background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε η αρδευτική γεώτρηση Σελινούντα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΔΕΞΑΜΕΝΗ 150 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΘΑ ΑΡΔΕΥΕΙ ΠΕΡΙΟΧΗ 800 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ!

Το βασικό τμήμα ενός πολύ σημαντικού έργου ολοκληρώθηκε στην Τοπική Κοινότητα Σελινούντα. Πρόκειται για την αρδευτική γεώτρηση μέσω της οποίας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρδεύεται ολόκληρη η τοπική κοινότητα, δίνοντας μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή και οικονομικό όφελος στους κατοίκους της.

Πρόκειται για ένα έργο που εδώ και χρόνια έχει κριθεί απαραίτητο, δεδομένου ότι μέσω αυτού θα αρδεύονται ακόμη και ξερικοί αγροί που μέχρι σήμερα είτε είναι ανεκμετάλλευτοι, είτε δεν έχουν μεγάλη απόδοση προϊόντων, αλλά και αγροικίες. Βέβαιο θεωρείται ότι το νερό που θα καταφθάνει εκεί από την γεώτρηση, θα δώσει μεγάλη ώθηση ώστε να καλλιεργηθούν και χέρσες εκτάσεις.

Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του πρώτου βασικού μέρους του έργου, που αφορά την γεώτρηση, εξέφρασε στo “protionline.gr” ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σελινούντα, Ανδρέας Παπαγεωργίου, ο οποίος εδώ και χρόνια καταβάλλει προσπάθειες γι’ αυτό, γνωρίζοντας την σπουδαιότητά του για την περιοχή του. Όπως αναφέρει, ΄΄εγκαταστάθηκε η δεξαμενή 150 κυβικών μέτρων που θα αρδεύει μία περιοχή περίπου 800 στρεμμάτων. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την κοινότητά μας. Το έργο είχε ξεκινήσει το 2012, η δε ανόρυξη της γεώτρησης έγινε πριν από δύο χρόνια. Το νερό βρέθηκε, έγινε δοκιμαστική άντληση και τώρα ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εγκατάσταση της δεξαμενής΄΄.
Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα για να ολοκληρωθεί το έργο, ο πρόεδρος της Κοινότητας αναφέρει πως υπολείπεται η τοποθέτηση του αντλητικού συγκροτήματος, η ηλεκτροδότηση και η εγκατάσταση των αγωγών μεταφοράς του νερού στα αγροκτήματα. Να σημειωθεί πως το έργο εκτελείται από τον δήμο Αιγιαλείας απ’ όπου θα χρηματοδοτηθούν και οι εργασίες που υπολείπονται. ΄΄Για το έργο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, την αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, τους υπηρεσιακούς παράγοντες Χριστίνα Δαφνοπούλου και Κώστα Διαμαντόπουλο΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παπαγεωργίου.

Πριν τις γιορτές θα ξεκινήσει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης

Εν τω μεταξύ, στον Σελινούντα βρίσκονται εν αναμονή ενός ακόμη πολύ σημαντικού έργου για την κοινότητα. Πρόκειται για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης που αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέα δεδομένα στον τομέα της ύδρευσης. Ως γνωστόν, το έργο που αφορά τέσσερα πυρόπληκτα χωριά, περιλαμβάνει αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης και των αμιαντοτσιμεντοσωλήνων από HDPE, στις Τοπικές Κοινότητες Κουνινάς και Σελινούντα και των οικισμών Αχλαδιά και Κάτω Πτέρης της Τοπικής Κοινότητας Πτέρης και κατασκευάζεται από την κοινοπραξία ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ – ΙΘΑΚΗ ΑΤΕ. Επίσης, ο προϋπολογισμός του ανέχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ και έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Μολυβιάτη που είχε ενεργοποιηθεί μετά τις πυρκαγιές του 2007. Έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση και εγκατάσταση νέου δικτύου στην Κουνινά, ολοκληρώνεται και η Κάτω Πτέρη (Σέλισσα) και άμεσα (πριν τις γιορτές) τα συνεργεία θα μεταφερθούν και στον Σελινούντα και τέλος στον Αχλαδιά.

Η ταχεία εξέλιξη των εργασιών έρχεται να ικανοποιήσει τους κατοίκους, δεδομένου ότι το έργο πέρασε από πολλά στάδια και καθυστέρησε σημαντικά για να ξεκινήσει εξαιτίας γραφειοκρατικών και άλλων «εμποδίων» που προς στιγμής έθεσαν εν αμφιβόλω την πραγματοποίησή του. Το μόνο βέβαιο ήταν ότι το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης έπρεπε να αντικατασταθεί με ένα νέο σύγχρονο δίκτυο που θα παρέχει ποιότητα στην ύδρευση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr