background img
banner
banner

Εκδηλώσεις για κοπή πίτας το τριήμερο

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Κορυφώνονται αύριο αλλά και το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις συλλόγων και φορέων για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η… ατζέντα του τριημέρου περιλαμβάνει γιορτές και εκδηλώσεις που συνοδεύονται είτε με κεράσματα, είτε με φαγητό και χορό! Επίσης, σύνηθες είναι φέτος σύλλογοι από μία περιοχή να συνεργάζονται για κοινή κοπή πίτας.

Στην Ακράτα…

Κάτι ανάλογο θα συμβεί το Σάββατο στην Ακράτα. Η Κοινότητα Ακράτας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αναγέννησις», η Φιλαρμονική Ακράτας, το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ο Καλός Σαμαρείτης», ο Σύλλογος Αιμοδοτών «Ο Δεσμός», ο Αθλητικός Όμιλος Ακράτας, ο Σύνδεσμος «Ο Χελμός», το Ίδρυμα «Αρχιεπισκόπου Βαρθολομαίου Γεωργιάδη», ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος, ο Κυνηγετικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Φίλων των Ίππων «Πήγασος», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ακράτας και ο ΤΟΕΒ «Κούρκαφας», πραγματοποιούν κοινή εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Ιδρύματος «Χατζιδάκις-Γκάτσος» (παλαιό κτίριο «Αναγέννησις»).

Οι ανταλλαγές ευχών με φίλους και μέλη των συλλόγων θα διανθιστούν μουσικά με μελωδίες από την χορωδία και την μπάντα της Φιλαρμονικής Ακράτας.

Κοπή πίτας από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δ. Αιγιαλείας

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του πρόκειται να κόψει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Δήμου Αιγιαλείας, αύριο Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην ταβέρνα – ψησταριά «Το Σπτικό», στην Γέφυρα Τσαγρή.

΄΄Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας όπου θα καλοσωρίσουμε τον καινούριο χρόνο με ζωντανή μουσική, πλούσιο φαγητό και ποτό, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 8.30μ.μ. στην ταβέρνα – ψησταριά «Το Σπιτικό» στη Γέφυρα Τσαγρή Αιγίου΄΄, αναφέρεται στην πρόσκληση του Συλλόγου. 

Εκδήλωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνών «Δήμητρα» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, αύριο Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μαργαρίτα». Η τιμή της πρόσκλησης είναι 15 ευρώ και στην τιμή περιλαμβάνεται πλήρες φαγητό, κρασί και αναψυκτικά. Τηλ. για κρατήσεις: 6982531812 Νίκος Ξυλιάς, 6979491875 Γιώτα Παπαχριστοπούλου, 6978292466 Θοδωρής Σκούντζος.

Κοπή πίτας και παρουσίαση ημερολογίου

Ο Σύλλογος Φίλων Οδοντωτού μας προσκαλεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο «Καφέ Σταθμός» (Σ.Σ. Διακοπτού), στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2018. Επίσης θα θυμηθούμε στιγμές από τη δεκάχρονη δραστηριότητα του Σ.Φ.Ο.

Πίτα με παραδοσιακό γλέντι!

Tο Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας, ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ότι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και ώρα 9:00μ.μ., στην αίθουσα «Μαργαρίτα» του Ξενοδοχείου «Τέλης» στο Αίγιο, θα πραγματοποιηθεί η κοπή πίτας για το νέο έτος 2018, όπου θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι, με τη συμμετοχή της παραδοσιακής ορχήστρας του σπουδαίου Ηπειρώτη κλαρινίστα Σπύρου Δερδάκη και ερμηνευτή τον Βαγγέλη Νούση. Για πληροφορίες, προσκλήσεις και κρατήσεις θέσεων, απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ. και στα τηλ. 697260104, 6974457800 και 6972401053.

Η πίτα του Χορευτικού στον «Απόλλωνα»

Η πρώτη από τις δύο εκδηλώσεις του για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων», θα πραγματοποιηθεί για τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, στις 10.45 το πρωί και η δεύτερη την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα. Μάλιστα, αυτή την Κυριακή πρόκειται να τιμηθούν οι χορευτές και χορεύτριες του Ομίλου που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Κοπή πίτας και έναρξη επετειακών εκδηλώσεων

Εκδήλωση για την κοπής Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συστήματος και έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση των Ναυτοπροσκόπων στο Αίγιο το 1918, πραγματοποιεί το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Παπαδοπούλειο Ενοριακό Κέντρο Ταξιαρχών, έναντι Ιερού Ναού στην Οδό Ταξιαρχών, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και ώρα 6.30 το απόγευμα.

Εκδήλωση και κοπή πίτας από το «Καλλίπολις»

Εκδήλωση με θέμα «Κι αν σου μιλώ με παραμύθια» πραγματοποιεί μεθαύριο Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις». Ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων για παιδιά και έφηβους και πρεσβευτής Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, θα αναφερθεί στην αξία και τη συμβολή των παραμυθιών στο μεγάλωμα των παιδιών.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι παραμυθιού για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με τις ομάδες εθελοντών του Κέντρου Πρόληψης ΑΝΑΒΑΘΜΟΣ Βραχναιίκων-Παραλίας Πατρών και ΔΙΕΞΟΔΟΣ Αιγίου.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης επί της Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 35 (1ος όροφος), θα ολοκληρωθεί με την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας. Πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και δηλώσεις συμμετοχών των παιδιών στο βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2610226948 και 2610623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και το https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr