background img
banner
banner

Παιδικό Καρναβάλι, νυχτερινή παρέλαση, πάρτυ και κάψιμο του καρνάβαλου!

ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Περισσότερες αλλά και… για περισσότερους (αν όχι για όλους) θα είναι οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα συνδιοργανώσουν, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Αίγιο, Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας. Φέτος, οι εκδηλώσεις αφορούν όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους. Δεν επικεντρώνονται μόνο σε μία ημέρα αλλά σε δύο σαββατοκύριακα και δεν θα λάβουν χώρα μόνο στο κέντρο του Αιγίου αλλά και στην παραλία και όπου αλλού «χτυπά η καρδιά» της αποκριάς!

Η περσινή επιτυχημένη επιστροφή του Παιδικού Καρναβαλιού Αιγιάλειας, υπό την διοργάνωση των δύο προαναφερθέντων φορέων, η τεράστια επιτυχία που σημείωσε και η διαπίστωση ότι μαζί μπορούν να επιτύχουν πολύ σημαντικά για την περιοχή, πράγματα, ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά, με τους διοργανωτές φέτος να έχουν ξεκινήσει από πολύ νωρίς την προετοιμασία, προγραμματίζοντας ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων και όχι μόνο αυτή καθαυτή την καρναβαλική παρέλαση των παιδιών των σχολείων τής Αιγιάλειας.

Έτσι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα 15 Ιανουαρίου , κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο restaurant «Refrain» στα Υψηλά Αλώνια, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μένιος Κουτρόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Αναψυχής Στράτος Βαρδάκης, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, είναι οι εξής: Το πρωί της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί το Παιδικό Καρναβάλι Αιγιάλειας, με την συμμετοχή φέτος μεγαλύτερου αριθμού γκρουπ, με περισσότερα άρματα και πολύ κέφι. Η πομπή των καρναβαλιστών των σχολείων της Αιγιάλειας, που θα συνοδεύονται από όσους γονείς το επιθυμούν, αλλά και όλων όσων θέλουν να δημιουργήσουν γκρουπ και να λάβουν μέρος, θα ξεκινήσει και φέτος από την πλατεία Αγ. Λαύρας και θα καταλήξει χορεύοντας στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων. Αξίζει δε να σημειωθεί, όπως έκανε γνωστό ο κ. Κουτρόπουλος, ότι ΄΄πέρυσι είχαν λάβει μέρος 21 γκρουπ με περίπου 2.000 συμμετοχές, ενώ φέτος αναμένεται να γκρουπ να ξεπεράσουν τα 30 και οι καρναβαλιστές τους 3.000, δεδομένου ότι, όπως ανέφερε, μέχρι στιγμής υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και έχουν δηλώσει συμμετοχή και σχολεία που πέρυσι δεν συμμετείχαν΄΄.

Το αμέσως επόμενο Σάββατο και συγκεκριμένα στις 17 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί νυχτερινή παρέλαση που θα καλύπτει μία μεγάλη διαδρομή, από τα Υψηλά Αλώνια, ως την Κορίνθου και από την πλατεία Αγ. Λαύρας ως την παραλία Αιγίου. Άρματα, με ηχείο, dj και πολύ δυνατή κεφάτη μουσική, θα… παρασύρουν στο πέρασμά τους μασκαράδες και μη, να ακολουθήσουν χορεύοντας όσο αντέξουν…

Επίσης, την επομένη, Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, διοργανώνεται ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτυ στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, όπου μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων και μπάντες μαθητών θα δώσουν το «στίγμα» της γιορτής παίζοντας μουσική για να διασκεδάσουν τον κόσμο και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Στις 8.30 το βράδυ, το πάρτυ θα διακοπεί για λίγο και όλοι θα παρακολουθήσουν από ψηλά την καύση του βασιλιά καρνάβαλου που θα βρίσκεται στον φάρο, στο λιμάνι του Αιγίου, θέαμα που αναμένεται να είναι εντυπωσιακό, τόσο γι’ αυτούς που θα το παρακολουθούν από τα Υψηλά Αλώνια όσο και για όσους βρίσκονται στην παραλία.

Κάλεσμα από τους διοργανωτές για στήριξη των εκδηλώσεων

΄΄Μετά την περσινή πολύ καλή συνεργασία που είχαμε με την Ένωση Συλλόγων Γονέων που αναβιώσαμε με μεγάλη επιτυχία το Παιδικό Καρναβάλι, φέτος, με την ίδια αγάπη και ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, αποφασίσαμε όχι μόνο να επαναλάβουμε το καρναβάλι, αλλά και να διευρύνουμε τις εκδηλώσεις για να δώσουμε ζωή στην πόλη. Τα πράγματα έχουν αλλάξει για όλους και δεν είναι όπως παλιά. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα να πάει στην Πάτρα ή σε άλλες πόλεις με καρναβαλικές εκδηλώσεις. Θελήσαμε έτσι να δώσουμε την δυνατότητα σε όλους να περάσουν καλά στην πόλη μας και με τις εκδηλώσεις προσπαθούμε να δώσουμε κίνητρο στον κόσμο να βγει από τα σπίτια, έτσι ώστε, μόλις τελειώνουν οι εκδηλώσεις να επισκέπτεται τα καταστήματα της πόλης για φαγητό ή ποτό΄΄, επισήμανε ο κ. Βαρδάκης, αναφερόμενος και στην προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε οι εκδηλώσεις να «μοιραστούν» και στην πάνω και στην κάτω πόλη.

΄΄Θέλουμε να καταφέρουμε να μετατρέψουμε το Αίγιο, σε μία πόλη ζωντανή, χαρούμενη, να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας και να χαρούμε κι εμείς οι ίδιοι. Ήδη, από τα μηνύματα και τις συμμετοχές φαίνεται ότι οι προσπάθειές μας θα έχουν ανταπόκριση. Ευελπιστούμε ότι με την βοήθεια και τη στήριξη του κόσμου (και οικονομική) θα τα καταφέρουμε΄΄, επισήμανε ο κ. Κουτρόπουλος, τονίζοντας πως οι διοργανωτές είναι ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία, κάνοντας γνωστό πως γκρουπ του Παιδικού Καρναβαλιού θα συμμετάσχουν σε καρναβάλια στην Ανατολική Αιγιάλεια και αντίστροφα. ΄΄Πάμε να κάνουμε ένα «δυνατό» καρναβάλι που θα το «αγκαλιάσει» ο κόσμος και πλέον θα γίνει θεσμός για το Αίγιο΄΄, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιάλειας.

Ερωτηθέντες αναφορικά με το εάν ο δήμος Αιγιαλείας θα συμμετάσχει ή εάν θα στηρίξει τις εκδηλώσεις, οι διοργανωτές ανέφεραν πως έχει ήδη γίνει συζήτηση με την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. όπου είδαν θετική διάθεση, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr