background img
banner
banner

Τίμησαν τους προστάτες Αγίους

ΣΤΗΝ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ

Τους προστάτες Αγίους της γιόρτασε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η Πυροσβεστική και σύσσωμη η Τοπική Υπηρεσία βρέθηκε  στην Φανερωμένη για την Θεία δοξολογία.

Παρουσία του Πρωτοσύγκελου, Ιωακείμ Βενιανάκη, έγινε τρισάγιο για τους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω» με την υποδιοικήτρια κ. Ευφροσύνη Λαλιώτη, να διαβάζει διάγγελμα του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Μετά το πέρας της δοξολογίας ακολούθησε δεξίωση σε καφετέρια της παραλιακής ζώνης του Αιγίου, όπου ο διοικητής κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, υποδέχτηκε τους συναδέλφους του, μάχιμους και συνταξιούχους, καθώς και φίλους του Σώματος.

Το Δήμο Αιγιάλειας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Έργων, κ. Βάσω Ψυχράμη και την Δ.Κ. Αιγίου, το μέλος κ. Γιώτα Γκρέμου.

Εντωμεταξύ ο διοικητής και οι συνεργάτες του, προγραμματίζουν Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.  Εκεί ο Άγιος Βασίλης θα κάνει την εμφάνισή του, όχι με έλκηθρο, αλλά με το πυροσβεστικό όχημα και θα μοιράσει δώρα στα παιδιά των οικογενειών, των πυροσβεστών της Αιγιάλειας

Λίγα λόγια για τους προστάτες Αγίους

Άγιοι της Χριστιανικής Εκκλησίας, προερχόμενοι από την Παλαιά Διαθήκη. Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β’ τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.

Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.

Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr