν αναδιάρθρωση του προεδρείου, κάτι που πέτυχαν εντέλει τα ξημερώματα της Παρασκευής και ανέλαβαν την διοίκηση του συλλόγου. Έτσι από εκείνη την στιγμή, νέα πρόεδρος ανέλαβε η μέχρι πρότινος γραμματέας Μαίρη Χρονοπούλου, αντιπρόεδρος ο ταμίας Κώστας Μπρούμας, γραμματέας η αντιπρόεδρος Ντία Παναγοπούλου, ταμίας ο Δημήτρης Ντερντές μέχρι πρότινος μέλος του Συλλόγου, με τους υπόλοιπους να παραμένουν μέλη. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου έγινε με την παρουσία των μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής, κάτι που είχε ζητηθεί τόσο από τον πρόεδρο όσο και από τον ταμία.
Σε κλίμα έντασης με φωνές και αψιμαχίες, ο κ. Παπαδόπουλος κατηγορήθηκε για κατοχή δεύτερης σφραγίδας και μεταφορά χρηματικών ποσών (κατ’ επανάληψη) από το ταμείο του συλλόγου σε δικό του κοινό λογαριασμό με στενό συγγενικό του πρόσωπο. Σε ό,τι αφορά την δεύτερη σφραγίδα τόνισε πως δεν γνώριζε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σύννομο, ενώ όσον αφορά τις μεταφορές των χρημάτων, είπε: ΄΄Είχα βάλει από την τσέπη μου πολλές φορές χρήματα όταν ήταν άδεια τα ταμεία του συλλόγου και αργότερα σταδιακά τα πήρα πίσω΄΄.

Ο μέχρι πρότινος ταμίας Κώστας Μπρούμας, που όπως φάνηκε παρότι είχε την ευθύνη μέχρι τις 4 Νοεμβρίου δεν κρατούσε το ταμείο, είπε μεταξύ άλλων ότι όταν ανέλαβε δεν βρήκε βιβλία, τιμολόγια κ.λπ. ΄΄Ο πρόεδρος μου είπε ότι χειρίζεται ο ίδιος το ταμείο. Κατέθεσα αίτηση να τα επιστρέψει και τελικά μετά από πολλές πιέσεις τα παρέδωσε μετά από μήνες. Στον έλεγχο διαπίστωσα πολλές παρατυπίες και ότι υπάρχει έλλειμμα.

Η Ντία Παναγοπούλου, διάβασε έκθεση με τα κακώς κείμενα που βρήκε ο δικός τους έλεγχος, με τον Λάμπη Παπαδόπουλο να επιμένει ότι όλα θα τα βρει η Ελεγκτική Επιτροπή και πως κακώς οι πέντε ζήτησαν αναδιάρθρωση του προεδρείου, όταν εκκρεμούν μηνύσεις του ίδιου προς τα μέλη αυτά. Η Ελισσάβετ Μπομποτσιάρη και ο Μίλτος Καραφωτιάς από την μειοψηφία, ήταν επικριτικοί τόσο προς τον Λάμπη Παπαδόπουλο, όσο και για το υπόλοιπο προεδρείο που έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, κάτι που αναγνώρισε όμως μόνο ο Λάμπης Παπαδόπουλος.
Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος που βρέθηκε εκεί, έζησε το θέατρο του παραλόγου, αφού και η νέα διοίκηση που βγήκε από τις εκλογές του Ιανουαρίου δεν απέφυγε τα λάθη των προκατόχων της.

Μαίρη Χρονοπούλου: «Κατεβάσαμε έναν… κακό επιβάτη, το όχημα συνεχίζει»

Ερωτηθείσα από το “protionline.gr” για τα όσα συνέβησαν αλλά και την… επόμενη μέρα στον σύλλογο, η νέα πρόεδρος Μαίρη Χρονοπούλου, επισήμανε πως ΄΄ξεκινήσαμε μαζί με τον Λάμπη Παπαδόπουλο, τον εμπιστευτήκαμε όμως στην συνέχεια μας… άδειασε. Αυτό που έγινε αποδεικνύει ότι δεν συγκαλύπτεται κανένας και τίποτα. Αυτή την διαφάνεια είχαμε υποσχεθεί, με γνώμονα αυτή προχωρήσαμε. Ο λόγος μου είναι λόγος τιμής. Θα συνεχίσω το έργο μου από μία διαφορετική ακόμη πιο υπεύθυνη θέση, με στόχο την ανάταση της αγοράς. Θα κάνω ό,τι μπορώ όπως κάναμε και μέχρι τώρα, αλλά με μεγαλύτερη ευθύνη. Κατεβάσαμε έναν «κακό επιβάτη» αλλά το… όχημα του Εμπορικού Συλλόγου συνεχίζει…΄΄.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του Συλλόγου θα συνεχιστούν, αφού στην μακρά λίστα των γεγονότων που έχουν σημαδέψει τον φορέα, προστίθενται κι άλλα μέχρι η Ελεγκτική Επιτροπή να παραδώσει την έκθεσή της στην Δικαιοσύνη. Το κατά πόσο η κ. Χρονοπούλου θα βρει διέξοδο στα εσωτερικά αδιέξοδα του συλλόγου αλλά και εάν θα καταφέρει να σώσει τον σύλλογο από την απαξίωση, είναι κάτι που θα φανεί άμεσα…

Αναμένουν το πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής

Εν τω μεταξύ, χθες πρόεδρος και γεν. γραμματέας του Συλλόγου, Μαίρη Χρονοπούλου και Ντία Παναγοπούλου αντίστοιχα, εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Με ικανοποίηση ανακοινώνουμε στους συναδέλφους μας έμπορους ότι από χθες το μεσημέρι 1/12/2017 άρχισε τον έλεγχο η τριμελής ελεγκτική επιτροπή κατόπιν πρόσκλησης του πρόεδρου της, την 30/11/2017. Διενεργεί τον έλεγχο και αν μας ζητηθεί κάτι, το Δ.Σ είμαστε στην διάθεσή της για διευκρινίσεις. Είναι μια επώδυνη διαδικασία αλλά αναγκαία. Ελπίζουμε η ελεγκτική επιτροπή σύντομα να βγάλει το πόρισμα της, ώστε να χυθεί άπλετο φως σε ό,τι συμβαίνει το τελευταίο καιρό στο σύλλογο μας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες όχι μόνο συνδικαλιστικές αλλά και νομικές. ΔΕΝ κάνουμε πίσω, ΟΥΤΕ απειλούμεθα. Διαφυλάττουμε το κύρος του συλλόγου και ελπίζουμε με την βοήθεια των συναδέλφων μας έμπορων να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση΄΄.

Λάμπης Παπαδόπουλος: «Αντικαταστατική η αναδιάρθρωση στο προεδρείο»

Ο πρώην πρόεδρος, Λάμπης Παπαδόπουλος, θεωρεί ενορχηστρωμένη καλά, την όλη προσπάθεια συκοφάντησής του και «καρατόμησης» του.
Όπως δηλώνει στo “protionline.gr”, «Όσοι δεν ήθελαν έναν μαχητικό πρόεδρο, που πολλές φορές έβαλε το χέρι στην τσέπη όταν χρειάστηκε, κατάφεραν με αντικαταστατικές διαδικασίες να το πετύχουν. Τώρα το λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και θα συνεχίζω να παλεύω για τον Εμπορικό Σύλλογο μέχρι να δικαιωθώ»

Το σίγουρο είναι ότι τι πρώτο που πρέπει να καταλογίσει κανείς στον Παπαδόπουλο είναι αφέλεια αλλά και αμετροέπεια στις κινήσεις του. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος έβαλε το όνομά του στον μακρύ κατάλογο αυτών που προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την εσωστρέφεια, που έχει κυριαρχήσει στον Σύλλογο


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr