background img
banner
banner

Εορτή του Αγίου Βασιλείου και η πρώτη του νέου έτους

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας η 1η του ανατέλλοντος έτους 2018, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την κατά σάρκα Περιτομή τού Χριστού, αλλά και τη μνήμη τού Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Έτσι, τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου και με τη συμμετοχή κληρικών τής Ιεράς Μητροπόλεως. Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους, στην οποία παρέστησαν ο δήμαρχος Αιγιάλειας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, συλλόγων και φορέων καθώς και πλήθος ευσεβών χριστιανών.

Με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς, τοπικός Ποιμενάρχης ευχήθηκε «ο φιλάνθρωπος Κύριος να ευλογήσει το νέο έτος, ώστε να είναι για όλους σωτήριο και ειρηνικό». Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος ευχήθηκε προς όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά, αναφερόμενος στην ανάγκη ενότητας μεταξύ κλήρου και λαού στις δύσκολες αυτές μέρες για την χώρα. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης μετέβη στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, εκεί όπου αντήλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πλήθος Αιγιωτών που προσήλθαν στο… «στολίδι» της πόλης, το οποίο άνοιξε προχθές τις πύλες του ειδικά για τον σκοπό αυτό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr