background img
banner
banner

Η 13η Φεβρουαρίου πλησιάζει !

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΕΙΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ 

Μπορεί η δημοτική αρχή να κινείται προς την κατεύθυνση της λύσης με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε σχέση με το ΧΥΤΑ της Αιγείρας, ωστόσο η Επιτροπή Δημοτών Αν. Αιγιάλειας δεν επαναπαύεται από όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Έτσι την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου προχωρά σε λαϊκή συνέλευση για να παρθούν αποφάσεις για τη στάση που θα κρατήσει.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής : ” Συμπολίτη – συμπολίτισσα της Ανατολικής Αιγιάλειας.   Πριν λίγο καιρό βρεθήκαμε στους δρόμους , κάναμε κινητοποιήσεις, με μοναδικό μας στόχο το κλείσιμο του υπερκορεσμένου και επικίνδυνου ΧΥΤΑ Αιγείρας. Μέσα απ’ αυτές τις κινητοποιήσεις αναδείξαμε το μέγεθος του προβλήματος. Συνεχίζουν βέβαια να στιβάζονται τα σκουπίδια όλου του Δήμου χωρίς καν να τους απασχολεί η υγεία των κατοίκων και η επικινδυνότητα που επισύρει η ανεύθυνη στάση τους.

Όμως τόσο η Δημοτική αρχή όσο και η Περιφέρεια, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι δεν θα είναι πλέον εύκολη η εφαρμογή των σχεδίων τους στο θέμα του ΧΥΤΑ.   Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία πολλών δημοτών ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου θα φέρει το θέμα σε τακτικό Συμβούλιο έχοντας να παρουσιάσει λύσεις .  Δείχνοντας για μια ακόμα φορά την έλλειψη δημοκρατικής πρακτικής , διοργανώνει «μυστικούς δείπνους» σε ταβέρνες της περιοχής μας  όπου διακηρύσσει ότι είναι θέμα ημερών να πάρει άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Αγνοεί επιδεικτικά την ΕΠΙΤΡΟΠΗ λέγοντας ότι δεν έχει θεσμικό ρόλο και κωφεύει στα γραπτά μας αιτήματα για ενημέρωση. Δυστυχώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης της Αν. Αιγιάλειας δεν μπόρεσαν να αρθούν πάνω από προσωπικά μικροσυμφέροντα.

Ο καιρός περνάει . Η καταληκτική ημερομηνία της «παράτασης» που με την ανοχή της πολιτείας και την έγκριση της Περιφέρειας  πέτυχε ο Δήμαρχος , φτάνει στο τέλος της. Η 13η Φεβρουαρίου πλησιάζει . Η περιφέρεια που επισκεφτήκαμε, προσπαθώντας να αποσείσει τις δικές της ευθύνες,  διαμηνύει ότι άλλη «παράταση» δεν θα ξαναδοθεί. Έχει επιβάλλει νέο χρηματικό πρόστιμο στον Δήμο – το οποίο καλούμαστε οι δημότες να πληρώσουμε –  για την αισχρή κατάσταση που επικρατεί στον χώρο του ΧΥΤΑ. Με νέες μελέτες μιλάει για δήθεν εργασίας αναβάθμισης, για διαχείριση βιοαερίου κ.λ.π. Οι γνωστές προχειροδουλειές,  μήπως και πάρει άδεια λειτουργίας. Δεν τους εμπιστευόμαστε.

Το δικηγορικό γραφείο που του αναθέσαμε την υπόθεσή μας – εκτός από διαβήματα ερωτήσεις στο Δήμο και στην Περιφέρεια – συγκεντρώνει στοιχεία για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων.

Συμπολίτες , το θέμα του ΧΥΤΑ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απέναντί μας έχουμε εκτός από μια ανίκανη Δημοτική αρχή και μεγάλα συμφέροντα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί αν εμείς οι ίδιοι δεν το πάρουμε πάνω μας, αν δεν μας βρει η 13η Φεβρουαρίου στους δρόμους . Πρέπει να καταλάβουμε ότι η 13η Φεβρουαρίου είναι αρχή νέων και μεγαλύτερων κινητοποιήσεων. Μόνο αν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, μόνο τότε θα πετύχουμε το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Αιγείρας.

Σας καλούμε όλους να είστε παρόντες στη μαζική συνέλευση που θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 μ.μ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο, για να ενημερωθούμε και να αποφασίσουμε τις παραπέρα ενέργειές μας. Οι καιροί δεν περιμένουν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΑΝ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΌ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ”

 

 

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr