background img
banner
banner

Μία όμορφη γιορτή για τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών! | ΦΩΤΟ

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 225 ΠΑΙΔΙΑ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ…

Χαρούμενα παιδικά προσωπάκια γέμισε το πρωινό του Σαββάτου  16 Δεκεμβρίου το δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων». Ήταν η γιορτή του Νομικού Προσώπου του δήμου Αιγιαλείας «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία», για τα παιδιά των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, τα οποία πέρασαν όμορφες στιγμές παρακολουθώντας και συμμετέχοντας σε διαδραστική θεατρική παράσταση. Ήταν η πρώτη φορά που ο δήμος διοργάνωσε μία τέτοια γιορτή για τους πέντε Παιδικούς Σταθμούς, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα πιο ζωντανά και παραγωγικά κομμάτια της Κοινωνικής Προστασίας του δήμου.

Προτεραιότητα… στα παιδιά

Και αυτή η εκδήλωση, εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για τους Παιδικούς Σταθμούς από το Νομικό Πρόσωπο που δεν παύει να θέτει σε προτεραιότητα όλα όσα αφορούν τα παιδιά. Σε αυτό αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο οποίος τόνισε πως ΄΄αν και το Νομικό Πρόσωπο του δήμου μας έχει πάρα πολλές δραστηριότητες, το κομμάτι των παιδικών σταθμών είναι το πιο σημαντικό και δεν σας κρύβω ότι στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ειδικά πάνω στο κομμάτι αυτό, δεν υπάρχουν αντιπαλότητες και ενεργούν όλοι από κοινού για το καλό προπάντων των παιδιών, αλλά και όλων των εκπαιδευτικών΄΄.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην παρουσία του πρώην προέδρου του ΝΠΔΔ και νυν μέλους του Δ.Σ., Μιχάλη Κωνσταντίνου, στην εκδήλωση, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά. Ακόμη, παρόντες ήταν ο νυν αντιπρόεδρος και πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Καρανικόλας, στον οποίο ο δήμαρχος έκανε ειδική μνεία, ευχαριστώντας τον γιατί, όπως είπε, έχει επιφορτιστεί δύσκολο και υπεύθυνο ρόλο ως προς την λειτουργία των σταθμών. Να σημειωθεί πως ο πρόεδρος Χρήστος Σπηλιωτόπουλος δεν παρέστη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, όπως αναφέρθηκε.

Καθοριστικός ο ρόλος τους

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε ακόμη γνωστό πως καταβάλλεται μία μεγάλη προσπάθεια ώστε του χρόνου να λειτουργήσει ένας ακόμη παιδικός σταθμός, ο έκτος του δήμου, στην Συμπολιτεία, ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν κοντά στα σπίτια τους και να μην ταλαιπωρούνται και οι γονείς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, επισημαίνοντας και τα εξής: ΄΄Η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Πιστεύω ότι οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί έχουν να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ζωή και την πορεία μιας οικογένειας. Παρέχουν σημαντική βοήθεια στους γονείς, τους ελαφραίνουν από τα προβλήματα που έχουν, ενώ τα παιδιά κερδίζουν τόσα από τις δραστηριότητές τους σε αυτούς΄΄.

Επίσης, ο δήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτικούς των δημοτικών Παιδικών Σταθμών που, όπως είπε, πασχίζουν από το πρωί ως το απόγευμα και το βράδυ ώστε να λειτουργούν σωστά. Βεβαίως, παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι εκπαιδευτικοί των Παιδικών Σταθμών που με πολλή αγάπη υποδέχθηκαν τους λιλιπούτειους μαθητές τους, οι οποίοι βέβαια συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Κατά κοινή ομολογία, οι πέντε Παιδικοί Σταθμοί του δήμου (τέσσερις στο Αίγιο και ένας στην Ακράτα), αποτελούν ζωντανά κύτταρα δημιουργίας για τα παιδάκια του δήμου. Συνολικά 225 είναι τα παιδιά και στους πέντε Σταθμούς που εντός αυτών, περνούν ευχάριστα την ώρα τους, μαθαίνουν, δημιουργούν, κοινωνικοποιούνται, τρέφονται και προετοιμάζονται για την μετέπειτα σχολική ζωή τους.

Δώρα και κεράσματα!

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση, τα παιδάκια παρακολούθησαν το θεατρικό «Οι πόλεις μιας πόλης», ενώ στο τέλος του έλαβαν μέρος και αυτά με την βοήθεια των ηθοποιών. Τέλος, το ΝΠΔΔ είχε φροντίσει να έχει ένα δώρο για κάθε παιδί, κάνοντας τα όμορφα παιδικά προσωπάκια να λάμψουν ακόμη περισσότερο! Την ίδια στιγμή, στο φουαγιέ του θεάτρου, υπήρχαν νόστιμα κεράσματα και πορτοκαλάδα που δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο…


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr