background img
banner
banner

Με ισχυρό ταμείο ξεκινά ο νέος προϋπολογισμός

“ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ” ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ 43 ΕΚ. ΕΥΡΩ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Κατά πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αιγιαλείας για το οικονομικό έτος 2018, χωρίς εκπλήξεις, όπως είχε επισημάνει το “protionline.gr”.

Τον νέο προϋπολογισμό ψήφισαν οι 18 από τους 19 δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, έλειπε η Διαμάντω Βασιλακοπούλου και από την αντιπολίτευση δήλωσε «παρών» όλη η ομάδα του Στάθη Θεοδωρακόπουλου και ο Δημήτρης Μπούρδος από την Ελάσσονα μειοψηφία.

Καταψήφισε ο Χρήστος Λαϊνάς ενώ έλειπαν ο Κώστας Παπακωνσταντίνου και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος. «Ο νέος προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στις ανάγκες του δήμου» τόνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Περικλής Παπαγιαννακόπουλος και συνέχισε «Είναι μειωμένος από τον περσινό, λόγω της απόσχισης του κλάδου ύδρευσης αλλά και του 10% της μείωσης τελών για το 2018 και όχι λόγω εισπραξιμότητας».

Από την αντιπολίτευση ήταν ο Μιχάλης Κωνσταντίνου που μίλησε για το νέο προϋπολογισμό λέγοντας: «Δεν υπάρχει έκπληξη, θα περιμέναμε κάτι διαφορετικό. Είναι προϋπολογισμός, μόνο για να περάσει από το Παρατηρητήριο». Ο Δήμος Αιγιαλείας παρουσιάζει ταμειακό υπόλοιπο 4 εκ. ευρώ ενώ οι επισφαλείς απαιτήσεις του, παραμένουν σταθερές τα τρία τελευταία χρόνια στα 9 εκ. ευρώ εξασφαλίζοντας ένα καλό «μαξιλάρι» για το επόμενο διάστημα.

Από πλευράς δημοτικής αρχής παρέμβαση για τον νέο προϋπολογισμό έκανε ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και Κληροδοτημάτων , Δημήτρης Φιλιππάτος, που επισήμανε ότι δεν υπάρχει κονδύλι για τη διαχείριση της περιουσίας του δήμου και ζήτησε αυτό να γίνει με την πρώτη αναμόρφωση. Σε γενικές γραμμές η δημοτική αρχή πέρασε αναίμακτα τα 43 εκ. ευρώ περίπου του νέου προϋπολογισμού και συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο της. Ο νέος προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας θα πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έγκριση και θ’ αρχίσει να εκτελείται από τα μέσα Φεβρουαρίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr