background img
banner
banner

Με μεγάλη συμμετοχή η πίτα του Κέντρου Πρόληψης

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ»

Με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή ενηλίκων αλλά και παιδιών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου η εκδήλωση «Κι αν σου μιλώ με παραμύθια…» και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις. Στην έναρξη η Επιστημονικά Υπεύθυνη. Γιάννα Ζορμπά αναφέρθηκε στην συμπλήρωση των είκοσι χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης στο Νομό, μια εικοσαετία συνεχούς παρουσίας και δράσης στην πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας.
Αποτιμώντας όλη αυτή η διαδρομή επισημάνθηκε ότι αυτό που κυρίως μένει είναι οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί στην κοινότητα. Σχέσεις που βασίζονται στην εμπιστοσύνη, στο σεβασμό, στην αποδοχή, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για συνεργασία και ανεύρεση κοινού τόπου δράσης στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων και τη βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Απόδειξη αυτού, το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια παρά τις όποιες αλλαγές σε πρόσωπα τόσο στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και σε φορείς της σχολικής και ευρύτερης κοινότητας έχουν διατηρηθεί σχέσεις συνεργασίας με συνέχεια μέσα στα χρόνια.
Ο προσκεκλημένος ομιλητής και συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και έφηβους Β. Ηλιόπουλος απευθύνθηκε αρχικά στους ενήλικες και εστίασε στην αξία της ανάγνωσης παραμυθιών για τα ίδια τα παιδιά αλλά και την σχέση που αναπτύσσουν με τους σημαντικούς ενήλικες στη ζωή τους. Παράλληλα τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού του κ. Ηλιόπουλου τον «Τριγωνοψαρούλη». Στην συνέχεια μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν ενεργά στην συνέχεια της ιστορίας με την καθοδήγηση του συγγραφέα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της πίτας από τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Γ. Μπαράκο, τον Γραμματέα Α. Σαμοθρακίτη, τον Αντιπρόεδρο Θ.Τουλγαρίδη και την Μ. Μαργαρίτη.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr