background img
banner
banner

Τα… έβαλαν με Δήμαρχο και Μητροπολίτη στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

«ΑΙΧΜΗΡΗ» ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ… ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

«Αιχμηρή» ανακοίνωση με αφορμή το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Αίγιο ενάντια στην χρήση του ονόματος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων και την παρουσία ακροδεξιών, εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας… καυτηριάζοντας και την παρουσία του δημάρχου Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλου.

΄΄Το ότι η συγκέντρωση για το «μακεδονικό» θα μετατρεπόταν σε σύναξη ακροδεξιών οργανώσεων ήταν το αναμενόμενο σε κάθε λογικά σκεπτόμενο Αιγιώτη, αφού διοργανωτής ήταν ο (κατά την δήλωση του) ευχαρίστως αποδεχόμενος τον τίτλο του φασίστα – ναζιστή, μητροπολίτης. Η επίσημη παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις τους. Το πολιτικό ερώτημα που δημιουργείται αφορά κυρίως το δήμαρχο της πόλης μας΄΄, αναφέρει η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αιγιαλείας, απευθύνοντας στον δήμαρχο κ. Παναγόπουλο τα εξής ερωτήματα: ΄΄Τι ήθελαν ο δήμαρχος και κάποιοι εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων σε αυτή την συγκέντρωση; Πώς αισθάνθηκε, το παιδί της αριστερής Κουνινάς, να ακούει τον Αμβρόσιο να αποκαλεί τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού “κατσαπλιάδες”; Πιστεύει ο δήμαρχος ότι με τέτοιες πολιτικές παρουσίες θα έχει τις ευλογίες της ακροδεξιάς στις επόμενες δημοτικές εκλογές; Και τελικά αυτή η πολιτική συμπεριφορά σε τι βοηθά την πόλη και τα προβλήματα που έχει να προωθήσει προς την κυβέρνηση;΄΄…

Παράλληλα, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει και τα εξής: ΄΄Ο δήμαρχος της Αιγιάλειας έχει πλέον σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Το να έχει κανείς την μία ή την άλλη άποψη για το «μακεδονικό» είναι θεμιτό. Το να ακούει όμως τέτοια εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα μίσους και να μην αποχωρεί από την συγκέντρωση, τότε σημαίνει ότι, αν μη τι άλλο, νομιμοποιεί την φασιστική και ναζιστική ιδεολογία και συμμετέχει στην παραχάραξη της ιστορικής μνήμης. Ο καθένας από τους συμμετέχοντες, ας αναλάβει τις ευθύνες του για το πώς εκκολάπτονται τα αυγά του φιδιού στην πόλη μας…΄΄.

Καταλήγοντας, αναφέρει τα εξής: ΄΄Όσον αφορά αυτό κάθε αυτό το «μακεδονικό», πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί μια λύση που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, απέναντι στους αλυτρωτισμούς και τους εθνικισμούς. Και τη λύση αυτή υπηρετεί η σημερινή κυβέρνηση, με αίσθημα εθνικής ευθύνης, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικούς υπολογισμούς, φραστικούς εξτρεμισμούς, και εθνικιστικές κορώνες».

Απάντηση δημάρχου για την παρουσία του στο συλλαλητήριο

Ανακοίνωση- απάντηση σχετικά με όσα του καταλογίζονται για την παρουσία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής, κυρίως από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας. Χωρίς να απευθύνεται κάπου συγκεκριμένα, ο κ. Παναγόπουλος στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, τονίζοντας πως δεν δέχεται από κανέναν επίδειξη δημοκρατικότητας…

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του δημάρχου, επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Ο Δήμαρχος παρευρίσκεται όπου του το υπαγορεύει ο θεσμικός του ρόλος, χωρίς κανένα κομματικό προσδιορισμό και πολύ περισσότερο χωρίς κανένα φοβικό σύνδρομο. Επίδειξη δε δημοκρατικότητας που γίνεται από άλλους για λόγους αυτοπροσδιορισμού, δεν δέχεται στις πλάτες του. Ο καθένας κρίνεται όχι μόνο για αυτά που λέει αλλά και για αυτά που δεν λέει. Για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που δεν κάνει και ο νοών νοείτω. Σε καμιά περίπτωση δε ο Δήμαρχος, δεν είναι υπόλογος για τον λόγο και την παρουσία οποιωνδήποτε άλλων. Από την άλλη, οποιοιδήποτε ισοπεδωτικοί χαρακτηρισμοί, πέραν του ότι είναι διχαστικοί , δεν είναι και τόσο δημοκρατικοί. Και κάτι τελευταίο… Καλό θα ήταν από ορισμένους να επαναπροσδιοριστεί και η έννοια της αξιοπρέπειας. Για λόγους αυτοσεβασμού ίσως να  τους χρειαστεί΄΄.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr