background img
banner
banner

Αναζητούν δημιουργικό διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού…

ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

Με μεγάλο ενδιαφέρον και παρουσία και Αιγιαλέων επιχειρηματιών, πραγματοποιήθηκε χθες 10 Ιανουαρίου το απόγευμα στο Επιμελητήριο Αχαΐας στην Πάτρα, η εκδήλωση για την παρουσίαση προγραμμάτων με στόχο των εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, η στήριξη της οποίας άλλωστε, αποτελεί προτεραιότητα της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα «Επιχειρούμε Έξω» που υλοποιείται από την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε η τελετή παραλαβής παράδοσης στην νέα διοίκηση του φορέα, σε όμορφο κλίμα. Ακολούθως, η πρώτη εκδήλωση που διοργάνωσε η νέα διοίκηση είχε να κάνει με την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό εκεί όπου παρουσιάστηκαν προγράμματα για τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και καλές πρακτικές συμμετοχής σε αυτές. ΄΄Η εκδήλωση κέντρισε το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι αναζητούν δημιουργικό διέξοδο στις αγορές του εξωτερικού΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα «Επιχειρούμε έξω» που παρουσιάστηκε, στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν μεταποιητικές επιχειρήσεις που κάνουν εξαγωγές, οι οποίες αντιστοιχούν στο 2% του κύκλου εργασιών τους.

΄΄ Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις. Στόχος είναι η ενίσχυση της προβολής τους στο εξωτερικό με την επιδότηση της συμμετοχής τους σε εκθέσεις σε ποσοστό 50% και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων στους τομείς της αγροδιατροφής, της βιομηχανίας τροφίμων, της ενέργειας, τους περιβάλλοντος, της υγείας, των φαρμάκων, των υλικών κατασκευής, των τεχνολογιών, της πληροφορικής, της επικοινωνίας, του πολιτισμού και πολλών άλλων. Το «Επιχειρούμε Έξω» παρέχει σημαντική πρακτική βοήθεια σε επιχειρήσεις υποστηρίζοντας την παρουσία τους σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού με μειωμένο κόστος, την οποία αξίζει να αξιοποιήσουν εξωστρεφείς εταιρείες, προκειμένου να προωθηθούν στις διεθνείς αγορές ή να ενισχύσουν τη θέση και τα μερίδιά τους.΄΄, ανέφερε ακόμη ο Αιγιώτης αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ανοίγει στις 18 Ιανουαρίου και η αίτηση θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr.

Η συμβολή του Επιμελητηρίου στην εξωστρέφεια

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκτός από την παρουσίαση του προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω» που έκανε ο Λουκάς Σπηλιόπουλος, η Νόρα Νικολοπούλου, μίλησε για τη συμβολή του Επιμελητηρίου Αχαΐας στην εξωστρέφεια των Αχαϊκών Επιχειρήσεων, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημητρίου από την Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Αχαΐας (τμήμα ACHAIA VALUES), ανέλυσε τις εξαγωγές και τις καλές πρακτικές συμμετοχής σε Διεθνείς Εκθέσεις. Επίσης, ο Ιδομενέας Αγγελάκης ENTERPRISE GREECE, παρουσίασε το Εκθεσιακό Πρόγραμμα του 2018.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr