background img
banner
banner

Δημοπράτηση έργων ζωτικής σημασίας σε όλο τον δήμο

ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Η εκτέλεση έργων που σκοπό έχουν την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τόσο στην έδρα του δήμου όσο και στις δημοτικές ενότητες, αποτελεί προτεραιότητα για τον δήμο Αιγιαλείας και για την αντιδημαρχία τεχνικών έργων. Έμφαση πρόκειται να δοθεί και στους κοινόχρηστους χώρους με τις παιδικές χαρές να διεκδικούν πλέον την… μερίδα του λέοντος.

Με την εκπνοή του 2017 αλλά και με την είσοδο στο νέο έτους, προκηρύχθηκαν ήδη μικρά τεχνικά έργα και έργα οδοποιίας, για τις Δημοτικές Ενότητες Αιγίου, Αιγείρας, Ακράτας, Διακοπτού, Συμπολιτείας και Ερινεού, τα οποία θα εκτελεστούν εντός του έτους. Ειδικότερα, το έργο κατασκευής μικρών τεχνικών έργων Δ.Ε. Αιγίου έχει προϋπολογισμό 110.000 ευρώ, το αντίστοιχο έργο στην Δ.Ε. Αιγείρας 99.997 ευρώ, της Ακράτας 49.999 ευρώ, της Συμπολιτείας προϋπολογισμό 45.000 ευρώ, του Ερινεού 35.000 ευρώ και του Διακοπτού προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και χρηματοδοτούνται από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Ομοίως, και τα έργα οδοποιίας που έχουν προκηρυχθεί για την Δ.Ε. Αιγίου 800.000 ευρώ, Ακράτας 61.690 ευρώ, Αιγείρας 71.597 ευρώ, Διακοπτού 64.199, Συμπολιτείας 70.000 ευρώ και Ερινεού 70.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε Protionline.gr  ερωτηθείσα σχετικά η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄πρόκειται για μικρά αλλά ουσιαστικά τεχνικά έργα καθώς και για ασφαλτοστρώσεις δρόμων, που προκηρύσσονται με σκοπό να εκτελεστούν για την βελτίωση των συνθηκών σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου, με βάση την καταγραφή των αναγκών που έχει γίνει΄΄.

Θα αναζητηθεί χρηματοδότηση για το έργο της ανάπλασης

Σε ό,τι αφορά το Αίγιο πάντως, η αντιδημαρχία Έργων καλείται μέσα στο έτος να «τρέξει» το έργο της ανάπλασης του κέντρου της πόλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη της ανάπλασης ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα, ωστόσο για να μπει ο δήμος στην διαδικασία λήψης αποφάσεων θα πρέπει να έχει εξευρεθεί η πηγή χρηματοδότησης του μεγαλόπνοοου έργου.

Εγκρίθηκε η μελέτη για την παιδική χαρά δίπλα στο Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Την ίδια στιγμή, το 2018 θα δοθεί βαρύτητα στην διαμόρφωση παιδικών χαρών, με την ίδια την αντιδήμαρχο να έχει ζητήσει καταγραφή και να εκφράζει την βούληση δημιουργίας νέων χώρων για παιδιά. Η πρώτη, που δρομολογείται ήδη, είναι η διαμόρφωση χώρου παιδικής χαράς στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως κοντά στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. Αιγίου, η οποία, όπως ανέφερε η κ. Ψυχράμη, κατά ένα μεγάλο μέρος θα χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ωστόσο χρειάζεται και η συμβολή του δήμου Αιγιαλείας, ενώ χρήματα θα αντληθούν και από το «Πράσινο Ταμείο».

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του έτους ενέκρινε την αναγκαιότητα µελέτης, προϋπολογισµού και τρόπου εκτέλεσης του έργου, με το σκεπτικό της αξιοποίησης στο έπακρο του διαθέσιμου χώρου, ώστε να αποτελέσει έναν παιχνιδότοπο ψυχαγωγίας και µάθησης, ικανό να προσελκύσει όλα τα παιδιά της πόλης, ανεξαρτήτως φύλου, ικανοτήτων και δεξιοτήτων. Το έργο είναι προϋπολογισµού 58.870,97 € µε απαιτούµενη πίστωση 73.000 € (λόγω Φ.Π.Α.24% 14.129,03 €) και θα εκτελεστεί µε ανοιχτό διαγωνισµό από τον δήµο Αιγιαλείας ενώ θα χρηµατοδοτηθεί από δηµοτικούς πόρους  με 45.000 ευρώ και από το Πράσινο Ταµείο με 25.000 ευρώ.

Προσπάθεια και για άλλες τρεις παιδικές χαρές

΄΄Έχουμε στην διάθεσή μας μελέτες και για την δημιουργία κι άλλων παιδικών χαρών και θα προσπαθήσουμε μέσα στο 2018 να δρομολογήσουμε άλλες τρεις και με δικά μας μέσα και μέσω του επόμενου κύκλου του «Πράσινου Ταμείου», τον Απρίλιο΄΄, σημείωσε ακόμη η κ. Ψυχράμη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr