background img
banner
banner

Εποικοδομητική συνεργασία με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Οι προωθούμενες αλλαγές στην Εκπαίδευση αλλά και θέματα που αφορούν σχολεία της περιοχής, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στην χθεσινή εποικοδομητική συνεργασία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελου Πασσά με τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων τής Αιγιάλειας. Παράλληλα, ο κ. Πασσάς είχε συνάντηση και με το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου συζήτησαν πολλά και σοβαρά θέματα.

Οι συναντήσεις έγιναν στον χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Μάλιστα, της συνάντησης των διευθυντών με τον κ. Πασσά, προηγήθηκε για περίπου μία ώρα η συνεργασία τους με τους σχολικούς συμβούλους Βασιλική Φελούκα και Φάνη Βαλμά. Μιλώντας στους διευθυντές, ο κ. Πασσάς έδωσε με αυστηρότητα κατευθυντήριες γραμμές. Συζήτηση έγινε για διάφορα διευθυντικά θέματα καθώς και για τις άδειες που δίνουν οι διευθυντές προς εκπαιδευτικούς. Από διευθυντές τέθηκε το θέμα του τριαντάωρου που πέρασε από την Βουλή, με τον διευθυντή εκπαίδευσης να κάνει γνωστό ότι και ο ίδιος αναμένει σχετικές διευκρινήσεις.

Συστάσεις προς τους διευθυντές

Ο κ. Πασσάς συνέστησε στους διευθυντές να βλέπουν τους εαυτούς τους ως διεκπεραιωτές ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν θα δείξει ανοχή σε περίπτωση που διαπιστώνει πλαδαρότητα. Όπως τους είπε, ο διευθυντής πρέπει να είναι διαλλακτικός αλλά όχι να παραβλέπει καταστάσεις. Τους κάλεσε δε όλοι μαζί να ισχυροποιήσουν το σχολείο, τονίζοντας πως ο διευθυντής πρέπει να διακατέχεται από συλλογικότητα και προσκόλληση στην κείμενη νομοθεσία.

Συζήτηση έγινε ακόμη για την αύξηση αρμοδιοτήτων των Συλλόγων Διδασκόντων αλλά και για τους σχολικούς συμβούλους που, όπως τονίστηκε, ο ρόλος τους πρέπει να γίνει πιο εκπαιδευτικός και πιο επικοινωνιακός ώστε να μην μένουν στα γραφεία τους αλλά να βρίσκονται περισσότερο στα σχολεία αρμοδιότητάς τους. Μάλιστα, τονίστηκε πως θα μπορούσαν να προσληφθούν υπάλληλοι για τις εργασίες των γραφείων των σχολικών συμβούλων.

Διαφωνία για την αργία της 26ης Ιανουαρίου σε σχολεία εκτός Αιγίου

Ο κ. Πασσάς έκανε γνωστή την απόφασή του να μην ισχύσει η τοπική αργία της 26ης Ιανουαρίου για τα σχολεία εκτός Αιγίου. Συγκεκριμένα, είπε πως πρέπει να ισχύσει από το 1ο ως το 10ο Δημοτικό Σχολείο και όχι για τα υπόλοιπα, με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πάντως, να του ζητά να το επανεξετάσει, διότι δεν μπορεί π.χ. να είναι αργία για τα Δημοτικά Σχολεία του Αιγίου και όχι για το Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, εκεί όπου έγινε, όπως προκύπτει από την ιστορική έρευνα, μία εκ των συναντήσεων για την Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας. Σε ό,τι αφορά την αργία της 30ής Ιανουαρίου, στην χθεσινή συνάντηση τονίστηκε ότι δεν είναι υποχρεωτικός ο εκκλησιασμός και πως ό,τι είναι να γίνει στο πλαίσιο της γιορτής των Τριών Ιεραρχών θα πρέπει να γίνει την προηγούμενη μέρα.

Ικανοποίηση για τα σχολικά γεύματα

Ο κ. Πασσάς εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με το πώς «κυλά» στην περιοχή το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. Σημειώνεται ότι από χθες ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο εκεί όπου την προηγούμενη εβδομάδα τα γεύματα είχαν επιστραφεί καθώς δεν κρίθηκαν κατάλληλα από τον διευθυντή. Εύστοχη ήταν η πρόταση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να εφαρμοστεί το πρόγραμμα και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου που έχει στις τάξεις του 28 παιδιά. Προτάθηκε ακόμη, να ενταχθούν στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων το 8ο Δημοτικό Σχολείο, το Δ.Σ. Σελινούντα και το Δ.Σ. στον Μεγανίτη.

Αναπροσαρμογή των ορίων και το κτιριακό του Νηπιαγωγείου Διακοπτού

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών τέθηκε ακόμη στον διευθυντή Εκπαίδευσης, το θέμα της αναπροσαρμογής των ορίων Νηπιαγωγείων και συγκεκριμένα για Καμάρες, Σελιανίτικα, Άβυθο, Ροδοδάφνη, κέντρο Αιγίου και 11ο, ενώ του ζητήθηκε να υπάρχει αντιπροσώπευση και της Αιγιάλεια στην επιτροπή που έχει αρμοδιότητα τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Επιπλέον, συζήτηση έγινε για την αναγκαιότητα λειτουργίας του Νηπιαγωγείου Διακοπτού σε άλλο κτίριο, με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου να εκφράζουν φόβους μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα, δεδομένου ότι ελλείψει χώρων, για να προαυλιστούν τα παιδάκια του Νηπιαγωγείου αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε άλλο προαύλιο περνώντας τον δρόμο… Μάλιστα, από πλευράς Συλλόγου τονίστηκε πως η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιλυθεί το ζήτημα…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr